Monday, September 12, 2011

Minggu Transformasi Mahasiswa 2011/2012 (krew bersama freshie)


Akhirnya... selesai sudah tanggungjawab aku dan rakan-rakan krew yg lain sebagai krew Minggu Tranformasi Mahasiswa untuk sesi 2011/2012..
memang penatnya terasa sehingga hari ini walaupun sudah sehari tamat minggu MTM ini.. 
tetepi pelbagai pengalaman berharga yg kitorang dpt.. 

dlm minggu MTM krew ni, aku jadi ketua unit pengangkutan.. ALHAMDULILLAH, segala berjalan lancar..
komunikasi aku dengan driver bas pun ok.. takde gaduh-gaduh ataupun berlaku salah paham.. siap dpt puji lg dr driver bas tau.. hehehe
walaupun setiap org ada ditugaskan utk unit masing-masing tapi mana yg kurang tu kami sama-samalah membantu.. baru kerja berjalan lancar.. tapi kalau ada berlaku kekalutan sikit-sikit tu biasalah.. mana ada kerja nak "A" je.. mesti ada kurangnya.. 

Junior-junior Kolej Perdana..???
yg nie mesti senior ramai nak tau kan.. hehehe tahun nie punya pengambilan ada 9 kos..
Marine, Aero, Auto, Pembuatan, Industri, Akaun, Human resources, Biosains, Biomedic.. (sorry kalau ada tertinggal.. hehehe) sepanjang minggu MTM tu diorg nie sporting.. tak susah sgt nak layan diorang nie.. kalau dengan aku senang je.. aku follow apa diorg asalkan benda tu tak menyusahkan.. hehehe 
apa yg aku perasan, masa hari pendaftaran awal-awal tu muka semua nak bajet n cover-cover ayu dan kacak konon.. tp lepas je ice breaking dah mula ada start mengila sampai sekarang ada yg dah gila tak terkawal.. hahahaha pesanan aku kat junior-junior nie jgn dlm MTM je korang nak semangat.. lepas nie kalau kolej buat program turunlah k.. jumpa senior-senior pun jangan sombong-sombong.. tegur dan senyum-senyumlah yer.. warga KP nie peramah semuanya.. ^^,


malu-malu je korang nie mula-mula yer.. lepas ice breaking..  haish.. =="

menunggu giliran.. "ye saya.."

Kemeriahan Saturday Nite event..

jom candid krew-krew.. oh yeahh..!

melompat lebih possing..

padan muka korang kena jalan kaki.. hahaha

kayuhan merdeka.. untung budak KP dpt duduk dekat
kandang kuda.. boleh tengok kuda kan.. hahaha


p/s : segala kenangan dan pengalaman yang tak mampu diluahkan.. enjoy walaupun penat.. thankz krew dan freshie.. ^^,

12 comments:

  1. urm...setengah gambar tu macam kenal je. ai~~xde credit ke?? hahah

    ReplyDelete
  2. fatininani : sory2.. credit tu fatin inani.. =)

    ReplyDelete
  3. nad : tu la.. kalau kuning plak kang kata bersih plak.. hahah

    ReplyDelete
  4. btol2. KP ni die lain mcm sikit. macAm banyak aktiviti n mcm mesra alam sikit.

    abg2 fesi jgn grang2 sgt ye. time sy dulu abg fesi main ugut2. cis kejam!

    ReplyDelete
  5. wah! tahniah weyh dah abes..aku pn baru abis gak MJM-minggu jalinan mesra kat UMT.. aku unit keselamatan.. *tetbe je nak bg tahu kan.. :D

    ReplyDelete
  6. teringat zaman mse 1st year dlu, nerd + blur haha

    ReplyDelete
  7. mula2 jadi budak nerd, lepas tu.. jawablah sendiri.keh3..

    ReplyDelete
  8. fee : hahah.. xpe2.. kongsi pgalaman.. hehe

    ReplyDelete
  9. misslady : eh tak2.. kami semua baik2.. hehe

    ReplyDelete
  10. adwa : mula2 je.. lama2..?? hahaha

    ReplyDelete
  11. umiee : hahaha.. biasa la tu.. msa awal2 takot2 lg kna.. hehhe

    ReplyDelete

Recent Posts