Tuesday, October 4, 2011

Lelaki selalu salah pun..



Lelaki punca putus cinta.. dan lelaki juga selalu menyakitkan hati wanita..
habis tu perempuan tak lah yerk..???
banyaklah sifat-sifat yang sering dikaitkan lelaki tetapi korang tak sedar kadang-kadang tu perempuan yang ada sifat tu.. 

Kaki kongkong
Konkong..?? siapa suka dikongkong.. kalau mak bapak sendiri konkong pun kita rasa rimas.. ini kan plak awek atau pakwe sendiri.. tapi kalau konkong nie kita selalu dengar lelaki je suka konkong.. sebab lelaki risau keselamatan awek dia.. habis tu perempuan konkong sebab apa plak..?? sebab pakwe korang tu mcm pondan..?? so kena duduk rumahlah 24jam.. pastu teman korang main msj sebab korang tak boleh kuar rumah.. so bosan, kena ada orang teman.. habis tu apa guna pakwe kan kalau tak teman awek dia.. macam tu kan...

Cemburu
Cemburu.. kenapa ada rasa cemburu..?? alasan mudah, "sebab sayang lah".. habis tu pakwe korang memang tak boleh berkawan dengan mana-mana perempuanlah.. kalau macam tu kau simpan pakwe korang dalam peti sejuk.. jangan bagi bergaul dengan masyarakat.. biar dia jadi katak bawah tempurung.. tapi tiap-tiap hari korang bacakan dia surat khabar supaya dia tak jadi bodoh sangat sebab tak tahu berita dunia plak nanti..
kalau biar bermasyarakat risau plak.. perempuan kan sentiasa ada disekeliling.. takut cemburu plak nanti..

Pemarah
Lelaki kan keras.. suara garau dan tinggi.. so sukalah marah-marah kan.. cakap biasa pun kata marah.. 
habis tu kalau perempuan suara lembut, manja dan comel ala-ala kartun tu tak boleh nak marahlah.. opss..sorry.. suara lembutkan.. bukan marah tapi tegur jeeeeeee.. 

Kaki perempuan
Lelaki je kaki perempuan.. sebab..?? mana ada istilah kaki lelaki plak kan.. dan tak ada juga majalah Playgirl.. yang ada majalah Playboy je.. so memang lelaki je tahu tukar-tukar couple dan pasang kayu tiga nie.. perempuan mana reti tukar-tukar nie.. diorang kan pemalu.. nak tegur lelaki pun malu inikan plak nak minta couple dengan lelaki lain.. setialah katakan.. curang pun tak pernah..

Mengambil kesempatan
Perempuan je kan yang baik.. lelaki mana ada baik-baik.. lelaki hanya tau ambil kesempatan je atas kebaikan perempuan itu.. habis madu sepah dibuang.. lepas kikis-kikis duit shopping, topup lepas tu tinggal je la macam sampah.. itu pisau cukur namanya.. eh, silap.. istilah itu untuk perempuan je.. mana ada lelaki guna istilah pisau cukur.. tapi lelaki memang guna pisau cukur untuk cukur janggut dan misai..

Mungkir Janji
Janji manis..?? lelaki je la.. sbb janji manis lagu Aishah.. so sebab perempuan yang nyanyi so dia tuju kat lelaki laa.. yelah..lelaki kan mulut manis.. pandai berjanji je... tunai tak reti.. perempuan mulut kelat.. so janji semua tertunaikan.. yang mulut manis-manis je biasa termungkirkan.. perempuan ini tak reti berjanji so apa dia cakap memang tak janji.. just cakap jeeee.. tak bagi harapan apa-apa pun.. cakap jeeee...

ok.. itu sahaja salah lelaki dan bukan salah perempuan..
Sekian terima kasih..

Nota kaki :
Aku cakap nie hanyalah sekadar peringatan bersama.. tidak menuding kepada sesiapa pun.. sekadar renungan untuk pasangan bercinta baik lelaki mahupun perempuan.. perkara-perkara seperti ini tak kira jantina pun.. general k.. cuma kalau boleh sifat-sifat macam nie elakkan lah.. biasanya kerana sifat-sifat macam nie la jadi punca putus dan penceraian.. harap kepada couple or yang baru nak bercouple tu kalau ada sifat-sifat macam nie buanglah.. takkan jadi sweet couple nyer kalau buat macam nie.. lagi strees adalah.. ingat hubungan percintaan biasanya lebih indah jika saling memahami dan bukannya menerima seadanya.. renung-renungkan dan selamat bercinta.. Hehehe
so Selamat Berbahgia.. ^^,


22 comments:

  1. pengalaman sendiri ke?
    bukan perli, tanye jeeeee... :P

    ReplyDelete
  2. haha.. xde lah.. cerita sahabat.. ^^,

    ReplyDelete
  3. dan2 cerita sahabat..puiii...haha

    ReplyDelete
  4. errrr, perempuan mulut kelat. =,='..

    ReplyDelete
  5. emma busuk : betol la wei.. aku no women no cry k.. hahaha

    ReplyDelete
  6. ruby : try la rasa mulut sendiri.. hehehe

    ReplyDelete
  7. klu xde bnde2 cmni xbest jgak kan..dull je nnt.tp kne berpada2 la kan....

    ReplyDelete
  8. aa: mmg la ko stujue, sbb ko pun laki.. haha

    ReplyDelete
  9. fairuz : tp kalau tak berpada2 mcm ner plak..??

    ReplyDelete
  10. ini semua salah rizal!! hahahahaa...

    ReplyDelete
  11. huhu..siann lelaki2..
    slalu dipersalahkan..

    ReplyDelete
  12. kocik : cian kan.. kami selalu ditindas.. hehe

    ReplyDelete
  13. normal la.. tapi yg penting kte cek diri kite dlu.xkire lelaki or permpuan. always be +ve.btol x?

    ReplyDelete
  14. ummie : btol.. kan dah ckp tu bnda ni tak knal jantina.. ^^,

    ReplyDelete
  15. itunyeeeeeeeeeee memang salah laky !!!! HAHAHAHAHA ;p chill ea rizal..nnt ak nyanyi tok kauu..;p

    ReplyDelete
  16. taknak lagu warisan lg.. hehee

    ReplyDelete
  17. salam...

    semua manusia ada kelemahan masing2..
    *folo ur blog

    ReplyDelete
  18. yg penting komunikasi n sifat toleransi la.. jgn cemburu sgt but also jgn tak cemburu langsung.. die kene balance..

    ReplyDelete
  19. kena ada give and take... baru bercinta dan kena kongkong, nanti kawin susah la...

    ReplyDelete
  20. hahahaha.... i like tis 1.... huhu,,

    ReplyDelete

Recent Posts