Monday, May 21, 2012

I miss them..!!




SUMPAH..!! aku rindu sgt kat family aku.. aku tak tahu kenapa perasaan nie dtg tiba-tiba.. Jujur aku ckp aku rasa sgt lonely skrg nie.. walaupun ada kawan-kawan dekat sekeliling pun perasaan lonely tu aku tetap rasa...

Aku tak tahu nak gambarkan perasaan mcm mana.. mmg aku lelaki.. aku sepatutnya kuat.. tp aku pun manusia.. aku ada perasaan.. kalau korang nak ejek aku lemah kew tak kuat kew ngada2 kew loser kew aku peduli apa..! korang bukan ada kat tempat aku pun skrg nie takkan ada paham..
mungkin dalam aku skrg yang tak terurus... keadaan aku yang tak berapa nak sihat.. family aku semua risaukan aku.. itu yg membuat perasaan ni lagi membuak-buak..

Mmg skrg tahap stress aku dah maksimum..! Test, projek dan mcm2 benda lg la.. nampak mmg aku boleh gelak-gelak.. aku senyum.. buat lawak apa semua tp dalam hati nie, siapa je yang tahu.. takde siapa tahu.. bila aku seorang-seorang mcm perasaan tu sgt terasa.. aku benci sgt2 perasaan nie..!!
Dalam masa terdekat nie, mmg aku nak balik juga... kalau aku ada duit skrg nie, mmg malam nie juga aku dah beli tiket bas aku balik...!!!
DAMN..!!!! I HATE THIS FEELING..!!!!


Tuesday, January 17, 2012

Bye Sem Tiga..



Alhamdulillah.. pada 16 Januari 2012 tepat jam 11.30pagi bertempat di DK1 N24 Universiti Teknologi Malaysia telah tercipta satu tarikh bersejarah.. tarikh tamat sudah secara rasmi sebagai pelajar Tahun dua semester satu ataupun senang cerita semester tiga la.. Hikhok..!

Paper yang terakhir aku ialah Vibration.. ok taknak cerita pasal paper tu.. kecewa..! test punya steady je jawab sampai final punya soalan berpusing-pusing dia tanya.. haish.. =.=" tapi untuk sem nie rekod aku untuk tiga semester ini belum terpadam.. Hahaha rekod apa..?? nak tau kew..?? rahsia laa... hanya orang terdekat je boleh tahu..  Hehehe

Setiap yang berakhir pasti akan permulaan yang baru..
so, pasti untuk semester depan aku ada azam baru.. kira satu set dengan azam 2011..
(sedih dan kecewa sebab tak sempat nak update entry baru pasal tahun baru.. busy sangat dengan exam..)
Untuk semester empat nie, aku bercita nak KAHWIN...!! 
ok saya tipu saja.. hehehe ok..aku serius.. 
  1. Nak berjoging selalu... aku bukan tak rajin bersukan.. rajin.. tapi bab berjoging nie malas sangat.. actly, berjoging adalah cara aku paling senang untuk aku stop ataupun kurang merokok.. aku berjaya buat masa sekolah menengah dulu dengan cara ini.. sebab bila aku berjoging semakin hari aku mesti nak joging lagi jauh.. so aku perlukan stamina.. sebab tu aku nak tak nak aku kena kurangkan or berhenti merokok.. doakan aku kawan-kawan semua.. ^^,                    
  2. Nak buat saving di awal-awal sem.. sebelum nie kalau hujung sem mesti dah sesak-sesak perut aku.. jadi untuk sem depan aku nak saving dari awal.. maybe dengan cara aku kurangkan merokok aku mampu.. walaupun dalam nak saving tu aku ada benda nak beli.. Hehehe.. 
  3. Semoga sem depan aku takde banyak sangat masalah yang menimpa-nimpa.. macam sem nie nak hujung-hujung sem macam-macam benda nak jadi.. takpe la.. maybe ada hikmah di sebalik yang berlaku.. aku cuma berdoa semua masalah yang terjadi nie cepat selesai dan aku berdoa keluarga aku bahagia dan selamat dari semua hasad dengki orang lain.. AMIINNN...
  4. Nak rajin study dan taknak ponteng kelas lagi... ini azam aku setiap sem.. tapi tak pernah berjaya pun.. Hehehe tapi kali aku akan CUBA lagi.. Hehehe

Inilah benda yang aku nak beli tu.. Untuk tahun 2012, Team Marine'10 dah main dua game..
Game 1: Marine'10 vs Civil  (1-0)
Game 2 : Marine'10 vs Last Year (1-1)
dan membuat aku nak beli sebab kedua-dua gol Marine'10 tu aku yang jaringkan..
Hooyeeehh..!! ^_^

Ok.. hope semua azam dan matlamat aku untuk sem depan berjaya.. dan kesempatan ini, aku nak ucapkan selamat bercutilah kepada semua.. Jumpa korang semua sem depan k...
^_^

p/s : alamak.. esok nak balik..! baju tak basuh lagi.. pergi basuh baju dulu la.. 

Friday, January 13, 2012

I believed I would find you

A Thousand Years


Heart beats fast




Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall


















But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer

I have died everyday waiting for you












Darling don't be afraid I have loved you















For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this













One step closer


I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you












For a thousand years
I'll love you for a thousand more


And all along I believed I would find you












Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more


Sunday, January 8, 2012

Kawan Baru =)

Eh, dah lama aku tak buka blog nie..
kenapakah semenjak duamenjak tigamenjak nie, jarang benooooor aku update..??
ohh..sebab aku busy dengan final exam laa..
hari aku terasa nak membuka sebab, aku menanti satu entry seseorang..?? hah..! siapakah..???

eh, adalah..! hehehe kawan baru.. (gila + comel = awesome!)
Hehehe =)

ok..malas tulis panjang-panjang sangat.. sbb tenaga jari jemari masih banyak diperlukan untuk study malam nie untuk next paper aku.
12 Jan 2012 : Thermodynamics 2
14 Jan 2012 : Mechanic of Solid 1
16 Jan 2012 : Vibration

ok la kengkawan.. nanti laa cerita la.. ada banyak benda aku nak kongsi.. semua tengah draft.. nanti ada masa aku siapakan semua entry-entry tu.. ok laa..
Salam..=)

Friends never make assumptions about you. They never expect a reason to go out with you. In fact friends only expect you to be you!
Eh, dah lama aku tak buka blog nie..
kenapakah semenjak duamenjak tigamenjak nie, jarang benooooor aku update..??
ohh..sebab aku busy dengan final exam laa..
hari aku terasa nak membuka sebab, aku menanti satu entry seseorang..?? hah..! siapakah..???

eh, adalah..! hehehe kawan baru.. (gila + comel = awesome!)
Hehehe =)

ok..malas tulis panjang-panjang sangat.. sbb tenaga jari jemari masih banyak diperlukan untuk study malam nie untuk next paper aku.
12 Jan 2012 : Thermodynamics 2
14 Jan 2012 : Mechanic of Solid 1
16 Jan 2012 : Vibration

ok la kengkawan.. nanti laa cerita la.. ada banyak benda aku nak kongsi.. semua tengah draft.. nanti ada masa aku siapakan semua entry-entry tu.. ok laa..
Salam..=)

Friends never make assumptions about you. They never expect a reason to go out with you. In fact friends only expect you to be you!

Monday, January 2, 2012

apa sudah jadi pada Amalina Che Bakri..

Masih ingat pada Amalina Che Bakri.. Pelajar cemerlang SPM satu ketika dahulu..
nak tahu lagi lanjut mengenai dia korang boleh search di google..

Jika dahulu sebelum belaja di luar negara, elok je bertudung dan bersopan.. tapi kini bila di luar negara, haish.. =.="
ngok la gambar facebook nya..



tak tahu nak cakap apa.. apa-apa pun tunggu je laa pengakuan dari dia samaada ini benar-benar sahih ataupun ada yang berniat dengki padanya..
apa-apa pun berdoalah yang terbaik untuknya.. AMINNN..

Sunday, January 1, 2012

tinggal kenangan.. Jawatankuasa Kolej Mahasiswa Kolej Perdana 2011

walaupun pic dah lama, aku tetap nak update juga buat kenangan paling banyak kaitan dengan aku sepanjang 2011..

Photographer : azmie aka pacak
Editing : Rizal


















Recent Posts