Tuesday, May 31, 2011

Kalau hot, perlu kew nak Kutuk2 org tak hot...??



Assalamuailaikum blogger2 sume.. 
Rasa rindulah nak post entry yg general.. asyik cite pasal aku je entry2 sebelum nie.. dah bosan dah korg bacakan.. Hahaha Entry kali nie aku nak kongsilah sikit pandangan aku terhadap masyarakat skrg nie.. Dalam dunia nie, kita dilahirkan dengan pelbagai rupa dan karakter.. Ada mcm2 ragam.. Apa yg aku tulis bukan nak menghina atau pe tapi sekadar penkongsian.. jomlah baca satu2.. njoy k.. =) 


Kalau org cantik/hensem pendiam
mereka akan kata: wow!ciri2 kekasih idaman...
Kalau org tak cantik/hensem pendiam
mereka akan kata: eleehh..nak cover la tu... nyampah..!
---
Kalau org cantik/hensem berbuat jahat
mereka akan kata: msti dia ada sbb buat mcm tu.. mesti dia ada masalah..
Kalau org tak cantik/hensem berbuat jahat
mereka
akan kata: dah la buruk,perangai plak mcm sial!!
---
Kalau org cantik/hensem menolong org yg kesusahan
mereka akan kata: baiknya dia tu... kan bagus kalau ada 10org mcm dia kat dunia nie..
Kalau org tak cantik/hensem menolong org yg kesusahan
mereka akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu... dah masak sgt org mcm tu..
---
Kalau org cantik/hensem dpt org hensem/cantikmereka akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau org tak cantik/hensem dpt org hensem/cantik
mereka
akan kata: kesian...mst dah kena bomoh org tu...
---
Kalau org cantik/hensem d tinggal kekasih
mereka
akan kata: buta kayu btol ex dia tu!!
Kalau org tak cantik/hensem d tinggal kekasih
 
mereka akan kata: patut pon kena reject ngan ex dia tu...
---
Kalau org cantik/hensem tiba2 bawa BMW
mereka
akan kata: ntah dato'/datin mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
mereka akan kata: mesti anak org kaya ni
---
Kalau org cantik/hensem menuang air ke gelas kekasihnyamereka akan kata: wah...caringnyer... sweeett caannggatt~~
Kalau org tak cantik/hensem menuang air ke gelas kekasihnya
mereka
akan kata: eleh,gedik la tu... saje je nak menunjuk..
---

Kalau org cantik/hensem bersedih hati
 
mereka akan kata: don't worry,i will make u happy forever... (lebih2 kalau ada hati kat bdk tu)
Kalau org tak cantik/hensem bersedih hati
 
mereka akan kata: ckit2 nangis!! manja btol..ngade2 la...
---

Kalau org cantik/hensem main2 miskol n msj2
mereka
akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau org tak cantik/hensem main2 miskol n msj2
mereka
akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!
---

Kalau org cantik/hensem ajak chat
mereka
akan kata: sukenyer...!!
Kalau org tak cantik/hensem ajak chat

mereka akan kata: asyik2 ajak chat...boring!
---



Dah baca dah..?? hehehe ada yg terasa kew.. sorrylah wei.. Pasti korg pun kdg2 ada terckp mcm tu walaupun dlm tak sengaja kan.. Ala..biasalah wei..manusia biasa mana pernah lari dr kesilapan.. biasanya mulut tu ltah musuh paling utama dlm pergaulan.. kdg2 kita niat nak main2, tp org tu tak tahu kita just nak main2.. so be careful la k.. yg tak terlepas tu takpe la.. ni yg aku tak puas hati kat org yg dengan sengaja ckp mcm tu n bajet hot giler...

Nasihat aku kat sini kpd korang2 yg comel2, hensem2, cun2 (biasanya yg bajet je selalu pikir mcm nie..) jgn lah korg terlampau mengkritik sgt n syak bukan2 sgt terhadap org yg kurang2 mcm nie.. setakat muka je tp hati busuk nak pikir2 mcm tu baik duk hutan je.. kalau rasa mcm tak selesa n tak padan nak kwn yg org yg kurang dr korg tu takyah nak bajet sgt sampai hina2.. tolak or lari diri secara baik2.. tak perlulah marah2, hina2 or perli2.. takyah bajet bagus sgt.. kita semua dijadikan oleh Maha Pencipta yg sama.. Semua org ada kekurangan dan ada kelebihan.. jgn lah terlampau riak ngan apa kita ada.. bila2 masa je boleh hilang semua tu atas kehendak-NYA..

p/s: kalau niat ikhlas nak berkawan tak perlu nak memilih rupa.. yg penting hati ikhlas nak berkawan.. kalau taknak berkawan ngan seseorg tu jgn lah sampai menghina wat org tu terasa..  lebih2 lagi kalau pasal paras rupa nie paling sensetif sebenarnya.. hati2 k kwn2.. ^_^

Monday, May 30, 2011

MARINE'10 Bersama di Kota Tinggi Waterfall



Perancangan last minit mmg selalu menjadi.. Itulah yg terjadi kepada kami..
Hehehe plan nak g malam semalam masa wat BBq.. Plan asal nak gerak pukul 10pagi tp malang nya masih ramai membuat peta di bantal masa itu termasuk aku.. hahaha
Penat kot wat bbq n ngok bola.. mcm aku penat + kecewa ngok Man United kalah.. tapi takpe, barang yg lepas jgn dikenangkan.. hehehe
Perjalanan kami Alhamdulillah, berjalan lancar.. Selamat pergi dan Selamat tiba.. Walaupun terpaksa meredah hujan semasa pergi dan juga nak balik.. Masa nak pergi tu mmg hujan tp bila masuk area air terjun tu kawasan kat situ tak hujan, Alhamdulillah mmg rezeki kami dpt mandi.. Pelbagai peristiwa dpt kami rakamkan.. Peristiwa kelakar paling banyak.. tp takleh ceritalah.. Biarlah jd rahsia kami.. Bahaya ckit.. Hahaha nie antara kenangan-kenangan dpt kami rakamkan semasa kat sana..

Motor-Motor yg terlibat..

Seno.. pantang nampak camera..

Najat pun sama.. hehehe

Pram dah macam mat salleh pun ada ngan spec mcm tu..

Kami dah sampai.. yeaayy..!

Ijal2, cepat2 amik gambar.. hehehe

Rasa nak naik tp pelampung kena sewa plak.. =.="

Walaupun harga rm5 n rm8 ia tetap mahal bila hujung2 sem mcm nie.. =.="

Deras gila air dia..

Jeram..

Sila baca..!

Tak sabar2 dah nak terjun nie..

Memperagakan tubuh tegap masing2.. hehehe

Faris yg ingin dilemaskan.. Hahaha

Yeeaaahh..!! (dlm keadaan mengigil kesejukan)

Badrul Hisham panggil Hisham.. hehehe

Sharp Peak



p/s: Minggu depan gerak Mersing plak.. Kita mandi Laut plak.. Hehehe ^_^
Takpun KL pun layan juga.. Hahaha

Sunday, May 29, 2011

Pemantapan JKM atau Rombangan Jalan2 ke Langkawi..???

Benda nie sebenarnya dah lama aku draft cuma takde gambar aku nak masuk skali..
ok sekarang dah dapat leh lah aku post n kongsi sikit pengalaman aku masa Kem Pemantapan JKM Kolej Perdana.
Kem nie aku g 13hb hingga 16hb kat Langkawi.. Actly, aku confused.. Yang aku g nie Kem Pemantapan kew Rombongan jalan2..??? hehehe sbb aktiviti penuh ngan jalan2 n santai2 je.. serius takde tekanan langsung masa kem tu.. Best2..!!

13 May 2011
Kami semua bertolak malam pada hari jumaat tu.. Mmg aku tak sedar apa dlm bas sbb aku penat dan mengantuk sgt.. Aku berjaga juz lepas subuh sehinggalah sampai jeti..

14 May 2011
Dalam pukul 10pagi kami selamat sampai ke jeti Kuala Perlis.. sebelum naik feri g Langkawi kami semua pekena sarapan dulu kat kedai berhampiran jeti tu..





Kami menginap di Hotel Panorama..
Then adalah sikit2 ice breaking..
Petang tu plak kami main bola dlm swimming pool.. ^_^
Malam tu plak ada pembentangan program2 lepas dan akan dtg.. banyak perkara kami bincangkan dlm sesi nie..
Lepas sesi tu semua masuk tidur dan simpan tenaga nak jalan2 esok hari nya.. yeeaayyy..!! =D





15 MAY 2011
Kami bangun pagi dengan semangat utk menawan Langkawi.. ^^, hehehe
Tapi xde la jalan2 kosong je.. kami dpt task utk kami buat utk malam nnt.. kami diberi nasihat supaya dlm bas bincanglah pasal task tu tp dah semua xcited nak jalan2 xde nyer nak ingat pasal task tu.. Hahaha..
Jom ngok tempat2 yg kami tuju selama satu hari tu..

KILIM GEOFOREST PARK

Mula2 masuk tempat nie aku dah tertarik kat pemandangan dia..

Naik bot sgt best..!

Ada banyak kapal sepanjang laluan nie..

Cantikkan kawasan nie.. air pun tenang je.. tp jgn disangka tiada buaya..

Kat tempat ternakan ikan.. masa nie kasi ikan pari makan.. besar gila ikan2 kat sini..

Kat sini ada satu part dlm Lagenda Budak Setan.. Masa Farid Kamil atas rakit tu..

Xcited dpt ngok helang..

Banyak gila helang..

Rasa nak bwk balik satu je jaga kat rumah.. hahaha

Saje bajet hot.. hahaha

Gua kelawar..

Batu2 nya..





GALERI PERDANA
Cuba teka siapa kasi kat Tun Dr Mahathir..??

Cenderamata dr Universiti Teknologi Malaysia wei.. Bangga aku.. hehehe

Keris..

Bergambar disamping kereta F1..


KILANG GAMAT

Shopping sakan..

"Ini utk muka kalau ada jeragat2 tu", kata makcik itu..


CABLE CAR

Sebelum naik Cable Car..

Sempoi tak aku snap curi2 pic awek nie.. leh jd paparazzi kan aku nie.. hahaha

Elok2 bob, kang roboh kang.. Hahaha

Dari dlm Cable Car..

Masa kat jambatan tu..

Muka cover gayat.. hahaha

Cantik gila pemandangan nie.. aku suka sgt..

Bermain bersama arnab..  Comel kan arnab nie..mcm dafi.. hahaha

Sebelum balik kami semua singgah shoping kat Tun Hj Ismail tu.. beli coklat n mcm2 la..
Malam tu seperti dijanjikan.. Task kena present juga.. haishh.. =.="
Badan dan kaki nie mmg dah lenguh-lenguh habis dah...
Habis je sesi malam tu, semua dah tertonggeng2 dah tidur.. sebelum tidur tu packing2 barang dulu sbb esok nak balik dah.. tak sabar nak jumpa family.. ^_^




16 MAY 2011
Pagi tu ada Majlis penutupan.. kecil2 je... sbb semua dah xcited nak balik.. hehehe
Sebelum balik tu kami singgah dulu kat Dataran Helang..
Snap2 pic n pusing2 sekitar tu je.. Usha2 awek.. hahaha




Recent Posts