Wednesday, July 27, 2011

Tukar Kembali Ke Style Chatbox FB yg lama..



Hallo rakan2..! =D
Semua org ada Facebook kew atau lebih mesra dipanggil FB.. hehehe
Skrg nie sume org guna FB ngah kecoh or marah pasal chat FB yg latest nie.. sbb mcm pelik je kan..
aku mula2 bukak setelah sekian lama tak bukak fb nie terkejut juga aku.. frenz tak online pun muncul juga kat sidebar chat tu.. pastu tulis " chat (250) " tp skali tekan kuar 25org mcm tu je.. apakah semua ini..??



So hari nie aku nak kongsi cara2 mcm ner kita nak kembali kpd chat yg lama.. terpulanglah siapa yg suka chat baru nie jgn lah cuba.. kalau skali dah try korang tak leh patah balik.. hehehe takde lah gurau je..
Benda ni kalau korang install dia akan save automaticly sebagai bookmark kat internet application korang..
so kalau dah install then tiba rasa tak suka juz delete je bookmark tu.. di sbb kan dia save sebagai bookmark, so chat lama tu akan ada dekat laptop or komputer yg korang install tu je lah.. kalau korang g cc or bukak laptop member korang tak install benda nie mmg chat fb korang jadi mcm biasalah..

Hanya ada dua step je..
1. Bookmark nie hanya valid utk pengguna Mozilla Firefox dan Google Chrome SAHAJA...
juz klik kat link nie dan install..


2. Selepas install korang kena off Mozilla or Google Chrome korang tu.. lepas tu buka balik..
so chatbox kembali seperti biasa..

Tetapi kalau dua Step nie tak berjaya.. korang cuba buat salah satu cara nie..
1. Restart Laptop or Computer korang..
2. Pergi ke LINK ini.. kat sini penerangan lebih terperinci..
3. Korang try xplore cara lain plak.. Hehehe

So, SELAMAT MENCUBA...! ^^,

Monday, July 11, 2011

Mari-Mari..! Perkhidmatan Photographer..

Halo Halo Halo
Lai Lai Lai

Perkhidmatan jurukamera..!!


bukan aku lah photographer nyer..tp member aku...
Hasil kerja mmg puas hatilah bg aku.. tp korg tak tahulah.. lain org lain citarasa kan.. jom cuci mata ngok jap..





aku pun pernah jadi model dia.. model free je.. Hehehe 



Ni antara pic2 wedding yg dia amik.. style kan..

Kalau korang berminat nak guna perkhimatan dia nie jom usha detail dia nie..

Hafizuddin Shopian aka Oden
012 4913894
013 4011294

Event:
Wedding
Engagement
Pre-Wedding
Family Photo
Birthday Party
Graduation
Potrait
Any Event laa..
kalau korang yg cun2 comel2 hensem2 boleh juga offerkan diri nak jd model utk dia secara bebas.. mcm gambar2 yg atas tu.. korang juga dpt uji bakat korang n dpt pic korang yg cantik2 utk wat profile pic kat Facebook kan.. Hehehe

Oden nie duk area Ipoh.. tp kalau luar kawasan Ipoh dia amik juga..
Harga2 semua boleh runding.. ada juga package2 dan promosi dia buat..
nak detail or nak banyak gambar lg, check out his http://odenphotography.blogspot.com/..

p/s : photographer skrg nie dah mcm cendawan tumbuh.. kat mana2 ada je.. bdk2 sekolah pun dah mula masuk line2 mcm nie.. baguslah..nie cara yg best nak cari side income.. yeay..!!

Friday, July 8, 2011

Beradab bila di CyberCafe tu..



Hai kwn2..!! lama tak jumpa.. rindu korang semua.. alololo bucuk2.. come to papa n hug me.. HAHAHAHA
*terlebih sudaaa... Hehehe
skrg jam pukul 2pagi suda.. dr pukul 8mlm td aku tido then pukul 12tgh malam aku terjaga.. akibat kebosanan duk rumah tak tahu nak buat apa, aku pun amik kunci motor bapak aku then bukak pagar start motor terus menuju kew Cyber Cafe Storm Net.. cc nie mmg tempat aku on9 dr aku sekolah lg.. mmg kalau time cuti mcm nie mmg aku dtg sini je kalau nak on9.. tp bukan nie yg aku nak cite.. tp pasal sorg bdk pompuan nie..!! 

cik adik, kalau ngok video tu gelak pun slow2 lah.. aku nie yg ada kat line belakang nie pun menyirao je dgr.. awk tu dah lah pompuan.. malu la ckit.. ==" dah lewat nie, g la balik rumah.. tak manis anak dara kuar pagi2 buta nie.. 

Kalau aku sorg terasa takpe lah.. org lain kat sini pun dah pandang2 dia, tp dia leh buat tak tahu je..
Kita nie kalau g cc tu jgn lah wat mcm kat rumah sendiri.. org lain pun ada juga kat cc tu.. nak gelak kew nak jerit kew fikir2 lah perasaan org lain.. apee daaa...
meh sini aku nak sekolah sikit org mcm nie.. aku nak ajar sikir adab2 bila kita ada kat Cyber Cafe nie..

1. Kalau ngok video2 kelakar tu jgn lah ketawa kuat dan terbahak2.. ketewa kecik2 ala comel sudahlah.. 

2. Kalau main game tu, jgnlah terjerit2 or maki2 pastu mulalah kuar perkataan bukan2.. yg nie biasa bdk2 main game mcm dota, counter strike.. bila mati je, mulalah nak maki2 hamun org yg bunuh dia tu.. kalau kat bilik sendiri takpe lah.. kat cc tu jagalah sikit suara tu..

3. Kalau lepas buka pintu tutuplah baliklah.. cc nie tempat ber air-cond.. harap fahamlah yer.. kesian org yg jaga cc tu, satu keje nak tutup pintu plak.. bertimbang rasalah sikit..

4. Kalau duk sebelah2 tu jgn2 lah anak mata curi2 pandang usha fb kew pe kew.. rimaslah org sebelah tu.. kalau nak fb dia minta je terus, yg curi2 pandang buat apa.. tak gentle la wei..  

5. Yg nie budak2 nakal selalu buat.. jgn cabut main connection wayar tu.. korang tau tak pe fungsi dia..?? bila korg cabut korg dpt main free sampai bila2 selagi tak kantoi.. contoh korg bayar RM1 utk setengah jam tp bila lepas bayar korg leh main sampai bila2.. tp tak semua tau.. bdk2 sekolah2 banyaklah tau.. sbb aku dulu pun penah buat.. tp aku dah insaf.. skrg nak kasi nasihat plak.. Hehehe tak baiklah.. kesian org yg berniaga nie..

6. Parking motor dan basikal... kalau parking tu biarlah elok2 n jgn lah berterabur.. susah org nak lalu lalanglah..  haish.. ==" 

7. Tandas..!! yg nie mmg masalah.. ni sebenarnya tanggungjawab org jaga cc tu lah.. setakat nie, aku tak pernah lg jumpa tandas cc yg betol2 bersih.. take note yer tauke2 cc nie..

8. Kpd penjaga cc tu.. cubalah mesra pelanggan sikit.. nie susah betol nak cari.. bila kita ckp komputer kita guna tu ada masalah je, mulalah dia wat muka tension.. pastu bila panggil mcm tak dgr je.. mana tak nyer fokus dia on n main game.. kalau bekerja tu buatlah cara bekerja.. tak salah nak main game or on9 juga.. tp kami nie customer.. jaga lah sikit..


Fuhhhh..!! cc nyer manis tp syg sekali keadaan nya tak manis.. haaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~
Hope pe aku ckp nie, korang yg baca cubalah renung2 kan.. kita nie hidup dlm masyarakat.. kenalah ada sikap timbang rasa dan prihatin tu.. kalau kena tegur sikit nak melenting baik duk hutan je lah.. takde siapa nak tegur.. kalau binatang tegur pun korang tak paham.. so korg leh assume binatang tu puji korg kan..
ok lah.. mata pun dah rabak nie, jom balik tidur... sweet dreamz semua.. zzZZZ

p/s : bila study rasa nak cuti, bila cuti rasa nak study.. bosannya duk rumah... =="

Monday, July 4, 2011

Selamat Tinggal Dunia Blog



Memang sedih nak aku ungkapkan.. dan lagi berat utk aku lakukan.. aku harap korang semua dapat faham keadaan aku.. dunia blog telah mengajar aku.. terima kasih blogger2.. tetapi aku terpaksa meninggalkan dunia blog ini.. bukan atas keinginan ku tp keadaan yg mendesak.. keadaan kerana aku nak balik Ipoh dah malam nie.. aku takde broadband dan nak g cc pun kurang masa.. so agak susahlah nak jenguk update entry.. so terpaksa meninggalkan blog aku nie bersarang sekejap.. meninggalkan utk sementara dan bersarang je tp bukan selama2 nya.. Hehehehe

Apa mcm..?? ada dah rasa sedih kew..?? Hahaha
gila apa aku nak tinggalkan dunia blog nie.. aku dah kahwin sampai ada cucu pun takkan aku berhenti berblogging.. nnt leh ckp kat cucu aku kan,  "cucu, nie lah blog atuk.. atuk dulu blogger..."
cucu aku plak jwb, "wah, hebatnya atuk..! cuke2..sweetlah atuk nie.." Hahahaha

Malam nnt aku balik ngan pakcik aku.. tiket bas free sbb pakcik aku driver bas.. so tumpang dia lah dr JB balik Ipoh.. Jimat RM50 aku.. leh save buat duit kahwin.. Hahaha siapa nak jumpa aku nak cium aku sebelum balik tunggu aku kat Sri Putri tu.. Hahaha 2bulan tak jumpa nie..
(padahal semua org dah balik..tinggal aku je dan beberapa org kwn aku kat KP n UTM nie.. =.=")

So lepas nie jarang2 lah aku nak post link entry baru aku kat Group UTM  blogger, Ex KMPk dan Home FB aku smpai semak home korang kan..
Siapa2 yg follow or blogwalking aku tu, nnt aku free aku bukak blog aku hit back korang balik..
Last word, Take Care semua.. ^_^ jgn rindu aku tau.. Hehehe

p/s : siapa perasan blog aku ada perubahan kat header dan sidebar..?? Hehehe

Sunday, July 3, 2011

Yeayy..! Selamat tinggal UTM dan JB

HOOORAAAAYYY...!! dah siap dah kemas barang..
Hari Isnin Malam akan berangkatlah aku dari UTM utk meninggalkan Johor Bharu nie.. Ipoh tggu aku..!!

Nak balik nie mmg seronok tp satu je tak seronok.. nak kena kemas dan packing barang..
yg nie mmg aku tak suka.. aku start packing dari smlm tp hari nie baru siap segala-segalanya.. dan esok aku akan hantarlah barang2 nie ke stor rumah my mother in law.. untung dpt org JB nie.. Hehehe
tp yg susah nak hantar meminang nnt.. sbb jauh nyer Ipoh n JB nie.. tp xpe, demi cinta 397KM sanggup ku redah.. Hahaha

3 Kotak.. 3beg baju.. 1beg galas tepi.. dlm kotak tu mcm2 harta ada.. Buku, Nota dan bantal pun ada.. Hehehe Beg yg banyak tu sbb bnyk sgt baju aku bwk pastu sejak masuk UTM nie mcm2 baju free aku dapat.. 

Makcik, yg nie leh amik kitar semula yer.. dan barang2 tak guna amik buanglah.. selimut sy pun ada sy tinggalkan.. siapa2 nak amiklah, aku sedekah.. ikhlas.. plastik2 pun ada.. kalau jumpa duit syiling tu amiklah menabung yer.. hehehe

Sy dah notis nie.. jgnlah buang tau.. banyak barang berharga tu.. tak muat kotak dah nak masuk..
rak nie pun kalau buang aku tak tahulah.. aku nak guna susun buku mcm ner lah sem depan..
baldi pun jgn lah buang yer.. aku xde duit dah nie nak beli banyak2 kali.. biarlah sampai grad baldi tu..

Kepada rakan2 Fb aku, korang ingat tak lagi status aku niee...


Ni lah kotak rokok dia ckp kan tu.. ni satu sem yg sempat kumpul.. biasalah dah habis sem, ni lah kenangan.. tp ni tak sebanyak kwn aku pnah tgkap pic kat matrik dulu.. sampai penuh dan melimpah2 tong sampah hitam yg besar tu..bwh tu gambar masa kat matrik.. setahun kumpul kat matrik tu..



di kesempatan ini, aku menyerulah kepada diri sendiri dan rakan2..
KERANA SETIAP SEDUTAN MEMBAWA PADAH..!

Sekian, terima kasih....

p/s : tak sabar nak ketemu ayah bonda tercinta.. ^_^ 
awk sepanjang sy xde nnt jgn gatal2.. sy xpe, sy tak gatal.. sy baik.. Hee Esok kita jumpa last date yer.. <3<3<3

Recent Posts