Wednesday, July 27, 2011

Tukar Kembali Ke Style Chatbox FB yg lama..



Hallo rakan2..! =D
Semua org ada Facebook kew atau lebih mesra dipanggil FB.. hehehe
Skrg nie sume org guna FB ngah kecoh or marah pasal chat FB yg latest nie.. sbb mcm pelik je kan..
aku mula2 bukak setelah sekian lama tak bukak fb nie terkejut juga aku.. frenz tak online pun muncul juga kat sidebar chat tu.. pastu tulis " chat (250) " tp skali tekan kuar 25org mcm tu je.. apakah semua ini..??



So hari nie aku nak kongsi cara2 mcm ner kita nak kembali kpd chat yg lama.. terpulanglah siapa yg suka chat baru nie jgn lah cuba.. kalau skali dah try korang tak leh patah balik.. hehehe takde lah gurau je..
Benda ni kalau korang install dia akan save automaticly sebagai bookmark kat internet application korang..
so kalau dah install then tiba rasa tak suka juz delete je bookmark tu.. di sbb kan dia save sebagai bookmark, so chat lama tu akan ada dekat laptop or komputer yg korang install tu je lah.. kalau korang g cc or bukak laptop member korang tak install benda nie mmg chat fb korang jadi mcm biasalah..

Hanya ada dua step je..
1. Bookmark nie hanya valid utk pengguna Mozilla Firefox dan Google Chrome SAHAJA...
juz klik kat link nie dan install..


2. Selepas install korang kena off Mozilla or Google Chrome korang tu.. lepas tu buka balik..
so chatbox kembali seperti biasa..

Tetapi kalau dua Step nie tak berjaya.. korang cuba buat salah satu cara nie..
1. Restart Laptop or Computer korang..
2. Pergi ke LINK ini.. kat sini penerangan lebih terperinci..
3. Korang try xplore cara lain plak.. Hehehe

So, SELAMAT MENCUBA...! ^^,

16 comments:

  1. yess...da jdi...tq very much !!! muahxxx...!!! hhihihihi

    ReplyDelete
  2. wahh..da jadi cam dulu da.thanks :)

    ReplyDelete
  3. chatbox FB yang baru nampak semak dan serabut betul
    thx tutorial ni.
    boleh la dapat yg lama semula

    ReplyDelete
  4. momoy: btol tu momoy.. sy pun serabut.. nseb jmpe link nak tukar bnda nie..
    welcome momoy// =)

    ReplyDelete

Recent Posts