Thursday, February 10, 2011

Bebanan mula membebankan..!!



Tekanan mula terasa skrg..!! mengapa... sbb test da semakin dekat.. seriusly aku tak prepare apa2 lg.. mmg bz giler2 da skrg ni... hidup aku sekarang d penuhi ngan meeting je.. kdg2 tu mmg rasa nak jerit n marah2 je semua org  yg ada.. tp thankz kat kwn2 buat aku rasa lupa masalah dan penat2 semua ni.. 
aku mmg da serabut sgt2 ngan MPP, Summer Camp and Prog khdmat msyrakat under KoQ aku tu... 2prog tu aku pengarah mau tak serabut..!! MPP, lg 2mggu.. mak ai..!! lepas ni ada raptai la pe la.. bila aku nak study..????????????? sume aku masuk ni bukan kehendak aku tp atas tggungjwb.. tp walau mcm ner pun aku kena juga pikul ngan ikhlas.. bila org da b'harap, takkan kita nak hampakan.. kwn2 sume please la bg support dan kerjasama kat aku nnt.. aku sgt2 perlukan nya.. aku merayu sgt2..

Study...??? peehh..!! aku tak tau bila aku leh study... nak study ada je dugaan... contoh smlm nak study fluid tp skema jawapan aku da terdelete.. nak download balik smlm tp line mcm &^#@%$^*&...!! baru td dpt download balik.. aku mmg cpt down kalau bab2 mcm ni.. kalau ngah ada mood study tiba2 ada je yg m'spoil kan nya mmg aku stop study terus.. apa yg aku cari bila tekanan mcm ni..?? sapa yg rapat ngan aku mesti tahu.. kalau aku mati cepat lepas ni, so tak hairan la...
Badan aku pun da rasa lemah s'mcm je.. g kelas mmg tak ada semangat lg.. ptg2 pun aku asyik tido je.. sampai nak riadah pun da tak dapat.. tambah plak skrg lutut aku ngah sakit.. tak leh nak main lg.. tekanan gila duk bilik pastu tak ada wat pe2..!! kalau dpt g riadah tu leh la ilang tekanan ni ckit..

Aku taknak la sem ni jd mcm sem lepas.. result mcm haram..!!! serius MEMANG RASA BETOL-BETOL BODOH...!! PLEASE la kasi masa aku study wei..... ='( 
mggu depan 4test m'nnt..aku taknak lg lingkup dlm test.. satu apa aku tak study lg.. aku bukan genius n cpt pick up bila study.. aku perlukan masa utk faham.. wish me luck kwn2..

p/s : sorry la kpd korg yg dtg blogwalking kat blog aku.. aku tak dpt nak balas kunjungan n baca entry-entry korg.. tggulah keadaan dah stabil nnt aku akan kembali seperti biasa.. kpd diorg yg dtg follow tu, nnt aku akan follow balik korg.. jgn riso k..

Sunday, February 6, 2011

Botak itu SexY.. =p

Salam rakan2.. mesti ramai tak suka hari esok kan.. sbb sok b'mula la segala2 nya seperti normal.. yg sekolah da kena g sekolah, yg study kena la g kuliah dan yg keje da kene g keje.. btw aku pun senasib..! waaa...malas nyer... tak puas lagi cuti wei..!! lepas ni hidup aku kembali seperti biasa.. study, kelas, meeting dan paling tak suka kena bangun awal.. arrgghh..!! benda paling liat aku nak wat.. aku nak cuti lg.. nak..!!!!

tp kalau cuti lama2 pun bosan juga.. n problem paling besar yg melanda duit.. hari2 kua hari kua duit.. tp aku rasa cuti kali paling ckit duit aku kua.. kira balik lebih kurang rm150 je aku kua utk s'mggu.. tp apa aku wat aku tak tau.. yg aku tau aku bangun je tido aku dpt msj.. "jom kua.." pastu g lepak2, balik umah mandi jap pastu kuar balik pastu balik umah baru tido.. umah aku pun da rupa hotel.. aku nak tido or mandi aku check in.. nak kuar aku check out.. tp cuti kali ni aku banyak mkn kat umah.. lpas mkn baru kuar.. sbb rindu sgt kat masakan mak aku wei.. dah lama tak balik la kata kan..

aku balik UTM ni ngan penuh kejutan wat kwn2.. pe kejutan nyer..?? haa mesti nak tau kan.. ngok ni... hahahaha 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


apa mcm..?? terkejut kew kwn2..?? hehe ada ganaz tak muka aku.. hahaha lepas ni aku nak tukar perwatakan ganaz la.. tak nak lg periang mcm dulu lg.. kasi semua org takot ngan aku.. hahaha
sebenarnya da sekelian lama aku simpan hasrat nak botak mcm ni.. tp tak kesampaian.. last aku botak masa aku form3 or form4.. aku lupa da.. tp kali ni aku nekad, aku g kedai gunting rambut ngan perasaan penuh berdebar2 n ckp kat pakcik tu, "sy nak botak..!" pakcik tu pun wat muka terkejut beruk dia.. hehe mana tak nyer, sebelum ni klau aku gunting kedai dia gaya sama je aku gunting.. potong atas wat layer pastu ekor belakang simpan.. tp sekarang da takde ekor2 wei..

korang tau tak yg sebenar nya botak ni bnyk faedah nyer.. ok jom ikut aku cite m'gikut pengalaman aku botak ni..
1. Dah jimat duit utk beli gel rambut.
2. Tak perlu syampu rambut hari-hari.. so kat situ da jimat duit beli syampu dan juga jimat masa mandi aku.
3. Aku dah jimat masa aku 5-7minit yg digunakan sebelum ni utk sikat rambut.
4. Rasa nyaman bila angin bertiup ke kepala.. **ini nikmat paling best yg hanya org rambut mcm aku leh rasa. hehehe
5. Bertambah seksi.. sbb botak itu seksi org ckp.. yelah nampak kulit kepala.. seksi pe.. hahaha

Ngok..! banyak kan faedah nya.. so sape2 nak botak tu, aku amat2 la m'yokong korg sume.. hehehe ingat..!! Botak itu SExY.. bukan aku ckp la.. orang yg ckp.. aku juz sampaikan.. hehehe


ok la..puas da aku merepek utk kali ni... aku sebenarnya da ngantok ni.. penat dalam bas td pun tak hilang lagi.. so pesanan kpd rakan2, esok kat kelas jgn t'kejut ngok aku k.. hahaha k take sume.. sayangi lah rambut anda seperti anda m'yygi diri anda... hehehe SALAM~~

Recent Posts