Thursday, December 30, 2010

Masam2 Manis 2010




Beberapa detik lg, layar 2010 akan m'labuhkan tirai nyer.. n lpas tu layar 2011 akan t'sengam yg akan m'bawa kita b'layar entah ke mana.. semuanya b'gantung pd diri sendiri utk kita m'gemudi layar t'sebut n b'sedia ngn setiap halangan yg akan m'datangi kita nnt.. =) ok spanjang 2010 msti mcm2 peristiwa yg t'jd kat korg kan... mnis kew pahit kew suka kew duka.. bgitu jgak ngan aku.. so kali ni aku nk kongsi je serba sdikit kngan2 aku d dlam 2010 ni..

Sepanjang 2010 ni sbnar nyer hidup aku bnyak d abis kan kat matrik n utm ni..
jom mulakan kisah kenangan kat matrik dulu..
ni antara kenangan yg xkan aku lupa kan..
  • hari pertama lecture sem2 aku da ponteng lec fizik.. haha sbb nyer aku sorg je dlm geng2 aku tu t'campak kat F5.. masa tu mmg rase down giler sbb lec hall kecik so mmg agak m'bosankan.. 
  • dpt lecturer ni mmg understanding giler.. Miss Chai, Mr R'wan n Miss Naeem.. paling sporting Miss chai.. die mmg mmg tau aku mmg xske g lec tp aku ske g cubicle jmpe lec.. so die ni mmg baik hati sggup spend time mse free die utk ajar aku 1bab dlm 1ari tu.. n sbb die la aku jd minat kat kimia masa tu.. hee Mr R'wan n Miss Naeem.. ni lec fizik aku.. sporting abis.. n sgt understnding ngn aku.. pasal diorg ni aku b'jaya juga tempuh sem2 yg agak susah tu..
  • pengalaman pertama kne sound ngan lecturer kat matrik.. Pn.Zaipah lecturer math aku sem1 n sem2.. die ni mmg da masak ngn prangai aku.. garang org nyer.. nk jd kan cite, masa tu 3klas dier aku miss b'turut2.. n minggu dpan nyer aku dtg.. masa ni dlam klas tutorial ni.. mas
    • Pn.Zaipah : shahrizal, awk dtg klas x minggu lpas..?
    • Aku : errmmm...(da cuak da masa ni..hehe) tak puan.. sy xbper chat sjak k'belakangan ni.. (alasan yg sama je.. benda chat walafiat je..hee)
    • Pn.Zaipah : (tanpa tnye sakit pe n rase simpati sbb dier da tau aku tipu je n trus dier ckp).. awk buat matrik ni mcm bpk awk punyer je.. suka2 ati je nak dtg kew xnak.. da lah kuiz truk.. klau da pandai sgt math xpe la..  
    • hahaha.. jeng2.. amik ko..!! aku dlm hati masa tu da serba salah giler.. da kne sound mcm tu trus aku dtg je klas die.. xde ponteng2 da sampai abis sem.. hehe utk p'getahuan sume, aku mmg xske math.. pasal ponteng klas tu bkan saja2.. tp masalah aku xleh tido awal.. lgpun aku hanya leh stdy pkul 12tgh mlm ke atas sbb tu je masa otak aku leh masuk.. so aku t'paksa wat mcm ni.. sbb waktu siang aku kene tido.. ni kes dr skulah lg bukan sjak msuk matrik k.. so mmg xleh nak wat pe.. da jd penyakit pun..
  • abis kisah aku ngn lecturer..skrg kisah aku dan kwn2.. lg 2ari nak ups.. aku, zack, midi n zul wat keje giler n xde faedah sbb da bosan n nk release tnsion stdy.. apa kami wat..?? hehe pkul 2pg kami jalan2 sekitar kmpk tu men kjar2 n sorok2 ngn pak guard.. mmg best.. dpt ngok mak guard tido.. kami lalu dpan dier mmg dier xsdar.. hahaha ktorg mse tu mmg da ade gaya pink panther da pun.. mcm ejen t'hebat n bhasa isyarat tgn nyer.. hee dr bukit. g blok pompuan (hahaha..kami xmsuk pun.. lalu je), g plak lec hall, pastu dsk, n balik smula kew sri ipoh.. hehe yg cite klakar nyer masa kat dlm dsk.. tiba2 pak guard dtg nek mtor.. kami yg masa tu ngah lpak2 atas stage b'lari trus.. korg tau kan dlm dsk tu glap n kat tgh2 tu ade tiang badminton.. ngah2 lari ni, aku t'langgar tiang tu .. hidung aku merah n b'darah ckit n kaki sakit t'sepak tiang tu sbb kat bwh tu kan ade p'berat.. sakit dooee... tp pristiwa xjatuhkan smgat aku utk wat lg.. n itu bkan kali pertama n t'akhir.. hehe
  • stdy week sblum final.. lg keje giler aku wat.. panjat bumbung blok sri ipoh tu n kua dr kmpk ikut semak n panjat pagar.. ala2 fly la.. tp fly waktu ptg pastu msuk.. haha xde faedah btol.. =D
  • lastly kat kmpk xkan aku lupa hari t'akhir aku kat sne.. last paper mse tu kimia krtas1.. kami tgkap pic n guro2 wat kali t'akhir.. bila la dpt jumpe korg lg kan.. rindu korg seyhh...
Abis je matrik aku juz spend time kat umah ngn family kat umah.. 
  • mission pertama aku abis matrik..! amik lesen kete lpas da kne bsing2 ngn bapak aku sruh amik cpt2.. alhamdulillah sekali wat da lulus.. dpt plak jpj yg bek mse tu.. separuh jalan aku wat n lulus suda.. =
  • m'capai target pointer aku n dpt msuk UTM.. mmg tu mission aku masa kat matrik.. happy sgt2 =)
  • persiapan sblum masuk u yg mmg kelam kabut giler.. 2ari je aku settle kan sume nyer.. beli brg2 dr pg smpai mlm.. rase nk giler je masa tu.. pastu da la masa tu xtau UTM ni kat mne.. mmg masa mula2 sampai cni, aku ngn family aku sesat doe.. sbb xbesa ngn jalan kat JB ni..
Sekarang kenangan2 d UTM plak.. my 2nd home.. 

  • benda yg wat aku kdg2 nak gelak sorg2, d label plajar tahun2 n tahun3.. hey..! tua sgt kew aku ni... aku muda lg k.. sy baru tahun1, 2010.. ok..
  • tugas pertama aku pling susah kat cini masa jd k/u peralatan utk prog raya.. peeehh..! mmg sakit ati.. s'mggu aku wat keje ni.. hari2 trun n naik pejabat HEMA n HB tu.. smpai org tu da nek jemu ngok muka aku.. tp pglaman mmg m'gajar aku.. =) lpas tu aku da tau mcm ner nk nk wat keje klau dlm prog..
  • kes kne marah lg ngn lecturer.. kali ni bukan sorg tp ngn rumtes sejati aku.. haha kes besa lah mcm kat matrik dulu.. hee =p
  • m'jd JKM Kolej Perdana n m'mmg jawatan ketua blok U6.. pngalaman masa kat kem tu mmg paling sronok..
  • kenangan kat melaka xkan dpt aku lupakan... aku dapat rmai adik2, dpt kakak, dpt mama, papa n mak..! =)  **tggu entry akan dtg aku nk cite diari MACS10.. juz tggu pic2 je skrg ni dr photogrfer yg ngah b'cuti lg..
  • pertama kali terasa diri amat bodoh..! result sem1 sgt hancur..!! n azam utama 2011 nak blaja btol2.. xnak men2.. sape nmpak aku men2 aku bg k'benaran maki aku..
Ini je la yg dpt aku kongsikan kenangan2 aku spnjang 2010 ni.. welcome 2011 n gud bye2 2010.. 

**jd kan segala yg manis itu memori t'indah dlm hidup dan jd kan yg pahit itu pengajaran yg m'gajar erti kehidupan...

2010 ni xkan xde kenangan pasal cinta2 ni kan...?? hehe ade sape2 nak tau x.. weee~~
^^;

Tuesday, December 28, 2010

Kawan2 p'gubat luka d saat Duka..




Assalamuailaikum.. hye kwn2 sume.. hari ni mood aku dah tambah baik ckit dr smlm.. sbnar nya aku nk ucap trima kasih bnyk2 sgt kat kwn2 aku smlm yg bg smgat n dgr cite n pjuk2 aku smlm.. mmg smlm akku sdey sgt.. mujur lah aku ade kwn2 yg sudi dgr.. lpas aku tulis entry smlm tu rmai kwn2 yg tumpang simpati n anta msj.. thnkz yer kwn2.. syg korg..

kpada atira shabat network sy yg smbil kmas buku dgr cite aku.. n bce blog aku.. dr sronok pantun2 tiba2 jd crita sdey kan.. hee sronok kwn ngn awk.. nnt kita pantun2 lg yer.. hehehe tak t'kira rasa nyer baper kali ntah awk ckp "sabar".. klau ade p'tndingan ckp sabar, sy rse awk la pemenang nyer.. hee

then nana.. ni org bnyk rhsia sama sy.. cite sdey kew cite happy kew kgsi sama2.. smpai mama pun kgsi sama2.. n sesat pun sama2.. haha cite sesat tu rhsia.. xleh cite kat umum sgt the real story nyer.. hee sory la smlm emo ckit.. smpai ko ckp, "aku rse bkan mcm komen ngn ko da pun.." xpe nana.. ari ni aku da ok da.. thnkz sbb col mama.. bgun tido td mama da msj aku.. happy ckit.. n aku msj ngn mama jap td.. thnkz mama..! syg mama... <3 nnt last msj aku ckp nk g mkn n rindu kat mama.. n dier blas ni, "k la..hati2, mkan biskut je ke.. hahaha cian anak mama.. kami sume rindukan telatah rizal n frenz..bye" hee.. sy pun rindu mama.. psal biskut tu ni msti nana cite..

lpas tu eka.. ni psal bdk yg grang aku cite tu dlu.. hee garang2 dier pun klau aku xde mood pndai jgak dier amik ati.. hehehe eka..eka.. td msj aku ckp da blaja msak.. bgus..! nnt leh msak umah mertua ko.. slamat b'jaya n dpt pujian dr mak mertua ko. hee aku rse kluarga angkat ko tu mmg bg ksan m'dalam kat ko.. nnt klau msj diorg kim salam kat adik angkat ko, Atul tu yer.. hehehe ckp kat dier abg Roy d cni m'rindui dier.. hahaha

lastly kwn aku yg kat ipoh tu yg pling terasa, ijat.. mne x trase nyer.. slalu blek cuti je aku msti lpak ngn dier.. smpai dier ckp, "aku ari2 lalu dpan umah ang ngok ang xde..trase gampang.."..hee sorry la ijat.. ang da tau cite kan.. raya cina kita jumpe.. simpan dulu duet ang nk bli LC tu.. tggu aku blek.. aku tman ang bli.. bli warna putih.. geng ngn aku.. hee
n kat topek jgn lpe smpai kan slama aku kat kwn2.. rindu seyh nk men snuker kat soma tu..! nk cite skrg ni aku da hebat snuker.. haha klau unn yg dasyat tu aku da leh kalah kan rase nyer.. hahaha **riak sngguh.. haha

ok la.. kwn2 thnkz skali lg yg bg supot scare lgsung or tidak lgsung..! xlarat la nk tulis sume.. hee tp aku ada lagu utk korg sume.. jom nynyi sama2.. dgr tau lagu ni kwn2 ku.. LOVE YOU.. ^^; klik je kat link tu yer..
klau da tau rentak nyer, ikut je lirik kat bwh tu n nyanyi sama..

Barney.. I Love You
ok.. 1...2...3...!

i love you
you love me
we're a happy family
with a great big hug and a kiss from me to you
wont you say you love me too!
 Muuuaaahh..!!


RINDU sgt2 kat family n kwn2.. sorry sume..


Assalamuailaikum sume.. hope korg semua happy d samping keluarga yer.. skrg ni aku ada lagi kat UTM sdg kan kwn2 aku yg lain dah balik umah n happy ngn kluarga masing2.. tp aku kat cni sorg2 je.. nseb la ade lg kwn2 kat KP ni tak balik lg.. dah la skrg ni duit ngah pokai.. sume sbb kad bank aku yg rosak pastu ngn ic pun rosak..malang btol nasib aku..


serius mmg aku rindu sgt2 kat family aku skrg.. ari saja 3kali aku b'gayut ngan mak aku.. mak aku riso sgt psal aku skrg ni sbb die tau aku ngah xde duit.. tak abis2 dier tnye da mkan kew blum, ade duet kew x.. aku ni jenis tak reti nak mintak duit kat mak n abah aku walau aku ngah xde duit.. sbb aku ni pun bukan org sng.. lgpun skrg ni skolah da nak bukak, bnyk duit nak pakai utk adik2 aku nk skolah tu..


klau lah kad bank aku tu tak rosak da lame da aku balik.. jumpe family n kwn2.. sorry la kwn2.. bukan aku lupa diri duk kat sini tp masalah nyer aku mmg ngah masalah kwgan ni.. insyaALLAH raya cina aku balik.. aku baru je balik dr prog khmat masyarakat n kem pendidikan kat melaka.. kat sana aku dpt adik2 yg comel.. aku dpt kakak yg baik, mama yg sporting n mak yg pandai masak.. d saat aku rindu family aku, diorg la jd tempat aku tumpang kasih.. b'derai2 air mata aku masa hari last sbulum balik tu.. sedih giler.. lebih2 lg bila aku ngok mama n mak nges masa tu.. mama n mak ade masa nnt rizal dtg lg umah mama n mak yer.. umah kak intan pun sama.. sronok duk umah kak intan..!


masa mlm k'insafan tu ngok adik2 sume peluk n cium mak bpk diorg lg sdey aku rasa.. aku rindu mak n abah peluk n cium aku.. aku rindu nak sentuh tgn diorg.. n nak rasa bibir diorg kucup pipi n dahi aku.. mak abah, angah rindu mak ngan abah..!! bila pandang adik2 sume mlm tu mmg aku m'nges t'ingat kat adik2 aku kat umah.. nnt da stat skolah jgn nakal2 tau.. nnt angah balik mak repot mcm2 kat angah jaga la korg.. thank yer adik2 kem pendidikan, korg mmg terbaik.. t'ubat rindu abg kat adik2 abg..

lepas balik dr melaka tu, aku follow kwn2 aku g bli tiket bas nk balik.. mase tu tuhan je la tau betapa sayu giler ati aku.. YA ALLAH, sdey masa tu.. kwn2 aku sume prasan aku diam je mase tu.. thank la yer kwn2 sbb bg smgat n siap ade nk bg pinjam duit lg.. t'haru giler aku masa tu.. dalam bas sblum smpai angsana tu, aku diam je.. t'ingat kat mak n abah aku.. pastu bila msj2 kawan2 kat kp ni sume cite psal sronok mkn, kuar n spend time ngn family masing.. seriusly, aku jelez ngn korg.. korg btol2 wat aku jelez.. sronok korang kan leh manja2 n kongsi2 cite ngn family..



errrmmm.. sampai cni je la aku nk cite.. m'nitis da air mata aku ni.. maafkan angah mak n abah xdpt balik.. n kat kwn2 kat ipoh sory sgt.. ijat, ang jgn marah aku.. nnt aku balik raya cina.. ang dtg cangkul aku ari k.. n topek, jgn lupa kim salam kat kwn2 len.. aku da col ang sbgai wakil..  jumpa korg sume raya cina nnt k.. RINDU korg sgt2..

Saturday, December 18, 2010

Cinta antara Aku, Dia dan Kawan..

Assalamuailaikum sume kwn2.. =) jom baca kisah ni..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Roy dan Remy b'kwn sjak dr bgku skulah lg.. mreka sering ke mana2 b'sama2 kwn2 mreka yg lain wlaupun dlm ati Remy m'yimpan 1 prasaan iri hati kpd Roy.. ini krana k'hdupan Roy sgt bebas n dier leh wat ape sje yg dier mau n yg m'wat rse lebih iri hati, Roy sorg lelaki yg m'pnyai rmai teman2 prempuan yg ingin b'kwn ngn nyer.. tetapi Roy xpnah skali pun jtuh cinta ngn mana2 pmpuan.. mungkin sbb pd msa t'sebut k'hidupan nya hnya t'tumpu pd kegembiraan dunia.. Roy sorg bdk yg nkal n jhat.. sume bnda yg die nk cbe, msti dier akan lakukan.. so pham2 sndiri la thap mcm ner prangai dier..

satu hari, d tmpat mereka ade sorg gadis yg bru b'pindah.. gadis itu sgt cntik hgga m'jd rebutan pd msa itu.. dan pd masa sama Roy jgak m'naruh ati pd gadis tu.. ini adalah kali pertama dier rse jtuh cinta.. dlm diam2 jgak, Remy pun m'pnyai prasaan yg sama t'hdap gadis t'sebut.. gadis t'sebut b'nama Cinta.. indah kan nama nya sprti jgak tuan bdn nyer.. Cinta m'mpunyai prangai baik n sgt b'beza ngn Roy.. pd mula nya Roy sgt tkot utk m'ngur Cinta tapi atas dorongan rkan2 nyer Roy m'ngur jgak Cinta n dr ctu mreka mula b'kwn.. Roy sgt t'tarik ngn sikap Cinta yg p'yyg n ambil brat t'hdap diri nya.. n scre perlahan2 Roy mula m'ninggalkan sume prangai bruk nya.. wlau bgaimanapun Roy msih blum b'sdia utk m'ceritakan prangai sbnar nyer sblum ni krana tkot k'hilangan Cinta.. Roy hnya m'nggu saat ssuai utk m'ceritakan sgala nya.. hari smkin hari, hbungan mereka smkin rapat.. mereka b'dua sudah dilamun cinta b'sama cuma hati sje blum d ikat.. ini krana Roy yg sbelum ini tdak pernah b'cinta m'buatkan Roy  tidak tau bgaimana ingin m'luah kan rse cinta nye kpd Cinta..

Remy pd masa tu sgt cmburu ngn hubungan mereka.. Remy m'gada2 kan cerita knon nya yg Cinta ni sorg playgirl n slalu m'permainkan hati laki dan jgak m'pnyai bnyk hbungan ngn lelaki lain d lua sne.. n slalu m'bruk2 kan Cinta d hdapan Roy n kwn2 nya yg lain.. tp Roy tidak prnah ambil kisah krana dier tau bhwa Cinta bkan s'bgitu dan dier lbih m'gnali Cinta dr Remy.. bgitu nya ngn kwn2 mreka yg lain tdk m'percayai krana mreka tau yg sbnar nyer Remy cmburu ngn hbungan Cinta n Roy...

satu hari Roy t'pksa kua dr bndar atas urusan kerja n kesempatan ini diambil oleh Remy utk m'dekati Cinta.. Remy cuba m'rpat kan diri ngn Cinta.. Remy telah menceritakan segala2 nya prangai bruk Roy sblum ni.. m'dgr cite2 t'sbut m'wat kan hati Cinta musnah n sgt kcewa ngn Roy.. Cinta suda tdak prcaya lg pd Roy krana m'anggap sume kata2 Roy slame ni hnya la dusta n Roy hnya ingn m'permainkan die shaja.. ini m'wat kan hati Remy suka n gmbira sgt n m'gambil pluang utk lbih m'dkati Cinta.. Roy yg suda pulang dr bndar pd ketika itu ingn m'nemui Cinta krana sgt2 rindu pd nya ttpi telah d tolak dan Cinta m'minta spaya dier m'jauhkan dri drpd Cinta.. Roy pd saat itu sgt2 binggung krana sikap dingin Cinta t'hdap nya.. Roy cbe b'tnya mengapa Cinta b'sikap bgitu t;hdap nya.. ttpi solan nya tdak prnah d jwb oleh Cinta.. Roy suda dpt mrasakan sume ini krja Remy krana dier dpt m'lihat k'msraan Remy dan Cinta.. tidak b'brapa lme kmudian Roy m'dpt brita yg Remy dan Cinta suda m'jlinkan hbungan cinta.. betapa musnah nya hati Roy pd msa itu.. Remy b'jmpa ngn Roy ingn b'muka2 n b'buat baik t'hdap Roy spaya Roy tidak dpt m'gesyaki ape2.. ttpi Roy sorg yg baik n dier tidak pnah pun b'dndam ngn Remy.. dier m'nrima sgala nya ngn tenang n m'anggap ini sume adalah slah nya sndiri tidak b'trus trang lebih awal.. wlaubgaimana dier b'trima ksih kpd Cinta krana m'bwa dier kmbali ke pgkal jlan n tnpa cinta dr Cinta psti dier tidak akan knal erti CINTA lg.. trima kasih Cinta..

b'brpa bulan kmdian Roy m'nerima jmputan p'tunangan Remy dan Cinta.. hati Roy gembira bercampur sdey m'lihat CINTA pertama nya bhagia d smping rkan baik nya sndiri.. Roy jgak m'gucap tahniah kpd Remy n m'minta Remy m'jga Cinta ngn baik.. Roy cbee m'mulakan hdup bru nya n b'jnji tidak akan kmbali kpd k'hdupan lma nya wlaupun Cinta suda tdak d sisi nya lg ttpi knagan b'sama Cinta akan d ingti slame2 nyer n m'jd kan sbgai smgat utk nya m'mulakan k'hdupan baru.. Roy jgak akan m'rhsiakan sgala tindakan Remy t'hdap nya utk m'dpt kan Cinta dan prcaya Cinta bkan lah d tkdir kan utk nya...Roy juga prcaya mgkin ada pmpuan yg lebih baik yg d takdir kan utk nya dan dier hnya b'doa.. 

-----------TAMAT---------

kpd2 mereka d lua sne aku nk psan ambillah kisah Sahabat kita ini sbgai rnungan bersama.. x baik kiter m'gambil k'sempatan sperti ini utk m'dpt cinta org lain.. ttapi sptut nya kita sbgai kwn perlu m'beri skongan kpd org yg ingin brubah.. sume org prnah m'laku kesilapan ttapi sume org ade pluang utk brubah n m'nebuskan k'silapan msing2.. n jgan m'gambil lgkah mati,kcewa krana cinta sggup m'musnahkan hdup sndiri.. s'sgguh2 nya Cinta yg Suci dan Abadi dr hati yg eklas yg m'cintai demi hidup dan diri, bkan dr Cinta s'seorg hnya krana cinta..

Tuesday, December 14, 2010

Sorry kwn2.. JANJI tak wat lg.. =.=





Assalamuailaikum.. apa kabar readers2 sume.. sbnar nyer aku bru je bgun ni.. skrg jam pkul 4.55ptg.. mybe sbb xckup tido sjak mggu ni.. blek je dr kem pmbentukan JKM tu trus kne wat grak kerja utk prog MACS.. tp xpe la.. da name pun tggungjwb, kne la pikul jgak.. pg td pun ngok man u lwn arsenal pun aku leh t'tido.. sparuh mse pertama aku da t'tido kat blik tv tu.. aku sdar2 ngok game da abis da.. adeeeiii..

Niat aku ari ni mmg nk bgun awal.. sbb aku nk g bank nk g wat kad bank baru.. tp xtau la mcm ner leh t'lajak smpai ptg ni.. rumtes aku pun t'bongkak xbgun2 da.. yg aku sdar je, joe n rafiq dtg blik aku minx knci blik jkm.. mse tu pun aku mamai2 lg... sdar xsdar je.. aku men bg je.. pastu ingt mmg nk bgun tp ntah la mcm ner leh t'lena blek..

Aku bgun je td cek hndpon aku ngok, wow..!! 29miscol.. n 3msj.. ni sume bdk2 macs.. rpe nyer diorg ni col sbb nk kjut aku.. tp mlang nyer aku xdgr pe2.. aku pun t'lpe plak, yg pg ni sbnar nyer aku ade tgas m'msak..ble bce msj "tlong bsuh kuali", bru t'ingt ari aku b'tgas.. aku tau msti kwn sume bggang ngn aku kan sbb sume da try col aku nk sruh aku bgun tp xbgun2 jgak.. sorry la kwn2.. aku mmg mcm ni.. ssah ckit nk bgun tido.. smpai kan mak aku sndiri pun da xtau cre mcm ner nk kjut aku dr tido sbb mmg ssah ckit aku nk bgun.. mak aku dlu pun siap cubit2 peha aku bru aku bgun.. n mse skulah dlu, aku g skulah lpas rhat lg.. sbb mmg xleh nk bgun awal2.. sbb aku xleh nk tido awal2.. slalu nyer lpas sbuh tu bru la nk tido.. tp nseb bek la parents n ckgu2 aku kat skulah jnis m'mahami.. thnkz yer ckgu sbb pg2 ckgu col sy..

Ckgu : rizal, awk nk dtg skulah kew x ni..??
Aku : sy dtg.. tp lmbat ckit.. ckgu tnda je sy dtg dlu.. nnt sy dtg..
Ckgu : ok.. jgn xdtg plak..
Aku : ok cikgu..

mcm tu la besa nyer klau aku dtg lmbat.. besa nyer klau pkul 8pg ckgu aku kan col la.. skulah aku tu klau nk dtg lmbat bia lmbat btol2.. klau antra pkul 8pg hgga 9pg ade ckgu Rahman tggu dpan.. ckgu displin aku tu.. da bper kali dier da sebat pggung aku ni.. wlau dier mrah aku mcm ner pun aku xpnah dndam ngn dier n aku bek je ngn dier smbg pun glak2 je.. tp klau wat hal, mmg xleh lari la.. mmg akan hinggap la rotan pnjang dier n kat hjung rotan dier ade plaster tape warna merah n hitam.. tu la rotan dier.. hee klau dtg mse2 mcm tu mmg kne ketuk ketampi la 100kali.. pehh..!! leh t'cabut lutut aku tau.. better bg aku kne sebat dr kne ktuk ketampi.. lgpun rotan ni sakit dier jap je.. bak kata pepatah, ala bisa tegal biasa.. hee biasa la bg bdk nakal mcm aku ni.. hee

tp klau xsbb rotan2 ckgu2 aku ni aku rse aku xkan jd mnusia rse nyer.. thnkz yer ckgu2 sume.. sbb mrah2 sy n pnah bnci sy 1 mse dhulu.. n skrg sy tau ckgu2 sume syg sy.. klau xsbb diorg aku rse pmr aku comfom lingkup abis mse tu.. itu la aku rse zman gelap bg aku.. mse fom1 smpai fom3.. besa zaman bru nk up.. sume bnda yg kita ngok, sume nk cbe.. n sbb dr ctu la, aku nmpk ckgu2 sume caring ngn aku.. klau aku sakit or bad mood msti diorg akan prasan.. n mcm solan2 diorg tnye.. thnkz yer ckgu2 sume..  opsss..!! da m'lalut g ni.. hee ok2 stop dlu psal zman dlu.. entry len kali aku cite.. kongsi pglaman ngn korg k..

ok la.. nk kne siap2 ni.. mlm ni ade raptai perasmian utk MACS kat dwan pkul 9.. aku nk g awal.. xnk lmbat2 lg.. da jnji ngn diorg sume td.. sorry skali lg kwn2 MACS ye.. aku jnji lpas ni xkan lmbat.. klau lmbat 10mnit tu besa la yer.. hee ok c u all kat dwan kang.. daa...

Sunday, December 12, 2010

Tanda2 Bila Cinta itu da bosan..

Assalamuailaikum kpd sume rakan2.. entry kali ni aku nk cite situasi yg korg sume pnah rse ble b'cinta ni kan.. cinta m'gajar erti perasaan dan kehidupan kan. situasi ni samaada korg pnah m'rasa or korg pnah wat kat psangan korang.. klau korg rse korg pnah wat bnda2 ni better korg b'taubat la.. xbek m'permainkan perasaan org lain.. lmbat laun 1hari nnt korg akan kne jgak.. oo..m'lalut suda.. jom kita lihat pe situasi nyer m'gikut kronologi.. cite dan nama hnya rekaan s'mata2 dan tiada kne m'gne antara yg msih hidup atau mati.. 



Mula2 b'kenalan..
Kumbang : thnkz la awk sbb sudi kwn ngn sy. sy sdar sy xhensem mcm org len n rse mcm xlayak plak kawan ngn awk,.. awk cntik n rmai minat kat awk.. sy ni sape la..
Bunga : eh, ape plak ckp mcm tu.. sy ni bkan jnis m'milih kwn la.. sume org sy kwn.. yg pnting hati eklas n jjur nk kwn ngn sy..
*lpas tu smbg pnjg knal latar blkang diri msing2.. b'jam msj ni..


Bunga : sory awk.. sy sbnar nyer ade keje nk kne siap kan ni.. nnt kita kita msj lg k.. k bye2 take care yer.... =)
Kumbang : ok.. nnt jgn lpe msj tau.. ok.. bye2.. take care too.. =)

*xsmpai sjam lg ni xmsj....
Bunga : awk ngh wat pe tu..??
Kumbang : eh, td awk kata ade keje.. da siap kew..??
Bunga : da.. jom la msj.. sy ngh bosan ni..  (sebenar blum siap tp sbb sronok sgt msj ngn kumbang)
Kumbang : ok..jom la.. sy pun ngh bosan ni..

Bila mula berkenalan lebih dalam..
Bunga : awk..nk tnye ckit leh.. awk xde makwe kew..?? tkot jgak makwe awk mrah nnt msj ngn sy ni..
Kumbang : eh, mne ade makwe la.. mke mcm sy ni mne la ade sape nk..
Bunga : eleh, mke mcm awk xkan la xde makwe.. awk kan hensem, bek, pndai amik ati org.. (tiba2 puji2 plak..)
Kumbang : ish, xde la.. awk ni tnye2 sy, awk xde kew..??
Bunga : sy...xde la.. xjmpe b'knan d ati lg..
*selpas dr ctu, mereka saling puji antra 1 sama lain hingga tanpa sedar mereka da mula jtuh cinta..


Bila hati suka da sama suka..
Kumbang : awk ni t'lampau bek la ngn sy.. rse mcm bnyk t'hutang budi plak ngn awk...
Bunga : ape plak ckp mcm tu.. awk pun sme je.. sy sbnar nyer mmg da lme nk ckp bnda ni kat awk tp sy malu la.. sbb sy pmpuan.. malu nk mula kan..
Kumbang : eh, awk nk ckp pe..?? ckp je.. (benda dlm ati da pham wat2 xpham..)
Bunga : awk xrase pe2 kew antara kiter,.??
Kumbang : ade sbnar nyer,, ok la bia la sy trus trang, sy sbnar nyer da mula syg kan awk dan da jtuh cnta ngn awk..
Bunga : yekew.. sbnar nyer sy pun rse bnda yg sme..
*adegan ayat m'ayat pun b'mula hingga 2 hati m'jd 1.. mcm jnji d'lempar kan.. antaranya..
  • lpas ni ape jd sy ttap ngn awk..
  • ape2 msalah kiter slesai baik2 k..
  • sy akan ade stiap masa ngn awk xkira ape pun b'laku..
  • awk jnji jgn tggalkan sy tau.. sy syg awk sgt2..
  • sy hrap xkan ade org ketiga antra kita.
  • sy jnji akan pgg jnji kita ni smpai hjung nyawa sy,, (huyoo..!!smpai hjung nywa..)
Bulan pertama couple..
Kumbang : ok la awk.. sy tido dlu yer.. sok pg jgn lpe kjut kan sy tau.. tkot xbgun plak sok.. ok syg.. i luv so much.. muuuaahh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muaaahhh.. muaahhh.. muaaahhh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muuuaaahhh... (klau leh "muaahh" tu nk tulis smpai t'cabut keypad tu..)
Bunga : ok darling.. i luv too so3 much.. much.. muuuaahh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muaaahhh.. muaahhh.. muaaahhh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muuuaaahhh... much.. muuuaahh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muaaahhh.. muaahhh.. muaaahhh.. muaaahhh.. muuuaaahh.. muuuaaahhh... (mak ai.. lg pnjg d blas nyer..)

*sok pg nyer...
kring2.. Bunga col Kumbang bnyk kali smpai Kumbang bgun..
Bunga : gud mornik syg.. cpt bgun.. nnt lmbat plak..
Kumbang : ok syg.. syg awk sgt2.. thank ye syg..

Bila da rase mcm bosan..
==> kes no1
Kumbang: awk ngh wat pe tu..???
Bunga : sy ade keje la.. nnt mlm kita msj leh x..?? sy keje nk kne siap kan ni..
Kumbang : ok.. take care yer.. syg awk sgt2.. muaaaahhh.. muaaahhh,, muaaaahhh...
**tanda2 awal.. msj "syg awk" xd blas... bru 1 msj da elakkan diri ckp ade keje la pe la..
==> mlm harinya..
Bunga : sory la syg.. td sy ade bnyk keje sgt2.. smpai lpe nk msj awk td..
**alasan je t'lpe.. bnda wat2 lpe..

==> kes no2..
Kumbang : awk ngh wat pe tu..??
Bunga : xde wat pe2 pun.. ngh rhat2 je...
Kumbang : xde keje kew ari ni..??
Bunga : oo..da siap awal da td.. awk wat pe plak..??
Kumbang : sy ngh rindu kat awk ni.. =)
**tggu pnyer tggu, Bunga xblas2 lg.. Kumbang pun anta..
Kumbang : awk...
Kumbang : awk...
Kumbang : awk da t'tido yerk..?? xpe la.. k take care yer..
**tnda strus nyer,. xblas msj tiba2..

==> kes no3
Kumbang : awk ngh wat pe..??
Bunga : ngok tv..
Kumbang : oo..yekew.. cite pe.??
Bunga : kartun
Kumbang : ish2..mcm knk2 la ngok kartun.. hehe da mkn kew..??
Bunga : da
Kumbang : sok pg sy  nk g interview.. tkot la.. nervous pun ade..
Bunga : ooo..yekew..
**tnda lg.. msj d blas hnya sepatah n xde fedback.. mcm syok sndiri je si Kumbang tu msj Bunga..

==> kes no4
Kumbang : syg...sy da berjaya dlm interview tu.. happy nyer sy.. =)
Bunga : oo.yekew.. tahniah la yer..
Kumbang : awk free x mlm ni..?? kita kua clebrate nk..??
Bunga : sory la syg.. sy ade hal la mlm ni.. spend time ngn family..
Kumbang : la yekew.. xpe.. len kali leh kan... tu wat pe tu..??
Bunga : ngh bring je..
Kumbang : da mkn blum..??
**tggu pnye tggu.. xblas2 jgak.. dan ESOK nyer..
Bunga : sory la awk.. kedit abis la mse msj ngn awk tu...
**tanda len.. Kdit abis..! sdg kan slame ni xpnah pun kdit abis..

--------------TAMAT---------------
hah...! nape..?? ade yg t'kjut kew..?? or rse srba slah sbb korg pnah wat sume ni kat psangan korg.. t'snyum sorg2 korg sume.. hehehe so, sape rase dier ngh brada dlm situasi mcm ni elok la bwk2 b'bincang sama2.. maybe antra korg ade msalah.. nasihat aku xde perkara yg xleh slesai.. renung2 kan la dan slamat beramal.. hee lg 1, perasaan yg korg rse tu jgn d smpan.. klau rse mcm ni je cpt2 bwk b'bncang.. klau da xsuka tu, ckp trus trang n jgn sksa perasaan org len.. so kata2 akhir dr aku.. take care, n sygi org yg m'yygi anda sprti dier m'yygi anda.. insyaALLAH akan bhgia.. =)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SILA AMBIL PERHATIAN:: kumbang atau bunga tidak merujuk kpd lelaki or pmpuan.. sume sme je.. krana kita sume mnusia yg pnyer prasaan yg sme dan sume org mmpu merasa ape yg org lain merasai

Friday, December 10, 2010

Diari KEM pembentukan JKM.. we are 1family.. ^^,

Assalamuailaikum kpd sume.. entry kali ni aku nk story molly psal pglaman aku kat kursus pmbentukan jkm kp.. kem ni sumpah best..! walaupun pnat n xckup tido tp bila dpt sma2 ngn kwn dlm kem tu glak sama2, suka sama, menari sama2 n mcm2 la sume sama2.. wlaupun pd mlm pertama mse nk g tu, bnyk aku ngok mke xpnah aku ngok tp bila da smpai sne kami sume bkan sbgai kwn lg tp sbgai 1 FAMILY.. family YOK YOK.. hehe
ok jom bca diara kami.. yok yok.!





2hb dis-
kami sume b'kumpul kat cafe u5.. lpas mkn2 ade meeting pertama dan pghulu pertama ktorg mr.loading aka jobok.. ehehe aku plak d lantik jd imam utk subuh nnt.. hehe (nseb bek xjd pun.. hehe).. then, kami nek bas ngn pnuh girang ati.. jlan nk g kem agroloka tu srius mmg mcm ular kne ketuk ngn senduk mak aku msak.. bgkang bgkok jlan nyer,, suasana dlm bas pun agak snyi n xbsing sbb mybe msing2 malu2 lg.. sbb xknal kan.. smpai wat sume org t'tido dlm bas ngn pnuh nyenyak.. n kat hgwy tu, ngok ade bas t'bakar.. srius mmg cuak jgak rse nyer.. tp alhamdulillah kami slmat g n balik..

b'mula la pgembaraan kami.. wee =)











3hb dis-
kami tiba kat jelebu.. b'hnti kat 1 msjid utk solat.. lpas je solat, tiba 1tragedi tlah t'jd.. bas xleh jlan.. peehhh..! sume mse tu da cuak da.. xkan nk jlan kaki n da buang mse da kat ctu.. tp lg skali, alhamdulillah bas tu leh jln blek.. tu pun dlm mse kira dkat 2jam jam jgak.. then, smpai je kat kem tu, kami mle psang khemah n b'mula la ice breaking pertma.. dr ctu la aku mle knal sume kwn kat ctu.. yg pling klakar mse aktiviti dynamic games tu mse men gmes yg force tu.. bob t'pgg &%&**% yang aka pheeelll sbb dier xpkai pe2 d dlm nyer.. hahaha mmg mse tu trus grop aku mse tu cover kami pnye.. gelak mmg xleh than da.. hahahaha lpas tu ade pmbhgian kmpulan.. aku grop kuning.. aku, faisal, chong, chan, kiah, mira, fun n jue.. then ade 1slot yg agak emosi.. mse tu aku jd sbgai org nk bnuh diri.. mmg aku pun emo jgak.. nk m'nitis jgak air mata aku tp cover macho la.. malu la nk nges dpan pmpuan kan.. haha n lpas tu sharvin plak plih grop ktorg n dier b'lakon nk bnuh diri.. peehhh..rse emo giler mse tu.. n sume fasi mse tu b'lakon nk gado..
mlm tu d truskan ngn dynamic  games.. lyan..! n trian ptama d persmbhan kat mse tu trian nobody.. hahaha xleh blah.. haha lpas dynamic games kami pun g tido dlm kdaan khemah yg bsah2 sbb air da msuk.. yeay..! mmg sjuk..!!!
bas rosak.. yez.! mmg sronok.. =(
msuk kan smula brg2 dlm bas blek.. =)



ice breking pertama..knal2.. hee

sronok lmpat katak, then t'kne siku azri..  sakit doe..

lakonan pergaduhan b'mula.. muka bob yg srius.. hee

pening2 mau jtuh suda.. hehe

passing straw,, grop aku mng lg.. hee

tgkap belon.. faisal mke pnuh fokus.. hee




4hb dis-
hari ni kami sume pnuh xcited giler sbb nk men air.. haha xsbar rse nyer... tp pg ktorg d mulakan ngn pnuh kalut bila fun n tee ilang.. eleh.. mcm la aku xleh bca.. tu sume mainan je.. tp aku juz wat2 cuak.. hee game p'tama merentas titi n men lmpur.. yg aku xpeh ati nape time aku, aku awal2 da kne bling n lumpur blum smpat lg aku trun mse tu pastu kne wisel lg.. adeeii..pe2 pun njoy kwn2.. =) tp smpai bwh, mmg slap la korg.. mmg aku blas dndam.. hahahaha n lpas tu msuk tasik n men mle branang dlm tasik.. sjuk jgak wei wlaupun da nk tgh ari mse tu.. lpas tu kami sume mle kan m'msak n lpas solat trus kan water games lg..kli p'tndingan plak tp xde hdiah.. caiitt..! yg nk aku bgga grop aku no1 wei.. wlaupun dr last skali mse men rakit tu tp ngn gdingan mantap p'kayuh rakit kg ni ktorg b'jaya.. lpas tu mlm mcm besa la, dynamic games.. mcm jual beli, ice berg, n mlm pgakuan (hehe) dan xd'lupe pgenalan jobok n pheeelll... hahaha tp mlm tu, kami sume agak xb'maya n ngntok.. tp mlm tu jgak ade rocall n nitez walk.. best walupun aku wat takot2 brani je mse tu.. hehe abis tu smbung tido blek nk cas tnaga utk sok plak..

gimik p'tama.. ingt aku cuak kew..?? haha

warming ip sblum games b'mula..

tiupan wisel 2kali.. hee

bru kat titi, da kne attack ngn diorg.. adeeeii..

rakit tuah.. =)

m'cari hrta karun dlm lumpur..

dr last, kjar dpt kan no1.. t'baik la korg..!!

kat tanah pun kne jgak.. adeeii..

slot jual beli.. al-jobok.. haha

nite walk..












































5hb dis-
bgun pg sgt2 awal.. sbb kne kmas khemah dlu sblum b'gerak ke jeram toi utk trekking.. spnjg pglaman aku g trekking ni la trek pling m'cabar n bnyk hlangan.. klau slap lgkah je, aku rse msti da rmai leh injured n slap msuk gaung pun ade.. tp pling sronok kat cni aku b;lakon kaki krem.. komplot aku alip  sharvin.. krna upah yg mmg aku sggup.. hahaha **sape pham, pham la yer.. hehe mmg m'jd gler lakonan aku.. skali lg rpe nk nges aku tnjuk kan.. hehe sume caya..! hee n lpas tu kami sume mandi manda.. da lme siot xmndi kat air trjun.. dpt la lpas gian kat air trjun.. ske2..!! dlm bas tu sume mke da sgt2 pnat n smpai sume da tido.. pnat sgt2 agak nyer kot.. t'msuk aku skali.. smpai je kat kem tu blek tnpa rhat pe sume prog fasa2 d trus kan.. maka b'mula la cra hidup jkm yg btol.. **b'main ngn krtas krja dan prog2 kolej.. hee kami sume b'perah2 otak pkir psal prog.. aktiviti ni d trus kan smpai mlm..

ttup mata.. hehe

sronok fasi2 ni kaco kitorg..

trekking2..

trekking pling m'cbar..

lakonan s'mata2.. haha

mandi-manda.. =)







pnuh ngntok n penat aku dgr.. =="

perah2 otak..

da than ngntok wei..!

che mad pun da bosan dgr ktorg present..






















































6dis-
pg tu b'mula riadah bdk skulah rndah tp bila da bsar mcm ni men rse lawak plak n sronok sbb da lme xmen.. men rebut krusi.. hehe grop laki xleh blah.. yg final tu xde sape nk dduk.. ishak, isa n a...ze....ri... xpham aku.. hehe cover macho bhai.. haha pg tu s'gerombolan mnusia2 yg ske lwat laki n pmpuan dtg lwat ckit.. so ape lg.. kne dnda la.. kne goyang inul ktorg.. n sperti besa, aku la sbb konductor.. hehe klau da aku knductor msti la aku wat yg plik2 smpai diorg pun xleh ikut.. hahaha pdn mke korg.. lpas tu mcm besa la.. psal krtas krja lg.. ptg tu plak, manifesto.. dr dpt ngok bkal2 p'mimpin b'ucap utk dpt kan jwatan.. ewaaahh.. hee jwatan aku minx ktua biro rekreasi n pecinta alam.. n aku fight ngn joe n tasha mse tu sbb diorg minx jwatan sme.. mlm tu d truskan ngn p'bntangan prog.. prog yg aku bntang summer camp.. aku nk wat prog tu sbb ade bnyk supot dr kwn2 n fasi.. insyaALLAH klau xde pe2 hlangan aku kan wat hjung thun dpan..

rebut2 krusi.. hee

presentation lg.. adeeiii

goyang inul wei.. haha

paperwork..

selamat ptg cikgu.. upin dan ipin.. hee































7dis-
pg tu mcm besa.. ade riadah.. pg p'gnelan yok yok lgu tema jkm.. haha yok yok, kita b'goyang.. haha lg skali aku guide diorg.. haha n mcm besa jgak diorg xmmpu follow pe aku wat.. hahaha.. n pg tu ade sesi soal hati ke hati.. m'bncangkan isu2 sumesa tp lebih kpd politik.. smpai turn kat aku mmg aku hentam abis politik ni.. trus trang aku mmg xske politik skrg..! n aku mse tu mmg srius giler mke nyer.. tu je kot mse aku srius.. len sume men2.. hahaha n ptg tu ade interview.. interview aku ngn alip, liyana n nida.. solan p'tama tmuduga tu, "sbutkan rukun nikah".. adeii..mne la aku tau.. ade kaitan ngn jkm kew..??? ==" pastu mcm solan la kua.. n aku jwb ngn pnuh tnang n yakin skali.. then tiba mlm d tggu2 kan, mlm pelatikan jkm.. sblum tu ade bbq n slesai mkn sprti besa org kuatkp, che mad kne b'ucap dlu.. n dier pun  umum kan la jwtan jkm ni.. sprti d jgka, adli jd pgerusi.. n timbalan nyer ishak n dj.. n aku... ktua blok u6.. hee lpas tu pmbentangan krtas krja d truskan lg smpai abis sume, bru la blek dorm n kmas brg utk blek sok n tido..

riadah.. yok yok kita b'goyang..

soal hati ke hati.. politik2..!

m'nggu kptusan..




d umum kan sbgai ktua blok u6.. =)














8dis-
pg ni xde riadah sbb da siap2 nk blek.. kami bdk2 laki smpena ari t'akhir kami nk tggal kan cenderahati utk kem tu, iaitu daki2 ktiak kami dlm kolah mndi tu.. kami mndi beramai2 n trjun dlm kolah tu trus.. hahaha.. pg tu ade perasmian p'nutup.. mcm besa ade ucapan la.. pastu sesi b'gmbar.. pastu kami pun b'tolak pulang kmbali kew UTM sbgai JKM sesi 2011/2011.. ceewwaaahh..! hehe

snap..!

b'gaya kwn2 aku ng bju korparat..

hehe.. jgn jelez ya.. ;p










 **kepada sume JKM baru Kolej Perdana..  jlankan la tugas ngn pnuh amanah n dedikasi.. jgn skali2 m'rungut or giv up ngn tugas2 korg.. p'caya la kita sume d plih krana kebolehan dan keyakinan mereka kpd kiter sume.. insyaALLAH, klau hati eklas mudah la tugas kiter.. n aku hrap2 sgt, smgat yg kita ade skrg ni xilang lpas ni n dpt trus kan smpai kita sume da pencen nnt.. hee n kpd mantan2, beri la kami sume tnjuk ajar.. last word, gud luck utk korg sume..!! =)

Thursday, December 2, 2010

Terjatuh dalam HARAPAN

Assalamuailaikum sume.. mcm2 ner hari korg sume smlm..?? happy kew..?? hope mcm tu la yer.. 
Ade 1 kisah cinta nk aku kgsi kan korg sume..  kisah dr sorg SAHABAT.. 



Kisah p'cintaan diorg ni mula ngn bnga2 n scare tidak sngaja.. Kasyah (bukan nama sebenar) mle m'genali Ayu(bukan nama sebenar) dr sbuah page kat FB..  permulaan drpd Kasyah yg mle tulis status kat page t'sbut dan kmudian nyer Ayu telah m'nggal kan komen nyer jgk d status t'sbut.. d ctu mula la mereka m'genali antara 1 sama lain.. tidak ckup d ctu mereka mula b'tukar no.. maka smkin rancak la p'genalan mereka.. 
dan pd 1mlm tu mereka telah m'abiskan mse b'sama b'borak dan tiba t'lintas d pkiran Ayu ingin m'tnya kan status Kasyah.. Kasyah pun m'jwb s'jujur nyer yg ati nya blum d miliki dan bgitu la jgak Kasyah m'yoalkan smula soalan sme kpd Ayu dan Ayu jgak m'beri jwpan yg sme.. tiba2 Ayu b'tnye kan soal CINTA kpd Kasyah.. jd Kasyah pun m'gluarkan pndangan m'genai nyer cinta.. kerana kata2 t'sebut Ayu pun sprti telah jatuh cinta kpd Kasyah.. dan Kasyah jgak sbnar telah jtuh cinta atas k'cantikan n k'peribadian Ayu sblum itu lg.. dan mlm t'sebut Kasyah rse sgt gmbira.. Subuh pg itu Kasyah m'yuruh Ayu kjut kan dia subuh.. tp sbnar nyer Kasyah xtido pun m'nnt pggilan Ayu utk m'gejut dia bgun dr tido.. Alangkah gembira nya dia ari tu, sbb dia da dpt rasa kan cinta bkan b'tepuk sblah tgn.. smkin hari smkin rpat mereka.. smkin manja.. smkin romantik...
beberpa hari kmdian, Kasyah menerima sms dr Ayu yg m'gatakan Kasyah telah m'nipu nyer.. m'nipu yg Kasyah suda tidak m'punyai kekasih.. kerana slpas Ayu m'lihat pic2 Kasyah d fb.. Kasyah t'gamam dan dia bru t'ingt yg pic lme dia b'sama ex dia msih blum d buang.. Ayu pd mse suda trasa amat2 kecewa ngn Kasyah.. dan Ayu m'gambil kptusan utk m'lupakan Kasyah dan m'anggap Kasyah sme je ngn lelaki len yg ske m'mainkan perasaan pmpuan.. alangkah mse tu Kasyah terasa amat2 sdey.. hmpir s'mggu Kasyah cuba m'mjuk Ayu tp tak b'jaya.. Ayu masih m'anggap yg Kasyah telah m'nipu dia.. beberapa hari kmudian, Kasyah m'dpt tau yg Ayu telah m'nerima cinta lelaki lain.. betapa punah nya hati Kasyah ketika itu m'dpt tau Cinta nyer itu suda d'milki org lain dan d tmbah kcewa ngn sikap Ayu yg tidak m'percayai nya.. kmudian Ayu telah m'hantar sms lg, m'minta agar Kasyah m'lupakan nya kerana dia sudah tidak percayakan Kasyah lg.. Kasyah pd masa t'sbut sprti hilang arah.. org yg d cintai nya, ilang s'kelip mata hnya kerana satu salah paham.. hari b'ganti hari Kasyah masih sperti itu.. masih m'harap kan Cinta nya kembali.. B'mula dr citu Ayu telah m'ilang kan diri tnpa khabar lg.. t'lampau singkat bg nya kisah mereka.. tp bg Kasyah, Ayu Cinta nya.. dia sggup m'lakukan apa shaja demi Ayu asal kan Ayu ingin m'dgr p'jelasan nyer.. hingga saat ini Kasyah masih lg tidak dapt menerima Cinta dr sorg wanita kcuali wanita b'nama AYU... tp dia msih ttap redha dan menerima ngn tabah, n b'hrap dier bukan laki t'baik utk Ayu n b'harap Ayu akan bahgia ngn org yg m'cintai nyer.. tp andai d beri pluang skali lg, Kasyah xkan sekali2 m'lpaskan  Ayu kembali.. itu JANJI nya..!!

Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu 
Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
TinggalkankuHilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan





 ***t'lampau dlm kan cinta Kasyah t'hdap Ayu... wlaupun dlm masa singkat p'genalan mereka tp mereka telah mula m'cintai s'hgga amat dlm.. dalam hal seprti ni, sape yg patut d'persalahkan.. Kasyah atau Ayu..?? klau Kasyah, dia b'tindak bodoh kerana tidak m'buang pic2 lame t'sbut.. klau Ayu, sggup dier m'biar kan Kasyah bgitu shaja tnpa m'dgr p'jelasan dr Kasyah.. mgkin kerana Ayu sudah trauma atau fobia shgga dia m'tindak demikian..
Sperti kita dgr, "cinta itu buta".. cinta sape yg buta..?? tp cuba pkir kan semula, dr mana mula nyer cinta...?? dr perasaan kan.. perasaan dtg dr mana..?? dr mata kan.. jd salah kan mata kerana mudah m'nilai s'sorg..kes slah pham sering m'jd punca p'gaduhan dlm hbungan kan..so nasihat aku kat cni, beri la pluang kpd psangan kita utk m'berikan p'jelasan.. jika psangan kita itu m'nipu pun lmbat laun 1hari pun akan kantoi jgak kan.. tpjgn la b'tindak seprti Ayu.. ngok die telah m'lepaskan seorang yg btol m'cintai dia.. adil kew bg Kasyah..?? dan lg 1 pesanan aku, bek laki or pmpuan jgn m'anggap sume mnusia kat dnia ni same.. sgguh mereka dr laki or pmpuan tp perasaan b'beza.. jgn m'hkum org len hnya kerana k'slapan org m'gecewakan korg 1 masa dahulu.. percaya la, stiap insan m'punyai Cinta Sejati dan Abadi msing2.. hanya kita perlu b'usaha dan b'doa kpd NYA.. insyaALLAH, 1 ari b'temu la jdoh kita yg telah d'tntukan t'sbut.. n jgn la ade sifat tkot utk m'cintai.. berilah pluang kpd org len m'cintai korg kerana Cinta tidak dtg b'golek tnpa korg m'nadahnya...
sekian.. -RIZAL-


Wednesday, December 1, 2010

Cicak dan MILO.. **marah..!

Assalamuailaikum dan Salam Disember smpena 1dis2010 ni.. =)
Aku tulis mse da pkul 4pg.. mse sume org da tido.. aku mcm besa la xleh tido..! kang tgh ari kang aku tido la.. eh, xleh..pg kang aku bnyk keje nk wat... da sume org ngh tido, aku wat pe lg.. on9 la.. mcm besa..! stalker2 org.. hhaha.. so tiba2 trase tekak aku kering.. perlukan air milo pnas.. nk cicah ngn biskut mayat (biskut kring)... so aku pun g la cari cawan yg aku ltak kat tepi tgkap tu.. aku mmg ske ltak citu je.. pg td aku ade wat milo jgak.. tp minum xabis.. 

Ok b'balik pd cite k.. mse aku nk amik cawan yg aku ltak td, ble aku pgg je tiba2 cawan aku n air milo yg xabis tu b'kocak...!! srius aku mmg t'kjut.. tiba2 kua 1pale ade 2biji mata kcik.. aku ingt kan buaya, rpe2 nyer..........

Ni lah bntang nyer.. CICAK..!!
Aku pnas btol ngn cicak ni.. pnye la bnyk lg tmpat die leh b'rendam tp dlm milo aku jgak dier nk berendam.. ccaaaiiittt..!! da la cawan aku tu bru bli je.. cawan yg lme tu ilang.. xtau la sape yg rembat..!
tp yg aku pelik, xlmas plak cicak ni... cicak pndai berenang kew..?? kew ni spises cicak air..?? xtau la kan..
xpe la cicak, rezki ko dpt berendam dlm milo.. best kan.. rse mnis milo.. mcm ko kat spa la kan.. org mndi bnga, ko mndi milo.. bguih..!!
Ni la cawan aku dan cicak tu.. leh plak ko tenung je cawan aku yer.. da wat slap xnk pndang aku.. nmpk sgt b'salah..!

Ngok tu..!! wat mke xb'salah plak.. bak kata pepatah, baling batu sorg tgn.. ikut ati aku, aku nk amik ko ni, bkar je..!! tp nseb bek aku ni bek.. xske seksa bntang..

**kpd cicak-> aku xkira.. ko ganti blek cawan aku tu.. ko tau x aku ngah pokai ni.. cawan tu hrga dier RM4.20.. aku nk ko ganti 10x ganda.. kira msuk skali duet aku saman ko sbb m'ggu harta awam.. ko byar dlm masa 10ari dr trikh saman d kua kan hkuman gantung madatori d jtuh kan.. paham..!!!!

Sebenar nyer ni bkan kali pertma aku bggang ngn bntang sbb bnda mkn ni.. ade lg..
ni psal kupu msuk dlm jem. lg pelik..! sdg kan bekas jem tu aku da ttup rpat2.. mcm ner dier leh msuk..!?? srius smpai skrg aku t'pkir2.. magic gler.. mse tu da la aku ngh lpar.. nk mkn roti ngn jem tu la konon.. bkak2 ade kupu2.. tp da mati..! pdn mke..!! tu la blasaan nyer.. len kali nk msuk bekas pe2 cri la ruang udara dlu.. kan da lmas dlm tu..


ni dier kupu2 yg da mati dlm jem aku.. cik kupu2, mcm ne ko msuk dlm jem aku ni hah..?? oppsss..lpe plak..ko da mati.. xgne mrah2..!

**kpd waris kupu2-> sila tuntut myat saudara anda ini..semadi kan la dia ngn sebaik nya.. walupun dier da mati jgn hrap ko leh lpas dr saman.. hrga jem ni RM4.60.. ko byar ganti rugi 9x kali ganda.. kurang 1kali gnda dr cicak tu.. sbb 1x ganda tu ko smpan wat knduri utk kupu2 ni.. n klau lmbat byar, aku sruh kwn2 aku g kbur2 kupu2 ni amik no ekor..!!


PESANAN ringkas kpd binatang kecil yg buas n nakal.. len kali jgn ggu mknan2 aku lg.. plez la.. d saat aku ngh lpar ngok korg wat mcm ni mmg m'yirap la aku.. cbe korg ade kat tmpat aku ape korg rse.. pkir2 kan la.. simpati la kat aku ckit.. **sory la t'lebih emo plak ngn bntang ni.. hahaha

Recent Posts