Thursday, December 30, 2010

Masam2 Manis 2010




Beberapa detik lg, layar 2010 akan m'labuhkan tirai nyer.. n lpas tu layar 2011 akan t'sengam yg akan m'bawa kita b'layar entah ke mana.. semuanya b'gantung pd diri sendiri utk kita m'gemudi layar t'sebut n b'sedia ngn setiap halangan yg akan m'datangi kita nnt.. =) ok spanjang 2010 msti mcm2 peristiwa yg t'jd kat korg kan... mnis kew pahit kew suka kew duka.. bgitu jgak ngan aku.. so kali ni aku nk kongsi je serba sdikit kngan2 aku d dlam 2010 ni..

Sepanjang 2010 ni sbnar nyer hidup aku bnyak d abis kan kat matrik n utm ni..
jom mulakan kisah kenangan kat matrik dulu..
ni antara kenangan yg xkan aku lupa kan..
  • hari pertama lecture sem2 aku da ponteng lec fizik.. haha sbb nyer aku sorg je dlm geng2 aku tu t'campak kat F5.. masa tu mmg rase down giler sbb lec hall kecik so mmg agak m'bosankan.. 
  • dpt lecturer ni mmg understanding giler.. Miss Chai, Mr R'wan n Miss Naeem.. paling sporting Miss chai.. die mmg mmg tau aku mmg xske g lec tp aku ske g cubicle jmpe lec.. so die ni mmg baik hati sggup spend time mse free die utk ajar aku 1bab dlm 1ari tu.. n sbb die la aku jd minat kat kimia masa tu.. hee Mr R'wan n Miss Naeem.. ni lec fizik aku.. sporting abis.. n sgt understnding ngn aku.. pasal diorg ni aku b'jaya juga tempuh sem2 yg agak susah tu..
  • pengalaman pertama kne sound ngan lecturer kat matrik.. Pn.Zaipah lecturer math aku sem1 n sem2.. die ni mmg da masak ngn prangai aku.. garang org nyer.. nk jd kan cite, masa tu 3klas dier aku miss b'turut2.. n minggu dpan nyer aku dtg.. masa ni dlam klas tutorial ni.. mas
    • Pn.Zaipah : shahrizal, awk dtg klas x minggu lpas..?
    • Aku : errmmm...(da cuak da masa ni..hehe) tak puan.. sy xbper chat sjak k'belakangan ni.. (alasan yg sama je.. benda chat walafiat je..hee)
    • Pn.Zaipah : (tanpa tnye sakit pe n rase simpati sbb dier da tau aku tipu je n trus dier ckp).. awk buat matrik ni mcm bpk awk punyer je.. suka2 ati je nak dtg kew xnak.. da lah kuiz truk.. klau da pandai sgt math xpe la..  
    • hahaha.. jeng2.. amik ko..!! aku dlm hati masa tu da serba salah giler.. da kne sound mcm tu trus aku dtg je klas die.. xde ponteng2 da sampai abis sem.. hehe utk p'getahuan sume, aku mmg xske math.. pasal ponteng klas tu bkan saja2.. tp masalah aku xleh tido awal.. lgpun aku hanya leh stdy pkul 12tgh mlm ke atas sbb tu je masa otak aku leh masuk.. so aku t'paksa wat mcm ni.. sbb waktu siang aku kene tido.. ni kes dr skulah lg bukan sjak msuk matrik k.. so mmg xleh nak wat pe.. da jd penyakit pun..
  • abis kisah aku ngn lecturer..skrg kisah aku dan kwn2.. lg 2ari nak ups.. aku, zack, midi n zul wat keje giler n xde faedah sbb da bosan n nk release tnsion stdy.. apa kami wat..?? hehe pkul 2pg kami jalan2 sekitar kmpk tu men kjar2 n sorok2 ngn pak guard.. mmg best.. dpt ngok mak guard tido.. kami lalu dpan dier mmg dier xsdar.. hahaha ktorg mse tu mmg da ade gaya pink panther da pun.. mcm ejen t'hebat n bhasa isyarat tgn nyer.. hee dr bukit. g blok pompuan (hahaha..kami xmsuk pun.. lalu je), g plak lec hall, pastu dsk, n balik smula kew sri ipoh.. hehe yg cite klakar nyer masa kat dlm dsk.. tiba2 pak guard dtg nek mtor.. kami yg masa tu ngah lpak2 atas stage b'lari trus.. korg tau kan dlm dsk tu glap n kat tgh2 tu ade tiang badminton.. ngah2 lari ni, aku t'langgar tiang tu .. hidung aku merah n b'darah ckit n kaki sakit t'sepak tiang tu sbb kat bwh tu kan ade p'berat.. sakit dooee... tp pristiwa xjatuhkan smgat aku utk wat lg.. n itu bkan kali pertama n t'akhir.. hehe
  • stdy week sblum final.. lg keje giler aku wat.. panjat bumbung blok sri ipoh tu n kua dr kmpk ikut semak n panjat pagar.. ala2 fly la.. tp fly waktu ptg pastu msuk.. haha xde faedah btol.. =D
  • lastly kat kmpk xkan aku lupa hari t'akhir aku kat sne.. last paper mse tu kimia krtas1.. kami tgkap pic n guro2 wat kali t'akhir.. bila la dpt jumpe korg lg kan.. rindu korg seyhh...
Abis je matrik aku juz spend time kat umah ngn family kat umah.. 
  • mission pertama aku abis matrik..! amik lesen kete lpas da kne bsing2 ngn bapak aku sruh amik cpt2.. alhamdulillah sekali wat da lulus.. dpt plak jpj yg bek mse tu.. separuh jalan aku wat n lulus suda.. =
  • m'capai target pointer aku n dpt msuk UTM.. mmg tu mission aku masa kat matrik.. happy sgt2 =)
  • persiapan sblum masuk u yg mmg kelam kabut giler.. 2ari je aku settle kan sume nyer.. beli brg2 dr pg smpai mlm.. rase nk giler je masa tu.. pastu da la masa tu xtau UTM ni kat mne.. mmg masa mula2 sampai cni, aku ngn family aku sesat doe.. sbb xbesa ngn jalan kat JB ni..
Sekarang kenangan2 d UTM plak.. my 2nd home.. 

  • benda yg wat aku kdg2 nak gelak sorg2, d label plajar tahun2 n tahun3.. hey..! tua sgt kew aku ni... aku muda lg k.. sy baru tahun1, 2010.. ok..
  • tugas pertama aku pling susah kat cini masa jd k/u peralatan utk prog raya.. peeehh..! mmg sakit ati.. s'mggu aku wat keje ni.. hari2 trun n naik pejabat HEMA n HB tu.. smpai org tu da nek jemu ngok muka aku.. tp pglaman mmg m'gajar aku.. =) lpas tu aku da tau mcm ner nk nk wat keje klau dlm prog..
  • kes kne marah lg ngn lecturer.. kali ni bukan sorg tp ngn rumtes sejati aku.. haha kes besa lah mcm kat matrik dulu.. hee =p
  • m'jd JKM Kolej Perdana n m'mmg jawatan ketua blok U6.. pngalaman masa kat kem tu mmg paling sronok..
  • kenangan kat melaka xkan dpt aku lupakan... aku dapat rmai adik2, dpt kakak, dpt mama, papa n mak..! =)  **tggu entry akan dtg aku nk cite diari MACS10.. juz tggu pic2 je skrg ni dr photogrfer yg ngah b'cuti lg..
  • pertama kali terasa diri amat bodoh..! result sem1 sgt hancur..!! n azam utama 2011 nak blaja btol2.. xnak men2.. sape nmpak aku men2 aku bg k'benaran maki aku..
Ini je la yg dpt aku kongsikan kenangan2 aku spnjang 2010 ni.. welcome 2011 n gud bye2 2010.. 

**jd kan segala yg manis itu memori t'indah dlm hidup dan jd kan yg pahit itu pengajaran yg m'gajar erti kehidupan...

2010 ni xkan xde kenangan pasal cinta2 ni kan...?? hehe ade sape2 nak tau x.. weee~~
^^;

13 comments:

  1. boleh juga kalau nak beritahu kisah cinta itu!hehe

    ReplyDelete
  2. anyway,samat thn br...



    jom singgah n follow2 my belog gak..
    hehehehe...
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. lia: ala..nk kne ade sore majoriti dlu.. bru wat.. hehe nnt klau wat xde org nk baca plak.. hee
    fyna: slamt thun baru jgak.. ;)

    ReplyDelete
  4. ouh ko kmpk ke.LOL
    blok sri ipoh tu yg ane 1? ad nme br ea??

    ReplyDelete
  5. i.k.o = ha'a.. masa aku sume tukar nama.. sri ipoh tu L2.. L1 jf sri iskandar..

    farahin = awek lama pun xde la.. so mmg nk kne cri awek la.. haha

    ReplyDelete
  6. mizi nak ajak baca

    http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html

    ReplyDelete
  7. selamat tahun baru...hehhee..kisah ngn fyna tanak cite ke? hehehe.

    ReplyDelete
  8. mizi: ok.. da g baca pun. =)
    edah: cite pe//? xde kisah pun antra kami.. adeeiii..

    ReplyDelete
  9. haha..lwak3..kenangan 2010 smuanya akn blalu. hanya tggal kenangan..hehe

    ReplyDelete
  10. hehe.. ye btol2.. kenangan t'indah sume tu.. =)

    ReplyDelete

Recent Posts