Wednesday, January 5, 2011

Cinta antara CINTA dan SAHABAT..


 >>Dia first love aku wei.. aku rasa aku da jatuh cinta ngan dia wei.. aku suka kat dia.. aku suka cara dia, senyuman dia n sume la pasal dia.. aku rasa aku akan bahagia ngan dia.. dia pun da bg respon baik kat aku.. aku pun first love dia juga.. kami saling da jatuh cinta..
>>Dia tu sahabat aku wei.. aku da kwn ngan dia da lama da.. dr kecik sampai skrg.. sume rahsia aku dia tau n sume rahsia dia aku tau.. da mcm2 kami kongsi b'sama.. aku rasa aku da jatuh cinta ngan dia.. aku suka kat dia.. dia sgt2 paham aku..

2 kes kat atas ni sebenarnya adalah la sebuah konflik yg sering b'laku kat sapa2 pun manusia yg b'gelar insan yg m'punyai rasa perasaan dan cinta.. benda ni pun kdg2 korg sume ada kala nya mesti pnah t'pikir kan.. pnah kan ko korang rasa first love..?? mcm ner rasa nyer..?? rasa mcm diri m'layang2 d awangan kan.. mkn xkenyang, tido xlena n mandi xbsah.. hee its ok.. tu normal la kan.. tp pnah kew plak korg rasa korg ada jatuh hati pd kwn baik korg sendiri..?? xbnyk, ckit tu mesti la adakan.. yelah, lebih2 lg kwn baik korg tu lebih caring dr bf or gf korg.. sebenar nya dlm kes mcm ni mmg pening kan nak pilih yg mcm ner.. 

Kita pergi ke first love dulu.. mmg btol first love, mmg susah nak lupakan.. rasa syg, sronok n sweet nyer kat first love xkan sama ngan 2nd, 3rd or s'trus nya love lain.. mcm ner kalau ex bf/gf korg ialah first love korg..?? mesti korg mcm aku ckp td.. susah nak lupakan, sweet kngan b'sama tu.. comfom la masa putus b'derai2 air mata jatuhkan.. tp klau kes, korg plak ialah first love ex bf/gf korg..?? sebenar nya tu la diorg rasa.. maybe hanya 1kesilapan yg xdpt d maaf kan korg b'pisah.. korg xrasa rugi kew..??? kecuali la korg da ada spare part tggu.. tp spare part korg plak tiba2 main kan korg masa korg nak serius, nescaya korang pasti m'nyesal..! so klau korg d takdir kan korg adalah cinta pertama kpd s'seorg jagalah hati dia baik2.. kerana Cinta yg lahir dr cinta pertama adalah suci..

Sekarang ni kita g plak klau Cinta yg lahir dr sebuah persahabatan.. benda ni nampak mcm xmungkin t'jd dr mata kasar..! tp tau kew korg ati org lain..?? xtau kan.. benda mcm ni d'rahsia atas sbb malu n sbb rasa sahabat nya itu xmungkin ada rasa syg n cinta mcm ner si dia rasa kan.. slalu nya juga rasa suka n cinta tu di rahsiakan sampai bila2 n hanya sesal sendiri je.. byangkan 1hari korg dlm k'susahan n k'sedihan n xde sape pun teman kan korg.. tiba2 sahabat ni dtg bg smgat n sokongan.. tambah2 lg dia slalu plak spend time ngan korg.. teman je korg ke mana2.. korang xde rase suka kew..?? n tak mustahil juga rasa suka leh jd cinta.. sebenar nya cinta datang dr persahabatan adalah cinta tanpa rahsia.. nape aku ckp mcm tu..?? sbb klau da sahabat baik pastu da slalu spend time sama2 walau ngah kawan je masa tu korg pasti akan tukar2 cite kan.. sume kisah yg t'jd kat diri korg hingga lah kisah peribadi akan d kongsi kan.. nama pun masih sahabat masa tu.. apa peduli nk cite.. bukan nya bf/gf korg pun.. so dr citu sume cite da korg tau.. mcm ner prangai sebenar nyer kan.. tp klau bg/gf korg skrg, ada kew korg nak cite sume..?? xmungkin la.. mesti ada yg buruk2 or yg maybe wat bf/gf korg marah xkan korg cite.. tp kawan, pasti cite sume kan.. sbb tu aku ckp cinta dtg dr persahabatan ialah cinta tanpa rahsia.. klau korg d'takdir kan b'sama ngan sahabat korg sendiri so korg xperlu lah riso psal perangai sebenar dia sbb sume rahsia n belang2 dia korg da tau.. mcm ner cara dia akan layan korg sume korg dah tau.. mana x nyer, xkan la dlm b'kwn tu xde langsung dia cite pasal kes ex gf/bf dia.. mcm dia tipu bf/gf kew pe kew.. sume tu korg da tau taktik2 dia.. n mesti dia xkan wat lg sume tu sbb takot korg tau n pasti dia akan slalu b'sama korg sbb dia xkan bg alasan sbb dulu masa b'kwn leh je spend time sama2.. sng cite kwn yg da jd bf/gf tu xbrani nak main2 kan korg n dia akan syg korg btol2.. n korg akan lebih m'mahami antara 1 sama lain.. dia tau ape korg xske n korg akan tau pe yg dia xsuka.. so ni la sebenarnya cinta sejati yg lahir dr sebuah persahabatan..

Tp klau la kes korg kena wat pilihan samaada org yg korg kenal atas dasar cinta atau korg kenal atas dasar sabahat yg b'tukar cinta,sapa korg akan pilih...?? lebih2 plak yg atas cinta tu adalah first love korg.. dan kedua2 nya plak btol2 syg kan korg.. mana korg nak pilih.. mesti pening kan.. so ikut la kata hati sendiri.. pilih la atas dasar yg cinta yg mungkin m'jelma sebuah cinta abadi..

Cinta yg lahir dr CINTA PERTAMA adalah CINTA yg SUCI, tetapi
Cinta yg lahir dr sebuah PERSAHABATAB adalah CINTA SEJATI,
namun kita tidak pasti yg mana adalah CINTA yg ABADI...

9 comments:

  1. 1st love eh... hehehe.. aku penah alami...
    n pas break mmg aku xley trime spe2.. smpai skrg... =)

    ReplyDelete
  2. erm.. besa la tu.. 1st love tu la yg m'bawa kita m'genal apa itu cinta.. =)

    ReplyDelete
  3. 1st luv tu permulaan...kalau mula dgn sahabat tu may b lagi senang kenal kot..sbb dah thu perangai masing2..

    ReplyDelete
  4. so sbnar nyer better be a frenz.. maksud sy btol2 frenz.. baru leh tau prangai sbnar msing2..

    ReplyDelete
  5. 1st love mmg susa nk lupa ^^ itulah yg tjadi,,
    after clash,smpai skrg pon ktorg tetap bkawan,, =D

    ReplyDelete
  6. aku macam terasa dgn entry nih.haha. :D

    ape yang aku pegang,
    perempuan yang baik untuk lelaki yang baik.kan?

    ReplyDelete
  7. gadis: bagus la mcm tu.. kwn2 pun mne la tau klau d takdir kan b'satu smula kan.. klau rasa nak b'sma mcm dlu pndai2 la amik ati si dia.. =)

    farahin: ang trase tang mana ni..?? hee xjgak wei.. klau baik utk yg baik, xkan yg xbaik tu akan trus xbaik utk slame2 nyer.. xpe2.. nnt aku wat entry psal ni plak yer.. aku cite pnjang nnt.. hee =)

    ReplyDelete

Recent Posts