Thursday, January 27, 2011

Ketiak Ku Lenguh,, Isu Air..!

Gambar hiasan.. sbb xtau nak ltak gambar ape sbgai intro.. hehe


Assalamuailaikum sume.. harap korg sume chat2 belaka yer.. aku sbnar nya ngah penat ni.. ptg td baru blek dr gym.. fuhh...! 1st main gym wei.. mcm ner leh jd first time main..?? sbb tu salah satu training utk handball team.. sblum2 ni tak pnah pun nak turun tp tiba2 hari ni rasa tiba nak g.. so aku g la.. mati2 aku kena tipu ngan diorg ckp coach nak turun la pe la, tp rupa2 nya xde.. utk MASUM aku tak dpt main pun sbb aku ada short sem tp aku turun utk m'gisi masa lapang.. jd la dpt main tourtment2 n friendly sblum ni..insyaALLAH bulan dpan ada lg.. lgpun aku baru 1st year.. masih mentah lg.. bnyk lg nak kena blaja ngan senior yg da mmg power tu.. tak silap aku first year juz ada 2 or 3org je.. lain2 sume 3rd n last year.. mmg ssah la nak bit diorg yg mmg da bnyk pgalaman..

haa..nak cite nyer psal gym td.. 1st time masuk gym kan mmg agak pelik n m'gelabah ckit.. bukan pe, aku segan je.. klau bdn aku ni mmg da tough2 mcm org2 kat dlm tu xpe la tp ni da rupa cicak kobeng je.. aku masuk jap ngan member aku, pastu g jmpe bdk2 lain ngah main gym tu.. da b'peluh2 ngok diorg.. pas sembang2 jap aku pun kuar la lpak kat luar.. tiba2  dtg plak si otai handball ni, suruh aku main jgak.. beria2 dia suruh aku.. hehe ngah paksa rela aku g.. so b'main la aku ngan natang2 sume dlm gym tu.. pepatah ada ckp, m'luntur warna biarlah dr kain nya.. lebih kurang la.. hahaha aku ni konon da kuat g wat yg heavy2, padahal baru main je bnda2 tu.. s'patutnya kena la mula2 slow tp tu la gelojoh sgt.. balik je td smpai skrg mmg rasa gila sengal2 kat bdn aku ni.. peha, bahu,betis semua da lenguh2.. sampai ketiak aku pun da lenguh2 ni.. kpd korg yg baru nak jinak2 ngan gym tu plez dont this at gym k.. nnt jd mcm aku padan muka..!

haa.. ni yg paling aku panaz ptg td.. psal klas aku batal..! mcm ner aku tak panaz.. aku da lah ngah ngantok.. ngah syok2 tido.. pastu ngok jam da pkul 2.30ptg.. padahal klas aku mmg pkul 2.30ptg start.. aku pun m'capai tuala g mandi.. da la ngan minyak motor aku btol2 merah n kering.. aku riso tak sampai je..
sampai je kat klas tu baca notis yg tampal kat dinding, "perhatian kpd pelajar kursus budi penyayang, klas pd hari ini d batalkan dan akan d ganti pada tarikh yg akan diberitahu.." bila baca tu mmg m'yirap aku.. wat penat je aku m'bazirkan apa yg xpatut dibazirkan.. apa da aku bazirkan..?? nah, baca status fb aku ni..


ngok..! baper bnyk aku da rugi.. lebih2 pasal air.. kesian kerajaan nak bayar duit air.. kalaulah rakyat m'sia b'fikiran mcm aku ni mesti kewangan m'sia akan kukuh kan.. sbb dah leh save budget kat ctu.. hahaha

Jumaat ni balik umah da.. yeay..!! tak sabar nak balik.. weee~~ so kat kesempatan ni aku nak ucapkan selamat b'cuti sempena tahun baru cina ni kepada semua pelajar2 ipt.. yg akan pulang ke kampung halaman tu semoga selamat sampai ke rumah n bertemu dgn keluarga t'syg.. n kepada mereka yg berbangsa cina, SELAMAT TAHUN BARU CINA.. mau angpau ya..limau pun leh juga..! =)

ok2..cukup merepek..! aku nak p basuh baju ni.. jumaat nak balik da.. baju tak basuh lg..
ok SALAM sume.. =) thankz yer sbb sudi dgr aku merepek kali ni.. hehe

2 comments:

  1. haha....leh pulak erk pk cm2..xpnah te pk lak... kui3

    ReplyDelete
  2. huhuhuhu save bajet dpt rkyat cmni waaa..huhuhu

    ReplyDelete

Recent Posts