Sunday, January 16, 2011

Tgn Katak berubah ke Tgn Pensel..!

Assalamuailaikum dan Salam 1 Malaysia.. (tiba2 je jd patriotik mlm ni.. hehe).. minggu ini adalah minggu pling serabut dan bz bg aku.. banyak btol dugaan minggu ni.. tp hari yg paling tekanan bg aku ari jumaat ari tu..
peehh..! mmg da rasa da nk terjun dr tingkat 2 ni.. (xkan mati tp abis2 pun ptah tulang je..).. cuba byangkan la meeting b'deret2.. leh kata hari2.. kelas padat giler..!! mcm xde gap je.. tu sbb kdg2 aku TERgap sendiri.. hee tp mmg kdg2 tu xde niat pun tp da over sleep.. ngantok sgt.. tambah plak ngan assgment lg.. fluid n Lukisan kejuruteraan tu..



Yg aku nk cite psal LK tu.. korg byang kan la aku nk pgg jangka lukis pun asyik jangka lukis tu lari2.. bila da lari ckit mula la spoil lukisan aku.. da kne padam plak.. pastu jd comot.. then t'padam ckit kat yg da siap tu.. mau xsakit ati.. lecturer aku plak awal2 klas da sruh draw yg susah2..

lukisan ni ok lg la.. senang lg..

yg ni..!! peehh..!! m'yirap je aku wat... complicated giler utk org baru blaja mcm aku..

sparuh mati aku nak wat benda ni.. lg sjam nak g klas n nak anta ni aku xsiap2 lg.. bnda aku wat bnda ni dr smlm nyer lg.. lama xlama la aku wat.. tp xpe aku trima sbgai 1cabaran baru utk m'jd seorg jurutera b'jaya.. hahaha poyo je.. btw, sbb aku xleh wat bnda snang ni sbb aku mmg xde basic LK ni.. dulu masa skolah aku amik pure sc.. blaja bio..! bio = biol.. tp aku xpnah blaja pun n xpnah stdy.. n SPM aku utk bio mmg ckup2 makan.. waktu bio pun aku duk bwh meja lab tu je ngan kwn2 aku.. hahaha jahat giler kan.. hee tp itu la aku kat skolah dlu.. nama je bdk2 sc tp prangai mcm hantu sume.. hehehe


tu la.. da asal n natural tgn bedah katak tiba2 skrg ni tukar profession tgn yg bedah katak tu jd tangan pgg pensel wat circle, tangent la, hexagon la, arc la.. ape lg ntah.. mau xm'gelabah..


da ngah tension mlm tu aku update la status fb aku ni.. ngok la bper ramai yg like..! aku rase mereka ni sume s'nasib ngan aku.. btw, first trial mmg ssah sgt.. tp insyaALLAH, kali kedua wat lpas ni aku akan ok ckit kot.. bak kata pepatah pun, alah bisa, tegal biasa.. so, hope kwn2 yg kat cni yg power2 n da blaja LK ni leh tlong aku.. aku sgt2 perlukan p'tolongan korg ni.. dia yg susah nyer bila nak kena wat bentuk pelik2 ni je.. senior pun ada ckp subjek ni snang nak skor A.. so aku mmg hope sgt2 aku dpt good result utk subjek ni.. doakan la aku kwn2 k.. 

huh..! penat da aku aku dduk atas kerusi ni.. skrg tiba masa utk aku landing time.. penat aku masa program greenday siang td pun xilang lg.. lenguh kaki aku ni ulang2 alik td.. jap ke blik stdy, jap ke tapak stall, pastu naik trun tgga smpai tgkat9 tu.. btw, prog td success jgak walau xde ramai sgt turun.. credit la kpd pengarah prog Greenday tu..
ok landing dlu n rehat jap.. sat lg nak bgun blek n wat keje ckit.. 
ok Slamat mlm kwn2 sume.. SALAM~~~

5 comments:

  1. npe x mnx tlg dak2 yg da geti???? dak pemp1 pon ader kot.. aiya...

    ReplyDelete
  2. mesti bleh la... LK tak susah sebenarnye... :)

    ReplyDelete
  3. hye... jgn rsau.. mula2 mmg la nmpk cm ssh, bila da mhir jd sng jew.. btol ckp ur senior tu sng jew nk score A sbjek tu.. sy dlu pn bdk science hyt dlu then msk course lukis2.. he3.. gud luck k.. slmt melukisss~~

    ReplyDelete
  4. kwn2, da ok da skrg LK.. sng je.. mula2 je ssah.. td wat cpt je siap.. hehe

    ReplyDelete
  5. relex der,..anggap semua ini cabaran..nak uji kesabaran kita..baru lukis A3 ko dah gelabah ayam, esok lukis atas A1 ag pening..hahahah,..

    ReplyDelete

Recent Posts