Wednesday, November 30, 2011

wordless wednesday #8


nak wat origami burung.. tp dah lupa.. terpaksa google..
nasib baik jumpa.. siapa nak aku buatkan utk dia..?? HEHEHE

Tuesday, November 29, 2011

Suka + Sedih = ????


Perasaan apa nie..??
tak tau nak cakap macam ner.. errrmmm... nnt story..
sebak nak cerita...

Sunday, November 27, 2011

Skandal oo skandal



Skandal..?? mudah dimaksudkan teman tapi mesra ataupun kawan yang macam couple..
mengikut kepercayaan tamadun remaja zaman sekarang, orang yang banyak skandal ni hot ataupun bahasa sekarang pasar market.. benarkah..??? tetapi skandal nie tak sama kew macam spare part apabila susah ataupun emergency case..
maka kira serupalah siapa yang ada skandal ramai-ramai tu ibarat playboyz dan juga playgurlz..
Jom kita selongkar sikit apa rasa jadi sebagai skandal dan pe"skandal"...

Jadi sorang pe"skandal" nie adakah satu yang perlu dibanggakan..???
lebih-lebih kalau ada banyak skandalnya.. mau tak bangga.. Hot tu kan..
tapi kalau plak yang pe"skandal" tu dah ada awek or pakwe.. rasa-rasa nak kategorikan diorang nie apa..?? curang atau kejam atau kedua-duanya sekali..?? (macam akta penjenayah plak.. hahaha) tp mmg penjenayah.. penjenayah hati..
Bukan tu je, pernah tak korang terfikir pada pe"skandal" nie, yang korang sebenarnya dalam diam dah memainkan hati org lain.. tambah plak skandal korang tu tak sedar yang dia tu juz skandal korang dan dia mmg suka kat korang nie.. pastu tiba-tiba kau tinggal dia mcm tu korang pergi cari skandal lain.. ni nak cakap apa plak..?? fikir-fikirlah sendiri..

Skandal..?? rasa best kew jadi skandal org..?? bestlah kalau budak korang diskandal kan tu hot market..
"eh, ko ada pe kew ngan mamat hensem tu..??"
"eh, ko couple yer ngan awek cun tu..??"
banggakan bila orang ckp mcm tu.. kembang-kembang je rasanya.. tapi kalau korang sedar kalau korang yang korang tu hanya skandal diorang je takpe la.. so takda lah nak menaruh hati kan.. tapi nak jadi skandal orang pun, janganlah awek or pakwe or laki or bini orang korang sebat.. tu dah serupalah jadi org ketiga.. jangan merosakkan relationship orang.. cinta memang buta.. tapi janganlah nak butakan mata dan hati korang tu dengan cinta.. alasan "cinta itu buta", mmg takleh terima..

Ermm.. apa pilihan korang..??? nak jadi pe"skandal" or skandal..?? tp kalau dah ade awek, pakwe, laki, bini tak payah lah nak gatal nak jadi skandal kew pe"skandal" kew.. setialah pada satu.. ingatlah orang tersayang... macam iklan keselamatan jalanraya plak.. Hahaha

p/s : berskandal biar beribu, bercinta biar satu.. boleh kew macam tu..?? hahaha gurau2.. skandal jangan ada satu, bercinta biar satu.. baru betol.. ^^,

Thursday, November 24, 2011

Mereka sgt cute..



Satu demi satu kerja aku dah selesai.. skrg tinggal projek design utk disiapkan.. dan sekarang terasa macam tak cukup tidurnya.. ngah mengantok-ngantok nie, aku saja je gatal-gatal tgn nak search google gambar orang ngah mengantok dan tidur.. tapi banyak lapisan org dan masyarakat, lapisan baby juga aku pilih..
jomlah cuci mata dan ngok sambil ketawa sorang ngok kecomelan mereka.. ^^,

 1

 2

 3

 4

 5

 6

7 


9 

10

Hehehe.. comel kan diorang.. so skrg silalah vote gambar mana paling terbaik..

p/s : kalau korang ngantok tidurlah di tempat betul.. kalau korang wat mcm diorg nie ingat comel kew..?? mcm org gila adalah.. Hahahaha

Monday, November 14, 2011

Sejarah mungkin berulang



Tajuk macam tajuk lagu Newboyz kan.. tp tiada kaitan pun...
tapi berkaitan.....

INI..!!


Setiap org inginkan yang terbaik.. tapi kalau dah takda rezeki macam ner.. haish =.="
masih ingat entry aku yg nie.. " Kerana Thermodynamic.. i will love u one day..! " 
entry aku nie tahu lepas punya.. barang yg lepas jgn dikenang.. betul perumpamaan nie.. tapi skrg bukan aku nak kenang tapi mungkin dia akan dtg lagi.. 

Actly, aku baru je jawab test Thermodynamics 2 (Marine).. kalau sem1 dulu Thermodynamics1 skrg dah up sikit ke 2.. Thermo oh Thermo.. apa badi laa kena kat aku nie.. asal Thermo je mesti jammed otak aku.. 
aku rasa kena mandi bunga nie.. LOL..! tak pun buku Thermo tu yg aku mandikan dengan air bunga.. LOL LOL LOL..

Sekarang nie, aku ada dua pilihan je.. drop ataupun rekod di hari final exam berulang.. kalau pilihan kedua aku pilih bermakna rekod aku berturut-turut setiap sem la.. walaupun baru je jawab test tadi tapi aku dah leh agak dah result test nie macam ner.. Thermo, Thermo dan Thermo.. kenapalah kepala otak aku susah sgt nak masuk kau hah..?? =.="
subjek-subjek lain aku leh je go.. Thermo ni je masalah betoool..!!

Takpelah.. kepada junior-junior yang belum amik subjek killer nie, get ready la awal-awal.. bukan nak downkan korang tapi sebagai peringatan.. good luck..!
aku ada masa lagi untuk berfikir.. so now, aku kena fikir apa patut aku buat.. but now still wondering.. wink~~ wink~~ wink~~
haduyai.....

Status :- 
Mood : Average going to Bad
Moral : Down
Feeling : Attacked & Touching & Disappointed

p/s : rekod yg dimaksudkan tu hanya sesetengah org kenal aku dan tahu  cerita sebenar je yang paham..






Saturday, November 12, 2011

11.11.11 (tidak akan dilupakan.. pahit dan manis)



Semua org dok pakat post entry pasal 11.11.11.. dan aku telah menjadi jelez oleh sebab itu aku pun nak post juganya pun adooii.. (sorry bahasa tunggang langgang..Hahaha)

pertama sekali aku nak cerita, aku baru sampai UTM pagi td tepat jam 6.15pagi.. ok.. tepat tu jgn caya sgt.. aku tak ngok jam pun sbb ada peristiwa buruk berlaku kat aku sepanjang perjalanan dan dlm bas tu.. kira aku sampai 6.15pg plus plus minus minus (kira sendiri! hahaha).. peristiwa apa..?? nak tahu kew..?? mesti nak kan.. kenangan paling buruk selama aku naik bas.. kenangan tahan kencing paling lama..
gelak korang..! korang rasa baru tahu.. bukan sekejap wei.. korang bayangkan dari Ipoh sampai Seremban baru aku lepaskan hajat.. lepas tu tak sampai setengah jam, datang balik.. masa tu kat Seremban lagi.. so kali nie dari Seremban sampailah JB.. keadaan aku dalam bas masa tu..?? peeehh.. mcm apa jee.. terkepit sana, terkepit sini.. kalau pakcik driver tu tak stop juga sampai JB, mmg aku lepas hajat je kat sit bas dia tu.. Hahaha

- 11.11.11 - nice date..! kepada sesiapa yang buat relationship, married mesti sweet giler... ^^,
aku pun rasa nak buat jugalah.. tapi dengan awek no2 la... Hahaha
ok gurau je.. cukuplah satu yang ada tu.. tu pun dah tak terjaga.. Hehehe
btw, seronok dpt jumpa tadi.. sembang punya sembang rupa-rupanya dah pukul 11mlm dah duk kat cafe k9 tu.. hehehe

ok la.. penat dah celoteh2.. nak sambung berFB plak.. Selamat Malam dunia.. ^^.

p/s : tak sabar nak tggu 12.12.12 plak.. =)

Saturday, November 5, 2011

Biar lambat Asalkan Tiket FREE..



Haish.. untung laa sorang-sorang duduk kat KP kat UTM ni di saat orang lain dah start balik kan....
takpe laa.. demi saving budget, terpaksalah balik lambat ckit wei...

sbb pe saving budget..?? bluuurr la tu.. Hahaha
aku balik ngan pakcik aku la.. dia driver bas.. so tiket free je la.. anak sedara punya pasal.. Hahaha
pagi kang jam 9.45pagi bas pakcik aku dtg la sri putri tu angkut aku..

cuti kali nie tak lama sgt.. tp ok la utk lepaskan rindu kat family dan kawan-kawan kat sana tu.. hari tu masa cuti sem dan cuti raya aidilfitri jap je.. kena balik UTM awal sbb nak handle budak-budak 1st year baru nak masuk tu kan.. skrg nie aku nak balas dendam aku nak cuti sampai jumaat walaupun khamis tu aku ada kelas..! HAHAHA =D

tapi balik nie apa mau bikin..?? study..?? opss.. wajib study.. sbb lepas cuti nie ada 3test aku kena amik..
Isnin (14 Nov) - Themodynamics 2 Marine .. satu-satunya subjek aku paling blur gila.. =.="
Jumaat (18 Nov) - Perhubungan Etnik.. subjek mengantuk..!
Tak tahu bila - Solid.. ni sbb aku tak amik test ari tu.. sbb MC.. lecturer aku just suruh ready je..

sebelum balik aku dah download 6 Movie utk dijadikan santapan..
1. The Marine
2. Big Mommas Like Father Like Son
3. The king of fighter
4. S.W.A.T. Firefighter
5. Tekken
6. Universal Squadrons

opss.. dah 4.30pagi la..
ada lagi barang-barang kena masuk dalam beg nie..
cukuplah tulis nie.. nnt la tulis lg..
doakan aku selamat sampai yer kawan-kawan semua.. ^^,

Wednesday, November 2, 2011

wordless wednesday #5


terasa nak makan tutti fruiti la..
maybe terasa ada jodoh ngan najwa latiff mungkin.. Hahahaha

wordless wednesday #4

**aku dah tersangkut ngan cerita nie.. =.="
mcm ner nie..?? ada siapa layan juga tak cite nie..?? jom sharing2..

Recent Posts