Sunday, November 27, 2011

Skandal oo skandal



Skandal..?? mudah dimaksudkan teman tapi mesra ataupun kawan yang macam couple..
mengikut kepercayaan tamadun remaja zaman sekarang, orang yang banyak skandal ni hot ataupun bahasa sekarang pasar market.. benarkah..??? tetapi skandal nie tak sama kew macam spare part apabila susah ataupun emergency case..
maka kira serupalah siapa yang ada skandal ramai-ramai tu ibarat playboyz dan juga playgurlz..
Jom kita selongkar sikit apa rasa jadi sebagai skandal dan pe"skandal"...

Jadi sorang pe"skandal" nie adakah satu yang perlu dibanggakan..???
lebih-lebih kalau ada banyak skandalnya.. mau tak bangga.. Hot tu kan..
tapi kalau plak yang pe"skandal" tu dah ada awek or pakwe.. rasa-rasa nak kategorikan diorang nie apa..?? curang atau kejam atau kedua-duanya sekali..?? (macam akta penjenayah plak.. hahaha) tp mmg penjenayah.. penjenayah hati..
Bukan tu je, pernah tak korang terfikir pada pe"skandal" nie, yang korang sebenarnya dalam diam dah memainkan hati org lain.. tambah plak skandal korang tu tak sedar yang dia tu juz skandal korang dan dia mmg suka kat korang nie.. pastu tiba-tiba kau tinggal dia mcm tu korang pergi cari skandal lain.. ni nak cakap apa plak..?? fikir-fikirlah sendiri..

Skandal..?? rasa best kew jadi skandal org..?? bestlah kalau budak korang diskandal kan tu hot market..
"eh, ko ada pe kew ngan mamat hensem tu..??"
"eh, ko couple yer ngan awek cun tu..??"
banggakan bila orang ckp mcm tu.. kembang-kembang je rasanya.. tapi kalau korang sedar kalau korang yang korang tu hanya skandal diorang je takpe la.. so takda lah nak menaruh hati kan.. tapi nak jadi skandal orang pun, janganlah awek or pakwe or laki or bini orang korang sebat.. tu dah serupalah jadi org ketiga.. jangan merosakkan relationship orang.. cinta memang buta.. tapi janganlah nak butakan mata dan hati korang tu dengan cinta.. alasan "cinta itu buta", mmg takleh terima..

Ermm.. apa pilihan korang..??? nak jadi pe"skandal" or skandal..?? tp kalau dah ade awek, pakwe, laki, bini tak payah lah nak gatal nak jadi skandal kew pe"skandal" kew.. setialah pada satu.. ingatlah orang tersayang... macam iklan keselamatan jalanraya plak.. Hahaha

p/s : berskandal biar beribu, bercinta biar satu.. boleh kew macam tu..?? hahaha gurau2.. skandal jangan ada satu, bercinta biar satu.. baru betol.. ^^,

29 comments:

  1. ramai kawan kat u cari scandal.. padahal masing2 dah ada gf dan bf... katanya scandal tu untuk memudahkan mereka.... macam mempergunakan saja... tak baik la ada scandal ni...

    ReplyDelete
  2. skarang org dah tak malu mengaku ade scandal.blh citer lagi kat org lain.kita yang dengar ni lak yang menyampah..huhu

    ReplyDelete
  3. sy ade kawan...dia ade bf sorang..skandal 2...tp dia dah jumpa dengan ketiga-tiga family laki tu...dan family semua suka..huhuhu macam mana tu ea?? dan dia lebih sayang skandal dia dari bf dia...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  4. uuiishh,bahaye org yg ad skandal nie...

    ReplyDelete
  5. shera : mcm sy ckp td.. spare part.

    ReplyDelete
  6. nik : betol.. skandal sbgai satu aset kebanggaan bg mereka.. huh..!

    ReplyDelete
  7. hanis : kejam atau curang.. tu je..

    ReplyDelete
  8. fiqah: tau xpe.. jauhi la skandal2.

    ReplyDelete
  9. kalo camtuh ramai lah scandal saya..haahaa....playboy tak mungkin..setia pada yg satu..^^

    ReplyDelete
  10. aiman tak kesah : hahaha .. mcm tu bgus..! setia pada satu.. ;)

    ReplyDelete
  11. bak lagu Hujan " AKU SKANDAL " ... aku ske lgu tuhh... hahaha =]=]=]

    ReplyDelete
  12. mcm takde kaitan je komen ko ni mizah..? hahaha

    ReplyDelete
  13. salam rizal.kesetiaan menjamin kebahagiaan .
    LM dtg hari2 kat sini nanti ye...hehe.sori la, mmg lama tak jenguk blog ni

    ReplyDelete
  14. oh. saya kah org ketiga itu?
    tanya lah diri

    ReplyDelete
  15. momoy: dah tnye.. dia ckp bukan.. hehehe

    ReplyDelete
  16. tersa mcm salah sorg darinyaaa. hahah

    jom baca kejap..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/11/pandai-sangat-dah-kan.html

    ReplyDelete
  17. hehee
    suke p/s yang last sekali tu
    hohohhh

    ReplyDelete
  18. ohh..pling xske ada skandal..setia utk pnting :)

    ReplyDelete
  19. ohh..pling xske ada skandal..setia itu pnting :)

    ReplyDelete
  20. L : hahaha... sory bro.. hahaha

    ReplyDelete
  21. fara hanim : hehehe.. so ske skandal la ni.. hehee

    ReplyDelete
  22. setialah pada 1 hubungann..jangan nk mengada nk skandal bgai..sush hidp nty..ahha

    ReplyDelete
  23. btw, single tu ape???! masih tak paham..:( klu2 lelaki dan perempuan tu single but dorang scandal je..mcm mane tu??

    ReplyDelete
  24. rasa soalan tu dah terjwb.. xpe2, nnt leh wat entry baru pasal tu plak yer.. ;)

    ReplyDelete

Recent Posts