Wednesday, April 27, 2011

Apa sudah jadi pada Facebook ku..??



APAKAH...?? MENGAPAKAH..?? BAGAIMANAKAH..?? 
=.="

aku tak paham nape facebook aku jadi mcm nie.. aku dah shut down laptop berapa kali dah.. tp kuar jugak natang nie.. tp bila pakai mozilla ok je.. pakai chrome jd rupe nie.. haishh.. apakah nie tanda2 awal utk aku berhenti bermain facebook.. sbb mmg pernah terlintas dlm hati ni nak deactive facebook..
mungkin dah tiba masa utk aku format laptop nie.. laptop nie pun dah sakai-sakai susu dah pun.. jgn ckp lepas nie mozilla pun takleh pakai.. naya aku.. aku dah lah tak leh kalau tak main sosial networking nie.. paling penting blog dan facebook lah.. kalau lah facebook dan blog nie masuk dlm syllabus final exam, mmg aku skor A+ la.. hahaha siapa ada sokong aku nie..?? kalau ada jom kita kemukakan ke pihak kementerian.. hahaha kita buat demostrasi secara amanlah.. kang kalau buat tak aman sia-sia je ke masuk dalam ISA.. hahaha...

Facebook, facebook jugak.. Blogging, blogging juga.. Study nyer bila nak mula..?? ok.. dah tiba masa utk study.. Jom berTHERMODYNAMIC.. subjek paling aku "suka" cannngggaaaattt~~ =.="

p/s : kepada najwa ngasiman tu.. tahniah.. nama awak masuk dlm entry saya kali nie.. walaupun hanya snip pic je.. nampak tu chatbox sy ngan awk tu.. walaupun tak berapa nak nampak tp kat sini sy ada mentionkan.. ada jugakan sy mempromosikan awk.. hahaha berterima kasihlah pada sy.. hehehe =p

Tuesday, April 26, 2011

Study will make it Simple

YEAYYYY>>!! HOOORAYYY..!! paper dynamic dah habis.. selamat tinggal dynamic.. ^_^ .. **bajet dah  habis final.. padahal adalah lg paper math kejut, fluid dan thermo.. hehehe
tp sekurang-kurangnya satu paper killer ni dah settle..

Td masa nak exam aku mmg pergi dlm keadaan sgt2 rushing.. bukan sbb tertidur.. tp leka termenung.. ngok jam pukul 2.05ptg baru terhengeh-hengeh nak mandi.. aku sampai dewan td pun ngok semua org da masuk.. bila dah masuk lambat tempat duduk pun penuh lah... terpaksalah aku duduk di agak depan..
Perkara paling aku cuak td, soalan momentum.. sbb aku takut keluar soalan merepek meraban.. tp Alhamdulillah, mmg rezeki kami soalan yg keluar pasal momentum tu taklah susah sgt..
Soalan-soalan lain pun ok lah.. tak susah sgt.. kira berbaloilah ngan apa aku study sampai tidur pun dah tunggang langgang ni.. Sebenarnya selama aku belajar kat UTM ni, amik test n final, ni lah kali pertama aku rasa aku berpuas hati ngan apa aku study dan rasa ada keyakinan nak jawab soalan..

So moral of the story is Study will make it Simple...

Sebenarnya dlm dunia ni tak ada apa yg susah cuma kena ada usaha dan minat.. Sebagai contoh masa kat matrik dulu aku minat sangat-sangat subjek fizik.. sampai semua soalan dlm past year tu aku buat dan cari soalan-soalan buku rujukan lagi.. study pun fizik pun mata segar je.. TAPI, cuba math tu.. SUMPAH aku tak minat langsung.. bila dah tak minat mcm ner lah usaha nak dtg.. walaupun niat mmg nak skor tp dah tak minat nak buat mcm ne.. paksalah aku mcm ner pun, mmg susah aku nak terima math dalam hidup aku.. aku pun tak tahulah nape aku tak minat.. nak kata tak suka kira-kira, agak peliklah sbb fizik pun main kira-kira..
Dah tak minat nak buat mcm ner.. sbb tu la dr sekolah sampailah masuk U ni bengap pasal math ni..
Tambah-tambah plak sem ni aku amik Eng.Math..
Eng.Math..?? ermmm..malas nak komen.. sedih aku ngok markah test hari tu..

Tak sabar rasanya nak tggu habis final nie.. nak relax2.. takyah nak ppg buku dah..
Tapi perjuangan utk study paper final yg belum dijawab wajib diteruskan.. yeeeaahh..!! caiyok2.. 
^_^

p/s : wings blok aku skrg nie sunyi sgt2 sbb semua org ngah tido.. aku sorg je masih berjaga.. =.='' 
maybe skrg ni masa aku plak utk tido..

Friday, April 22, 2011

AL-Kisah di study week..

Study week..!!! apakah tanda nya...?? tanda nya final exam akan menjelang.. arrggghhh...!! berapa banyak da cover nie..??? tu yg menjadi tanda tanya.. jadual exam aku utk kali nie ok lah.. takde lah padat sgt.. ada masa utk study.. sem ni aku target dpt lebih baik dr sem lepas.. AMIN...

Sepanjang study week nie, aku ngok kwn2 aku sume mcm terperuk dlm bilik dan pgg buku.. tp ada juga kdg2 tu nak lepas strees tu curilah masa jap utk men DOTA n PES.. mana leh tahan wei, nak 24jam nak mengadap buku.. pecah pale otak kang.. aku pun sama je.. dah stress jap, on9 jap takpun g lah men PES.. nak men DOTA tak minat dan tak reti.. Sebenarnya apa yg aku nak berkongsi kali ini, ialah gelagat mereka2 apabila study week.. jom kita ngok.. maybe korg pun ada termasuk dlm golongan ni.. hehe

1. Mata mula membengkak dan membentuk mata panda.. kenapa..?? sbb tak cukup tido dan stay up sampai lewat malam utk study.. itu perkara biasa bg mereka yg study last minit..

2. Stok makanan ringan mcm kudap2 n cekedi2 dlm bilik bertambah... sbb ada stgah org cara utk hilangkan mengantuk dengan mengunyah..

3. Keadaan bilik akan jd litang pukang.. buku di merata sudut bilik.. kdg2 tu tido pun di sekeliling buku..

4. Baju kotor mengunung.. dlm kes ni kita leh ngok kwn2 kita kdg2 pakai baju yg sama hari2.. kenapa..?? sbb takde masa nak basuh baju..

5. Keadaan diri tak terurus.. cuba ngok kwn2 kita yg sebelum rambut kemas, tudung cantik2.. tp bila study week ngok keadaan dia.. msti ada perubahan.. hehehe

6. Jerawat bertambah.. benda ni paling tak disukai.. termasuk aku..! tp nak wat mcm ner.. kalau dah tekanan natang tu msti naik punya.. terpaksalah pakai bedak sejuk banyak2.. hahaha

7. Kepada smoker.. purata batang rokok dlm sehari akan bertambah.. leh jd satu hari, satu kotak atau lebih.. tp nasihat aku, cubalah kawal.. Ingatlah org Tersayang..

8. Solat Subuh takkan tertinggal.. sbb pe..?? sebelum ni solat subuh paling bnyk org tertinggal.. tp time study week ni, ramai org stay up sampai pg so subuh tu takkan tinggal.. tp zohor tertinggal dan kdg2 asar tertinggal sbb tidur terlebih.. =.=" 

Kes mana korg tergolong ni..?? ce cite.. ce cite..^^,
Di kesempatan ini aku nak ucapkan Good Luck kpd kwn aku semua tak kira yg berada dekat mana pun yg ngah menduduki final exam ini.. nasihat aku jgn stress2 sgt.. kalau stress cuba cari masa utk rehatkan diri.. ataupun carilah keseronokan sekejap.. kalau nak study dlm keadaan stress pun tak guna.. takkan masuk dlm kepala otak punya..
Lagi satu, dlm minggu nak exam ni, jagalah kesihatan yer.. jgn nanti masa hari exam sakit2.. kang mulalah takleh jwb ngan tenang.. pastikan masa rehat tu cukup.. kalau nak stay up tu wat lah perancangan masa tu supaya ada masa utk tido..

Ok lah.. masa utk aku study plak.. korg pun cukuplah on9.. study lah plak.. lepas abis exam nie on9 lah puas2.. masuk 10entry satu hari pun xpe.. hehehe ok take care semua.. tata..!! daa...~~~

**Coret2.. AL kisah study dynamic..


apa bendalah buku ni merepek tak paham aku..

ngok dekat2 ckit.. cuba fokus, fokus dan fokus..

menhayati.. cuba pejamkan mata.. bayangkan bagaimana objek ni bergerak..................................................................

zzzZZZZ... tertido sudah.. =.="




p/s : please dont this during study week.. WARNING..!!

Saturday, April 16, 2011

Welcome Back to me.. HAPPYY.. ^^;

YEAAYYY..!! aku sekarang dekat rumah.. wah perasaan seronok tak terkata.. best gila dpt jumpa family dan kwn2 kat sini.. seriusly mmg aku rindu n homesick gila..



Minggu ni dlm kepala aku mmg pikir balik je.. padahal dalam minggu ni minggu paling bz.. bayangkan lah, ada 2test, presentation titas n projek autocad.. mmg aku tak fokus langsung nak buat semua ni sbb otak aku dah pikir rumah n org tersyg menanti d rumah.. tapi org tersayang kat JB tu aku tak lupakan.. thankz syg sbb teman sy smlm kat sri putri tggu bas..

Semalam aku naik bas pukul 11malam dan sampai Ipoh pukul 9.30pg.. lama tak..?? sebenarnya kalau biasa pukul 5pg da sampai tp aku balik kali ni ngan pakcik aku.. pakcik aku driver bas.. so sebelum dier bwk pernumpang g Ipoh dier singgah Larkin.. dr Larkin pukul 2pg baru bertolak ke KL.. then sampai KL pukul 5pg.. then pukul 7pg baru lah bertolak g Ipoh.. kira semalam long journey jugalah.. hehehe

Td Lunch mak aku masak lauk aku nak makan.. iaitu lala masak lemak.. peeehh..!! mmg sedap.. dah lama tak mkn lala.. kat JB tu tak jumpa langsung lala.. tp kat Ipoh nie plak tak jumpa otak2.. aku ingatkan sebelum balik Ipoh ni nak makan otak2 tp hajat tak kesampaian.. takpe lah balik JB nnt g lah cari otak2..
awk, nnt kita g beli otak2 yer.. sy tau awk pun nak makan otak2 kan.. dr hari tu awk nak kan.. <3 <3 <3

Petang td dpt jumpa kwn2 kat sini.. walaupun tak dpt jumpa semua sbb masing ada hal n ada yg tak balik.. mcm biasalah kalau petang2 kat sini tempat lepak kami Warung Pak Aripp tu la.. mcm biasa pekena mee kari takpun laksa kat warung tu.. warung tu antara tempat terbaik nak mkn laksa n mee kari.. mengancam gila rasa nya.. seperti aku balik hari tu taman aku ni takde pe2 perubahan.. cuma ada banyak muka2 baru kat taman aku ni yg tak pernah aku nampak.. biasalah dah lama tak balik.. kalau balik pun kejap2 je.. manalah nak kenal org.. apa yg aku perasan semua bdk2 baru nak up la.. mcm aku dulu muda2 lah.. hehehe

Ok..skrg sudah malam.. tp malam masih muda.. hehe.. jom pusing2 kota dulu..

p/s : kpd mereka yg tak berada d perantauan (UTM) jgn sedih.. terus usaha utk study.. study week skrg kan.. jgn jelez yerr.. hehehe tata..!

Thursday, April 7, 2011

aku dan mereka. Kursus Budi Penyayang

Assalamuailaikum semua.. rasa dah lama tak menjenguk blog ni.. skrg ni musim test dan tambah2 pula study week dah dekat dan final exam pun akan menjelang tak lama lg.. mmg agak bz yg amat2.. tekanan dah mula terasa dan jerawat dah mula naik.. **bila jerawat naik tu tanda aku ngah tekanan.. =_=
Sebenarnya apa yg aku nak kongsi kali ni pasal bbq pada mlm ahad hari itu.. mmg da agak lama lepas.. cuma tak sempat nak story2 sbb hari isnin ada test n rabu ada test so tak ada masa nak tulis entry pasal ni..

Ahad lepas kelab koku aku wat bbq bersama anak2 yatim.. 14org je pun anak2 yatim nya.. tak rasa bbq tu utk diorg pun rasa utk kitorg je.. hahaha mmg benda leh katakan persediaan last minit jugalah.. mcm2 jadi last minit tu.. haish.. =.="
persediaan nak wat bbq ni agak memenatkan jugalah.. salah satu sbb nya tenaga lelaki sgt kurang.. dua hari aku terpaksa bangun awal g cari brg2.. sabtu dan ahad.. dan pada masa sama aku kena curi2 masa utk study sbb isnin tu aku ada test.. btw, thankz juga kpd semua sbb bg kerjasama yg baik.. =) aku sgt2 hargai..

Malam itu mmg enjoy lah juga.. karoake sampai nak tercabut halkum aku dibuat nya.. dah lah masa tu aku ngah batuk2 n selseme.. bper bnyk lagu aku nyanyi ntah aku tak ingat.. hahaha bab makanan mmg banyak.. mula2 aku pikir takkan abis sbb yg dtg tak ramai.. tp tak sgka, aku baru nak amik plastic nak bgkus otak2 ngok da kosong da box tu.. terasa sedih di lubuk kecil hati aku.. tp takpe yg penting habis dan semua org dapat rasa.. =)

ucapan terakhir.. hehe

ayah korg.. En.Azam.. ngee~~

Hey ladies, jgn mahu dibilang lemah.. (rossa)

muka penat + kelaparan..

ngok dlm box tu.. otak2 full gila.. tp tiba turn aku da abis.. =(




amboi..kome..suka benor nyanyi yer..

muka semua da gelap dan berminyak.. haha

siti haida.. jefridin maa aku nyanyi.. hahaha

mereka sedang menanti makanan.. hee

takde diorg xde lah air oren mlm tu.. hehe

otak2 cangkung oleh diorg.. hahaha

terbaik..!

sore ameng spring la bhai...

ala2..comel..


Cukuplah pasal bbq ni.. takde pe yg menarik sgt pun.. yg aku nak story sgt2 pasal kelab aku ni.. KELAB BUDI PENYAYANG.. rasa mcm geli hati tak bila lelaki masuk kelab mcm ni.. hahaha sebenarnya aku pun tak tahu nape aku leh pilih kelab ni.. hehehe mula2 masuk dan hari pertama.. agak terkejut..! wow..semua gadis2.. yg ada lelaki dua org je.. aku n kwn aku (Isa).. perasaan teruja mula menyelubungi.. hahaha biasalah lelaki.. hahahahaha =D
tp bernasib baiklah dpt lec lelaki yg agak sporting tp kdg2 suka menyusahkan kitorg n bgtahu ape2 last minit.. haishhh.. =.="
Nasib baiklah next week nya section aku bergabung ngan section lg satu.. so bertambah ramailah lelaki walaupun total baru ada 7org.. kira ok lah dr sebelum 2org je.. nisbah yg sgt ketara ngan pompuan.. kalau bergaduh pasti2 pompuan yg menang sbb diorg ramai.. sorg pgg kaki, pale, tgn n sorg lg bg menumbuk kat perut.. comfom mati kitorg ni.. tp nasib baiklah bdk kelas aku ni ok2.. sporting je sume.. tp tak semualah.. yg mana jenis bukak2 mulut tu aku ok lah.. yg mana jenis diam, aku pun diamlah ngan diorg.. sampai ada juga muka yg aku nampak masa bbq tu wat pertama kali n baru aku tahu dia bdk kelab aku.. hahahaha

Bdk kelab aku ni majoriti tak pernah panggil nama aku yg sebenar, "rizal".. diorg panggil aku ngan nama "getah".. nama getah tu diorg dpt dr nama fb aku lah.. tp bila dipikir2 n hayati sedap juga nama tu.. walaupun mula2 agak janggal.. tp diorg ni semua wat aku terbiasa ngan nama tu.. heeheehee mula2 aku pikir aku masuk kelab ni aku akan senyap je.. mana tak nyer ngok muka2 korg semua ni muka2 suci n pemalu tp bila dah lama2.. mak ai..! mengalahkan aku kecoh nyer.. nak bergelak je keje nyer.. aku plak kalau dah korg starting nak bergelak aku pun tambahkan lah lg.. hahahaha

Dah2.. cukup2 lah aku puji korg ni.. kang kembang lebih2 plak.. ehehehe btw, aku sgt happy selama berkerja ngan korg dalam kelab ni.. korang best..! dan terima kasih sbb tolong banyk masa bbq tu dan tak lupa juga tolong dalam prog yg tak jd tu.. dan aku juga nak minta maaf kalau2 terlebih ckp atau terlebih bergurau.. dan kdg2 kalau ada2 yang terkasar bahasa tu, harap maafkanlah aku yer.. lepas ni kita dah susah jumpa lg.. so kalau terserempak dalam UTM ni tegur2 lah yer.. kalau aku tak cam tu jgn marah.. bukan tak cam sebenar nya cuma aku rabun.. tp klau korg senyum aku balas balik punya..
Kesempatan ni pun aku nak wish gud luck utk korg dalam final exam yg tak lama lg ni.. semoga berjaya dalam hidup yer semua.. i will miss all that moment.. ^^;

Recent Posts