Thursday, April 7, 2011

aku dan mereka. Kursus Budi Penyayang

Assalamuailaikum semua.. rasa dah lama tak menjenguk blog ni.. skrg ni musim test dan tambah2 pula study week dah dekat dan final exam pun akan menjelang tak lama lg.. mmg agak bz yg amat2.. tekanan dah mula terasa dan jerawat dah mula naik.. **bila jerawat naik tu tanda aku ngah tekanan.. =_=
Sebenarnya apa yg aku nak kongsi kali ni pasal bbq pada mlm ahad hari itu.. mmg da agak lama lepas.. cuma tak sempat nak story2 sbb hari isnin ada test n rabu ada test so tak ada masa nak tulis entry pasal ni..

Ahad lepas kelab koku aku wat bbq bersama anak2 yatim.. 14org je pun anak2 yatim nya.. tak rasa bbq tu utk diorg pun rasa utk kitorg je.. hahaha mmg benda leh katakan persediaan last minit jugalah.. mcm2 jadi last minit tu.. haish.. =.="
persediaan nak wat bbq ni agak memenatkan jugalah.. salah satu sbb nya tenaga lelaki sgt kurang.. dua hari aku terpaksa bangun awal g cari brg2.. sabtu dan ahad.. dan pada masa sama aku kena curi2 masa utk study sbb isnin tu aku ada test.. btw, thankz juga kpd semua sbb bg kerjasama yg baik.. =) aku sgt2 hargai..

Malam itu mmg enjoy lah juga.. karoake sampai nak tercabut halkum aku dibuat nya.. dah lah masa tu aku ngah batuk2 n selseme.. bper bnyk lagu aku nyanyi ntah aku tak ingat.. hahaha bab makanan mmg banyak.. mula2 aku pikir takkan abis sbb yg dtg tak ramai.. tp tak sgka, aku baru nak amik plastic nak bgkus otak2 ngok da kosong da box tu.. terasa sedih di lubuk kecil hati aku.. tp takpe yg penting habis dan semua org dapat rasa.. =)

ucapan terakhir.. hehe

ayah korg.. En.Azam.. ngee~~

Hey ladies, jgn mahu dibilang lemah.. (rossa)

muka penat + kelaparan..

ngok dlm box tu.. otak2 full gila.. tp tiba turn aku da abis.. =(




amboi..kome..suka benor nyanyi yer..

muka semua da gelap dan berminyak.. haha

siti haida.. jefridin maa aku nyanyi.. hahaha

mereka sedang menanti makanan.. hee

takde diorg xde lah air oren mlm tu.. hehe

otak2 cangkung oleh diorg.. hahaha

terbaik..!

sore ameng spring la bhai...

ala2..comel..


Cukuplah pasal bbq ni.. takde pe yg menarik sgt pun.. yg aku nak story sgt2 pasal kelab aku ni.. KELAB BUDI PENYAYANG.. rasa mcm geli hati tak bila lelaki masuk kelab mcm ni.. hahaha sebenarnya aku pun tak tahu nape aku leh pilih kelab ni.. hehehe mula2 masuk dan hari pertama.. agak terkejut..! wow..semua gadis2.. yg ada lelaki dua org je.. aku n kwn aku (Isa).. perasaan teruja mula menyelubungi.. hahaha biasalah lelaki.. hahahahaha =D
tp bernasib baiklah dpt lec lelaki yg agak sporting tp kdg2 suka menyusahkan kitorg n bgtahu ape2 last minit.. haishhh.. =.="
Nasib baiklah next week nya section aku bergabung ngan section lg satu.. so bertambah ramailah lelaki walaupun total baru ada 7org.. kira ok lah dr sebelum 2org je.. nisbah yg sgt ketara ngan pompuan.. kalau bergaduh pasti2 pompuan yg menang sbb diorg ramai.. sorg pgg kaki, pale, tgn n sorg lg bg menumbuk kat perut.. comfom mati kitorg ni.. tp nasib baiklah bdk kelas aku ni ok2.. sporting je sume.. tp tak semualah.. yg mana jenis bukak2 mulut tu aku ok lah.. yg mana jenis diam, aku pun diamlah ngan diorg.. sampai ada juga muka yg aku nampak masa bbq tu wat pertama kali n baru aku tahu dia bdk kelab aku.. hahahaha

Bdk kelab aku ni majoriti tak pernah panggil nama aku yg sebenar, "rizal".. diorg panggil aku ngan nama "getah".. nama getah tu diorg dpt dr nama fb aku lah.. tp bila dipikir2 n hayati sedap juga nama tu.. walaupun mula2 agak janggal.. tp diorg ni semua wat aku terbiasa ngan nama tu.. heeheehee mula2 aku pikir aku masuk kelab ni aku akan senyap je.. mana tak nyer ngok muka2 korg semua ni muka2 suci n pemalu tp bila dah lama2.. mak ai..! mengalahkan aku kecoh nyer.. nak bergelak je keje nyer.. aku plak kalau dah korg starting nak bergelak aku pun tambahkan lah lg.. hahahaha

Dah2.. cukup2 lah aku puji korg ni.. kang kembang lebih2 plak.. ehehehe btw, aku sgt happy selama berkerja ngan korg dalam kelab ni.. korang best..! dan terima kasih sbb tolong banyk masa bbq tu dan tak lupa juga tolong dalam prog yg tak jd tu.. dan aku juga nak minta maaf kalau2 terlebih ckp atau terlebih bergurau.. dan kdg2 kalau ada2 yang terkasar bahasa tu, harap maafkanlah aku yer.. lepas ni kita dah susah jumpa lg.. so kalau terserempak dalam UTM ni tegur2 lah yer.. kalau aku tak cam tu jgn marah.. bukan tak cam sebenar nya cuma aku rabun.. tp klau korg senyum aku balas balik punya..
Kesempatan ni pun aku nak wish gud luck utk korg dalam final exam yg tak lama lg ni.. semoga berjaya dalam hidup yer semua.. i will miss all that moment.. ^^;

2 comments:

Recent Posts