Friday, April 22, 2011

AL-Kisah di study week..

Study week..!!! apakah tanda nya...?? tanda nya final exam akan menjelang.. arrggghhh...!! berapa banyak da cover nie..??? tu yg menjadi tanda tanya.. jadual exam aku utk kali nie ok lah.. takde lah padat sgt.. ada masa utk study.. sem ni aku target dpt lebih baik dr sem lepas.. AMIN...

Sepanjang study week nie, aku ngok kwn2 aku sume mcm terperuk dlm bilik dan pgg buku.. tp ada juga kdg2 tu nak lepas strees tu curilah masa jap utk men DOTA n PES.. mana leh tahan wei, nak 24jam nak mengadap buku.. pecah pale otak kang.. aku pun sama je.. dah stress jap, on9 jap takpun g lah men PES.. nak men DOTA tak minat dan tak reti.. Sebenarnya apa yg aku nak berkongsi kali ini, ialah gelagat mereka2 apabila study week.. jom kita ngok.. maybe korg pun ada termasuk dlm golongan ni.. hehe

1. Mata mula membengkak dan membentuk mata panda.. kenapa..?? sbb tak cukup tido dan stay up sampai lewat malam utk study.. itu perkara biasa bg mereka yg study last minit..

2. Stok makanan ringan mcm kudap2 n cekedi2 dlm bilik bertambah... sbb ada stgah org cara utk hilangkan mengantuk dengan mengunyah..

3. Keadaan bilik akan jd litang pukang.. buku di merata sudut bilik.. kdg2 tu tido pun di sekeliling buku..

4. Baju kotor mengunung.. dlm kes ni kita leh ngok kwn2 kita kdg2 pakai baju yg sama hari2.. kenapa..?? sbb takde masa nak basuh baju..

5. Keadaan diri tak terurus.. cuba ngok kwn2 kita yg sebelum rambut kemas, tudung cantik2.. tp bila study week ngok keadaan dia.. msti ada perubahan.. hehehe

6. Jerawat bertambah.. benda ni paling tak disukai.. termasuk aku..! tp nak wat mcm ner.. kalau dah tekanan natang tu msti naik punya.. terpaksalah pakai bedak sejuk banyak2.. hahaha

7. Kepada smoker.. purata batang rokok dlm sehari akan bertambah.. leh jd satu hari, satu kotak atau lebih.. tp nasihat aku, cubalah kawal.. Ingatlah org Tersayang..

8. Solat Subuh takkan tertinggal.. sbb pe..?? sebelum ni solat subuh paling bnyk org tertinggal.. tp time study week ni, ramai org stay up sampai pg so subuh tu takkan tinggal.. tp zohor tertinggal dan kdg2 asar tertinggal sbb tidur terlebih.. =.=" 

Kes mana korg tergolong ni..?? ce cite.. ce cite..^^,
Di kesempatan ini aku nak ucapkan Good Luck kpd kwn aku semua tak kira yg berada dekat mana pun yg ngah menduduki final exam ini.. nasihat aku jgn stress2 sgt.. kalau stress cuba cari masa utk rehatkan diri.. ataupun carilah keseronokan sekejap.. kalau nak study dlm keadaan stress pun tak guna.. takkan masuk dlm kepala otak punya..
Lagi satu, dlm minggu nak exam ni, jagalah kesihatan yer.. jgn nanti masa hari exam sakit2.. kang mulalah takleh jwb ngan tenang.. pastikan masa rehat tu cukup.. kalau nak stay up tu wat lah perancangan masa tu supaya ada masa utk tido..

Ok lah.. masa utk aku study plak.. korg pun cukuplah on9.. study lah plak.. lepas abis exam nie on9 lah puas2.. masuk 10entry satu hari pun xpe.. hehehe ok take care semua.. tata..!! daa...~~~

**Coret2.. AL kisah study dynamic..


apa bendalah buku ni merepek tak paham aku..

ngok dekat2 ckit.. cuba fokus, fokus dan fokus..

menhayati.. cuba pejamkan mata.. bayangkan bagaimana objek ni bergerak..................................................................

zzzZZZZ... tertido sudah.. =.="




p/s : please dont this during study week.. WARNING..!!

9 comments:

  1. mcm2 gaya....hehehehe,,last2,tido gak...=)

    ReplyDelete
  2. hahaha...g2 pulak daaa....kuikuikui (@_@)

    ReplyDelete
  3. kat buku ada peta benua alam maya tuh...huhuhu

    ReplyDelete
  4. all da best in final exam ye :)

    ReplyDelete
  5. pak cik,sape snap tuh???hahaha
    paparazi eyh???ngee..kiddin!gud luck tw!=)

    ReplyDelete
  6. ahahhaha...spe yang snap??pasni wat kat org tu plak..^^

    ReplyDelete
  7. name pon study week.. byk ragam la boley tgok time ni..

    neway, gud luck!!

    ReplyDelete
  8. adwa 2 4 n 7 je xde yg lain still bole kontrol lagi

    hahha,tinggl 1 paper so kene fight!

    gud luck ye rizal!

    *gamba sumpah x bole blah..hihi

    ReplyDelete

Recent Posts