Tuesday, December 28, 2010

RINDU sgt2 kat family n kwn2.. sorry sume..


Assalamuailaikum sume.. hope korg semua happy d samping keluarga yer.. skrg ni aku ada lagi kat UTM sdg kan kwn2 aku yg lain dah balik umah n happy ngn kluarga masing2.. tp aku kat cni sorg2 je.. nseb la ade lg kwn2 kat KP ni tak balik lg.. dah la skrg ni duit ngah pokai.. sume sbb kad bank aku yg rosak pastu ngn ic pun rosak..malang btol nasib aku..


serius mmg aku rindu sgt2 kat family aku skrg.. ari saja 3kali aku b'gayut ngan mak aku.. mak aku riso sgt psal aku skrg ni sbb die tau aku ngah xde duit.. tak abis2 dier tnye da mkan kew blum, ade duet kew x.. aku ni jenis tak reti nak mintak duit kat mak n abah aku walau aku ngah xde duit.. sbb aku ni pun bukan org sng.. lgpun skrg ni skolah da nak bukak, bnyk duit nak pakai utk adik2 aku nk skolah tu..


klau lah kad bank aku tu tak rosak da lame da aku balik.. jumpe family n kwn2.. sorry la kwn2.. bukan aku lupa diri duk kat sini tp masalah nyer aku mmg ngah masalah kwgan ni.. insyaALLAH raya cina aku balik.. aku baru je balik dr prog khmat masyarakat n kem pendidikan kat melaka.. kat sana aku dpt adik2 yg comel.. aku dpt kakak yg baik, mama yg sporting n mak yg pandai masak.. d saat aku rindu family aku, diorg la jd tempat aku tumpang kasih.. b'derai2 air mata aku masa hari last sbulum balik tu.. sedih giler.. lebih2 lg bila aku ngok mama n mak nges masa tu.. mama n mak ade masa nnt rizal dtg lg umah mama n mak yer.. umah kak intan pun sama.. sronok duk umah kak intan..!


masa mlm k'insafan tu ngok adik2 sume peluk n cium mak bpk diorg lg sdey aku rasa.. aku rindu mak n abah peluk n cium aku.. aku rindu nak sentuh tgn diorg.. n nak rasa bibir diorg kucup pipi n dahi aku.. mak abah, angah rindu mak ngan abah..!! bila pandang adik2 sume mlm tu mmg aku m'nges t'ingat kat adik2 aku kat umah.. nnt da stat skolah jgn nakal2 tau.. nnt angah balik mak repot mcm2 kat angah jaga la korg.. thank yer adik2 kem pendidikan, korg mmg terbaik.. t'ubat rindu abg kat adik2 abg..

lepas balik dr melaka tu, aku follow kwn2 aku g bli tiket bas nk balik.. mase tu tuhan je la tau betapa sayu giler ati aku.. YA ALLAH, sdey masa tu.. kwn2 aku sume prasan aku diam je mase tu.. thank la yer kwn2 sbb bg smgat n siap ade nk bg pinjam duit lg.. t'haru giler aku masa tu.. dalam bas sblum smpai angsana tu, aku diam je.. t'ingat kat mak n abah aku.. pastu bila msj2 kawan2 kat kp ni sume cite psal sronok mkn, kuar n spend time ngn family masing.. seriusly, aku jelez ngn korg.. korg btol2 wat aku jelez.. sronok korang kan leh manja2 n kongsi2 cite ngn family..



errrmmm.. sampai cni je la aku nk cite.. m'nitis da air mata aku ni.. maafkan angah mak n abah xdpt balik.. n kat kwn2 kat ipoh sory sgt.. ijat, ang jgn marah aku.. nnt aku balik raya cina.. ang dtg cangkul aku ari k.. n topek, jgn lupa kim salam kat kwn2 len.. aku da col ang sbgai wakil..  jumpa korg sume raya cina nnt k.. RINDU korg sgt2..

7 comments:

  1. t balik aq UTM aq blanja makan nak???

    ReplyDelete
  2. menangis kte bace ni rizal...jgn sedih2 k?

    ReplyDelete
  3. ok.. nseb bek la ade kwn2 yg sume caring.. t'ubat ckit..

    ReplyDelete
  4. btul2. famili mmg the One la. But disamping tu, kalau kat u tu kawanlah yg penting, tempat mgadu n diadu. tmpt luah perasaanlah. hehe.

    ReplyDelete
  5. ha'a.. masa ni nseb bek la ada kwn2 yg bg smgat n teman.. n da wat enty bg pghargaan kat diog pun..
    kat cni.. http://hanyaaku91.blogspot.com/2010/12/kawan2-pgubat-luka-d-saat-duka.html
    =)

    ReplyDelete
  6. ko uat cite cdey!!!! huhuhuhu...

    ReplyDelete

Recent Posts