Friday, July 8, 2011

Beradab bila di CyberCafe tu..



Hai kwn2..!! lama tak jumpa.. rindu korang semua.. alololo bucuk2.. come to papa n hug me.. HAHAHAHA
*terlebih sudaaa... Hehehe
skrg jam pukul 2pagi suda.. dr pukul 8mlm td aku tido then pukul 12tgh malam aku terjaga.. akibat kebosanan duk rumah tak tahu nak buat apa, aku pun amik kunci motor bapak aku then bukak pagar start motor terus menuju kew Cyber Cafe Storm Net.. cc nie mmg tempat aku on9 dr aku sekolah lg.. mmg kalau time cuti mcm nie mmg aku dtg sini je kalau nak on9.. tp bukan nie yg aku nak cite.. tp pasal sorg bdk pompuan nie..!! 

cik adik, kalau ngok video tu gelak pun slow2 lah.. aku nie yg ada kat line belakang nie pun menyirao je dgr.. awk tu dah lah pompuan.. malu la ckit.. ==" dah lewat nie, g la balik rumah.. tak manis anak dara kuar pagi2 buta nie.. 

Kalau aku sorg terasa takpe lah.. org lain kat sini pun dah pandang2 dia, tp dia leh buat tak tahu je..
Kita nie kalau g cc tu jgn lah wat mcm kat rumah sendiri.. org lain pun ada juga kat cc tu.. nak gelak kew nak jerit kew fikir2 lah perasaan org lain.. apee daaa...
meh sini aku nak sekolah sikit org mcm nie.. aku nak ajar sikir adab2 bila kita ada kat Cyber Cafe nie..

1. Kalau ngok video2 kelakar tu jgn lah ketawa kuat dan terbahak2.. ketewa kecik2 ala comel sudahlah.. 

2. Kalau main game tu, jgnlah terjerit2 or maki2 pastu mulalah kuar perkataan bukan2.. yg nie biasa bdk2 main game mcm dota, counter strike.. bila mati je, mulalah nak maki2 hamun org yg bunuh dia tu.. kalau kat bilik sendiri takpe lah.. kat cc tu jagalah sikit suara tu..

3. Kalau lepas buka pintu tutuplah baliklah.. cc nie tempat ber air-cond.. harap fahamlah yer.. kesian org yg jaga cc tu, satu keje nak tutup pintu plak.. bertimbang rasalah sikit..

4. Kalau duk sebelah2 tu jgn2 lah anak mata curi2 pandang usha fb kew pe kew.. rimaslah org sebelah tu.. kalau nak fb dia minta je terus, yg curi2 pandang buat apa.. tak gentle la wei..  

5. Yg nie budak2 nakal selalu buat.. jgn cabut main connection wayar tu.. korang tau tak pe fungsi dia..?? bila korg cabut korg dpt main free sampai bila2 selagi tak kantoi.. contoh korg bayar RM1 utk setengah jam tp bila lepas bayar korg leh main sampai bila2.. tp tak semua tau.. bdk2 sekolah2 banyaklah tau.. sbb aku dulu pun penah buat.. tp aku dah insaf.. skrg nak kasi nasihat plak.. Hehehe tak baiklah.. kesian org yg berniaga nie..

6. Parking motor dan basikal... kalau parking tu biarlah elok2 n jgn lah berterabur.. susah org nak lalu lalanglah..  haish.. ==" 

7. Tandas..!! yg nie mmg masalah.. ni sebenarnya tanggungjawab org jaga cc tu lah.. setakat nie, aku tak pernah lg jumpa tandas cc yg betol2 bersih.. take note yer tauke2 cc nie..

8. Kpd penjaga cc tu.. cubalah mesra pelanggan sikit.. nie susah betol nak cari.. bila kita ckp komputer kita guna tu ada masalah je, mulalah dia wat muka tension.. pastu bila panggil mcm tak dgr je.. mana tak nyer fokus dia on n main game.. kalau bekerja tu buatlah cara bekerja.. tak salah nak main game or on9 juga.. tp kami nie customer.. jaga lah sikit..


Fuhhhh..!! cc nyer manis tp syg sekali keadaan nya tak manis.. haaaaaaaaaaaaaaa~~~~~~~
Hope pe aku ckp nie, korang yg baca cubalah renung2 kan.. kita nie hidup dlm masyarakat.. kenalah ada sikap timbang rasa dan prihatin tu.. kalau kena tegur sikit nak melenting baik duk hutan je lah.. takde siapa nak tegur.. kalau binatang tegur pun korang tak paham.. so korg leh assume binatang tu puji korg kan..
ok lah.. mata pun dah rabak nie, jom balik tidur... sweet dreamz semua.. zzZZZ

p/s : bila study rasa nak cuti, bila cuti rasa nak study.. bosannya duk rumah... =="

8 comments:

  1. hehehe~
    sabor2..
    btw, comel kn itik...
    hahaha!!!

    ReplyDelete
  2. haaha..oit..ang belasah ja depa tu hahaa...:P
    ang pon jgn dok balik lewat sgt hihi...

    ReplyDelete
  3. hahaaa seumur hidup pernah 2 kali je masuk cc.takut woh.haha

    jom join contest kiah buat :

    http://yourvinylmonster.blogspot.com/2011/07/1st-contest-makanan-kegemaranku-by-cik.html

    thanks ;)

    ReplyDelete
  4. btol2..
    tp mcm pernah wat je no 2 tu....
    hehehehehe..
    men cs kat cc masa sekolah dulu....

    ReplyDelete
  5. nadirah: haha.. itik tu comel sbb ada kucing yg comel jugak.. hehe

    ReplyDelete
  6. mai: aku tk guna kekerasan terhadap wanita wei.. hehe

    ReplyDelete
  7. syafiq: tu biasala.. kecik2 kan.. hehehe aku dlu pun sama.. tp da bsar nie tak wat dah.. hehe

    ReplyDelete
  8. kiah: kiah ada bb xpe la.. ijal xde.. ok2.. berminat nie..

    ReplyDelete

Recent Posts