Monday, May 9, 2011

Mengemas Kapal yg Karam dan Pecah..

 ...HAHAHA...
stylekan lap kipas sambil bergaya..
=D


Apakah maksudnya..?? ok ngok balik entry aku sebelum nie.. Ngok misi pertama aku tu.. nak kemas bilik kan.. 
So pg smlm tepat pukul 10pg selepas penat ngok movie ntah berapa cite ntah lah.. aku pun tak ingat dah.. tiba2 aku terlintas gerak hati aku nak kemas bilik.. aku pun sebelum tu buatlah breakfast dulu.. Nak amik tenagalah katakan.. hahaha
So misi pun bermula.. ikutilah...



 step aku yg pertama.. 
kosong loker..


 kosongkan loker nie pun
dah wat aku bosan sbb
brg agak banyak then aku ada 2loker..


lepas tu..
aku wat ramuan herba.. haha
campur syampu, sabun mandi then aku gaul2 kan..
lepas tu aku amik kain dan lap semua habuk2 yg ada..
baunya, peehh..! wangi siott. bau sabun la katakan.. hehehe


korang ngok tu.. sawang..
sbnar dari aku masuk bilik nie sawang nie
dah ada... tp aku je malas nak buang..
aku rasa kat sawang tu mcm jenis binatang terbang
dah tersangkut..


so apa lg.. amik lah penyapu
aku sapu semua sawang kat semua penjuru 
bilik aku.. tp..........
malang itu tidak berbau..


penyapu aku guna tu patah dan
kat patah tu telah mengepit jari aku
yg montos nie.. apa lg bercucuran darah kuar...





tidak sebabkan plaster luka pun takda dan darah plak
asyik kuar je.. aku pun carilah tali ikat kat tempat luka 
utk tahan darah..

Bila tgn dah kena luka terhiris mcm nie darah susah ckit nak stop.. so aku terpaksa stop la jap.. 
So aku g mandi dan siap-siap utk mcD time bersama ngan bdk muchuk.. <3.<3.<3
Balik je dr McD tu, aku baru pgg kain nak sambung mengelap tiba adalah plak sorg dtg, 
"rizal, jom mkn cendol jom".. aku yg pd saat tu mmg tgh mengidam tanpa dolak dalik berkata "JOM!!".. hehehe
Ingatkan sampai cendol jelah kan tiba-tiba leh plak tersesat sampai JJ Bukit Indah tu.. aku dah lah masa tu mata mmg dah kuyu habis dah.. tp bila masuk je satu kedai teddy bear nie mata terus jd segar.. hehehe 
So balik-balik tu pun dah penat, ingatkan tidur lah.. dah tido jap tiba-tiba tersedar balik.. bila dah tersedar aku pun niat nak sambung kerja-kerja yg tergendala td.. 
Dengan niat yg suci pada pukul 4pagi tu aku pun ambil kain dan air dan teruskan kerja aku..


pg buta panjat tingkap.. ni kalau 
pak guard nampak kang dia ingt aku nak 
pecah masuk bilik plak..


ngok lah kipas aku tu..
dah berhabuk.. entah berapa tahun tak lap ntah lah..
hari-hari aku sedut habuk..
leh kena gaut aku.. eh silap,
kenser paru2.. hehe


  
yg aku pakai spec nie bukan nak bergaya..
tapi takot habuk masuk matalah.. kang masuk mata
kang susah plak aku.. kang mana aku
nak cari eye moe pg buta mcm nie..
 

 ngok hasil air aku lap kipas tu.. dah 
mcm ape dah warna dia..
pekat plak tu..

Akhirnya.. selepas bertungkus lumus dr pagi semalam smpai subuh td.. aku berjaya juga siapkan semuanya ngan buat seorg diri.. (mmg lah sorg diri..dah bilik pun single..) 
mak abah, sahabat2 lihatlah hasil titik peluh ketiak aku.... =') (air mata kegembiraan..hahaha poyo je..)


nampak..! bersinar.. berkilau..
berkilat.. satu habuk pun takde tau..

 seurat sawang pun dah takde..
binatang yg sangkut2 pun 
aku dah selamat kebumikan..
hahaha

 clean n clear..
kalau tak masa study week dulu
meja nie penuh ngan buku, kertas dan nota2 je...


meja nie pun sama je..
ada je dua meja..
tp dua meja full ngan kertas 
dan takde satu pun ruang kosong atas meja..
standard org study lah.. hahaha


loker dah berisi barang semula.. 
baju-baju semua da masukkan balik..
stok2 makanan pun simpan ngan rapi..


satu loker lg pun da kemas..
siap ada alas ngan kertas mahjong lg tau..
hehehe


katil paling aku puas hati..
clear.. kalau tak aku tido atas buku n kertas2 dah..
bayang tilam pun xde..
kati dua, tido sorg je.. 
biasalah tido buas meyh.. hehehe


so bilik aku ada ruangan yg besar ckit..
kalau tak sebelum nie, 
ruang nie penuh ngan baju2 kotor yg dah melimpah
dr baldi..

Sebelum terlupa.. masa aku sapu dlm bilik aku nie dr bwh katil, celah loker, celah meja..
pastu kelebek2 drawer aku.. aku terjumpa banyak harta karun.. harta karun yg sgt2 bernilai bila kita di saat hujung sem nie..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
..DUIT SYILING..
JUMLAH: RM17.90
peeehh..! nie lepas mcd double cheese burger
dan McFlurry satu nie.. 
hehehe
Tapi seganlah plak nak bayar guna syiling semuakan.. 

Ok2.. mata dah kuyu.. badan dah letih.. dah lenguh-lenguh dah pun.. masa utk tidur skrg..
Selamat pagi kwn2... sweet dreamz utk aku.. 
^_^

p/s : lepas nie aku ingat aku nak syarikat room service lah..
ada siapa-siapa nak guna perkhimatan aku tak.. 10org terawal free of charge.. Hahaha =D

19 comments:

  1. woah!!! bersihnya dia kemas... ^^

    ReplyDelete
  2. bersih wooo..tp ape motif kmas bilik di hujung sem???Errr

    ReplyDelete
  3. fuyo...
    rjnnye...
    bilik ka lak pas ni...
    hhehehehe

    ReplyDelete
  4. nadirah: hehe.. thankz..
    ecah: sbb nnt short sem la.. kena stay lg.. tu kemas tu...
    shafiq: ok serta kan no blik anda.. hehhee

    ReplyDelete
  5. sampai berdarah2.mmg calon suami terbaik :) <3 <3

    ReplyDelete
  6. peh...rajin nya....tp,kata bilik single,,knpa ada 2 katil,2 loker n 2 meja stdy?

    ReplyDelete
  7. bole la ak pggil ko sem 3 t.eh x yah time nak short sem t,,hehe

    ReplyDelete
  8. husna: hahaha.. thankz.. hehe
    ayuy: haha.. ngok org la.. awk tu beruntung dpt sy.. hahaha
    eira: mmg blik mcm tu.. perabot dia sme je ngn blik double.. katil tu kalau taknk leh bkak je..

    ReplyDelete
  9. fiqa: ok2.. boleh.. utk ko free.. skalimop n vakum.. hahaha
    fadh: haha.. sama2..
    hanum: ngok la anak sape wei.. hehe

    ReplyDelete
  10. alamk...bestnyer student life
    rindu saat itu

    ReplyDelete
  11. wehh bes gler tido sorg.. cntiknye loker korggg huhu

    ReplyDelete
  12. MOMOY: hehe.. kita tukar la.. momoy ganti sy.. hehe
    shima: haha.. jelez kew wei ngan loker aku.. hehe

    ReplyDelete
  13. ahahaha.. cam uh aku pon na tempah ko skali k.. ermm nie.. aku da tkr blog baru.. rajen follow la.. =)

    ReplyDelete
  14. besar gak bilik korg wlpn bilik single,,bilik single ktorg xmcm korg,,bestnya....

    ReplyDelete
  15. rajinyer die.. thanks follow.. follow u back..

    ReplyDelete

Recent Posts