Friday, May 20, 2011

Manusia mampu berubah tanpa disangka dan Adidas Predito



AKHIRNYA... Kekecewaan semalam terubat..
Puas hati gilalah dpt main 3jam terus.. pastu banyak menang plak.. team mamtop lah td..
oppsss...lupa plak nak gtau.. aku baru habis main futsal..dari semalam set nak main tp tak jd.. semua punya dari kunci court yg org pinjam sebelum ni tak guna.. agak panas hatilah.. mahunya tak panas aku semangat g beli kasut futsal baru semata-mata nak malam semalam tp kecewa tp hari nie sgt puas main sampai bola pun pecah.. HAHAHA

Kasut futsal yg dah lama aku idam cuma tunggu masa yg sesuai nak beli.. cadangnya nak beli balik JB nnt tp dah tak sabar sbb nak main malam semalam.. ingat dpt rasmi malam semalam tp malam nie baru dapat rasmi.. Main td agak lamalah.. sebenarnya 1st time aku main kat court tu.. court tu pun baru buka kat tempat aku.. bayar pun tak mahal.. Sejam baru RM30.. main td 20org cukup-cukup buat 4Team..
Kalaulah tak dpt main sebelum aku balik nie, mmg aku tacinglah.. yelah, cuti pun tak lama.. Malasnya lah nak balik.. tp Short Sem terpaksa diteruskan...

Actly td aku agak terkejut cuba kwn lama aku masa sekolah rendah dulu.. serius mula2 ngok mmg tak cam.. n mmg tak cayalah itu dia... Sudah alim.. berlebai dah sekarang.. sembang pun dah lain.. masa ajak main futsal td siap pakai sluar panjang.. peeehh.. agak peliklah.. siap ckp, "aku main pakai seluar panjang xpe kew..??" terasa juga aku td.. hehehe sekarang dia da belajar kat ITP.. mahu tak terkejut.. dulu bukan main buas lg.. sama2 ngan aku kaco org..curi pelam pelam curi kelapa kat kg bt5 n bt6 tu.. hehehe kuar pekan.. dulu zaman aku zaman pekan.. dress up smart2.. hisap rokok belakang sekolah, dalam tandas dan sambil kayuh basikal.. sedar2 skrg ckp dah stop smoking.. =.="
tabiklah sama lu HANNAN.. utk pengetahuan korg aku dulu masa sekolah mmg nakal habis.. sampai parents n cikgu2 aku pun dah tak mampu kawal aku.. kena sebat ngan rotan tu dah biasa dah.. tp syukurlah, last jd juga manusia.. =) bangga mak bapak aku n cikgu2 aku.. Terima Kasih semua..

...................................................................................

Inilah dia kasut aku baru beli..
Semangat nak rasmikan kat UTM plak..
Short Sem ni banyak masa free so penuhkan masa
ngan main futsal je lah..  aku dgr pun
ramai dah bdk2 kos aku beli kasut futsal n boot
baru.. tu wat aku membara nak beli baru nie.. hehehe
Harga: RM159 / Adidas Predito  
Al-Ikhsan 


Ni lah formation team aku main td..
yg ada 1 dan 2 pertukaran pemain sebenarnya..
Pa n Hannan tu balik awal sbb diorg 
ada kelas sok.. Hannan yg aku cite td main team aku..
Kawan lama beraksi wei..

Ijat- Keeper berani mati.. main sampai senak-senak sebab bola kena tendang kat tuttt..Hahaha tp cekap bhai dia keeper.. main atas pun power.. kaki kidal plak tu.. serba boleh punya player..

Hannan- Good passing.. Cuma kdg2 mengelabah cari posisi pd keadaan.. Maybe sbb 1st time main ngan kitorg..

Topek- Defender terbaik.. shooting pun laju.. pandai passing kat tempat kosong..

Pa- Laju dan rajin kejar bola.. semangat yg tinggi.. 

Yap- Pandai gelecek.. kaki kidal.. Pandai cari ruang nak skor..

Unn- Gelecek dan laju.. Leh main atas kdg2 kat bwh.. bergantung pada keadaan game..

Team ni lah yg stay paling lama.. Kitorang punya peraturan main 2gol team kalah keluar.. bayanglah dlm 3jam kami baru kalah 4kali je.. satu game lebih kurang 10minit main.. lama gila mainkan.. semput2 dah kami main td.. Hehehe


p/s : Nnt aku balik kita main lg.. hari ahad nie nak balik dah.. jgn rindu aku plak.. hehehe Kwn2 kat JB nnt kita main futsal malam sampai muntah darah.. hehehe

7 comments:

  1. uit..ITP k IPT??
    keliru mehh...:)

    ReplyDelete
  2. ke UTP?em~~
    manusia sentiasa berubah~
    baguslah kalau ke arah kebaikan kan!heeee

    ReplyDelete
  3. perubahan yang ke arah kebaikan alhamdullilah...
    :wah2 main sampai kasi bola pecah..ahah ganas betull

    ReplyDelete
  4. ecah: thankz.. =)
    noraecah: ITP la.. Institusi Teknologi Perak...
    wanie: aku pun nk mencontohi dia da tu.. hehe
    acimek: hehe... besa la.. kami semua kaki besi meyh.. hehehe

    ReplyDelete
  5. awk bila lagi nak berhenti merokok ha ?

    ReplyDelete
  6. agak2 la awk ckp sy merokok kat cni.. jatuh la market sy,, hehee

    ReplyDelete

Recent Posts