Tuesday, May 31, 2011

Kalau hot, perlu kew nak Kutuk2 org tak hot...??



Assalamuailaikum blogger2 sume.. 
Rasa rindulah nak post entry yg general.. asyik cite pasal aku je entry2 sebelum nie.. dah bosan dah korg bacakan.. Hahaha Entry kali nie aku nak kongsilah sikit pandangan aku terhadap masyarakat skrg nie.. Dalam dunia nie, kita dilahirkan dengan pelbagai rupa dan karakter.. Ada mcm2 ragam.. Apa yg aku tulis bukan nak menghina atau pe tapi sekadar penkongsian.. jomlah baca satu2.. njoy k.. =) 


Kalau org cantik/hensem pendiam
mereka akan kata: wow!ciri2 kekasih idaman...
Kalau org tak cantik/hensem pendiam
mereka akan kata: eleehh..nak cover la tu... nyampah..!
---
Kalau org cantik/hensem berbuat jahat
mereka akan kata: msti dia ada sbb buat mcm tu.. mesti dia ada masalah..
Kalau org tak cantik/hensem berbuat jahat
mereka
akan kata: dah la buruk,perangai plak mcm sial!!
---
Kalau org cantik/hensem menolong org yg kesusahan
mereka akan kata: baiknya dia tu... kan bagus kalau ada 10org mcm dia kat dunia nie..
Kalau org tak cantik/hensem menolong org yg kesusahan
mereka akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu... dah masak sgt org mcm tu..
---
Kalau org cantik/hensem dpt org hensem/cantikmereka akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau org tak cantik/hensem dpt org hensem/cantik
mereka
akan kata: kesian...mst dah kena bomoh org tu...
---
Kalau org cantik/hensem d tinggal kekasih
mereka
akan kata: buta kayu btol ex dia tu!!
Kalau org tak cantik/hensem d tinggal kekasih
 
mereka akan kata: patut pon kena reject ngan ex dia tu...
---
Kalau org cantik/hensem tiba2 bawa BMW
mereka
akan kata: ntah dato'/datin mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
mereka akan kata: mesti anak org kaya ni
---
Kalau org cantik/hensem menuang air ke gelas kekasihnyamereka akan kata: wah...caringnyer... sweeett caannggatt~~
Kalau org tak cantik/hensem menuang air ke gelas kekasihnya
mereka
akan kata: eleh,gedik la tu... saje je nak menunjuk..
---

Kalau org cantik/hensem bersedih hati
 
mereka akan kata: don't worry,i will make u happy forever... (lebih2 kalau ada hati kat bdk tu)
Kalau org tak cantik/hensem bersedih hati
 
mereka akan kata: ckit2 nangis!! manja btol..ngade2 la...
---

Kalau org cantik/hensem main2 miskol n msj2
mereka
akan kata: syoknye!!rindu la tu...
Kalau org tak cantik/hensem main2 miskol n msj2
mereka
akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!!
---

Kalau org cantik/hensem ajak chat
mereka
akan kata: sukenyer...!!
Kalau org tak cantik/hensem ajak chat

mereka akan kata: asyik2 ajak chat...boring!
---



Dah baca dah..?? hehehe ada yg terasa kew.. sorrylah wei.. Pasti korg pun kdg2 ada terckp mcm tu walaupun dlm tak sengaja kan.. Ala..biasalah wei..manusia biasa mana pernah lari dr kesilapan.. biasanya mulut tu ltah musuh paling utama dlm pergaulan.. kdg2 kita niat nak main2, tp org tu tak tahu kita just nak main2.. so be careful la k.. yg tak terlepas tu takpe la.. ni yg aku tak puas hati kat org yg dengan sengaja ckp mcm tu n bajet hot giler...

Nasihat aku kat sini kpd korang2 yg comel2, hensem2, cun2 (biasanya yg bajet je selalu pikir mcm nie..) jgn lah korg terlampau mengkritik sgt n syak bukan2 sgt terhadap org yg kurang2 mcm nie.. setakat muka je tp hati busuk nak pikir2 mcm tu baik duk hutan je.. kalau rasa mcm tak selesa n tak padan nak kwn yg org yg kurang dr korg tu takyah nak bajet sgt sampai hina2.. tolak or lari diri secara baik2.. tak perlulah marah2, hina2 or perli2.. takyah bajet bagus sgt.. kita semua dijadikan oleh Maha Pencipta yg sama.. Semua org ada kekurangan dan ada kelebihan.. jgn lah terlampau riak ngan apa kita ada.. bila2 masa je boleh hilang semua tu atas kehendak-NYA..

p/s: kalau niat ikhlas nak berkawan tak perlu nak memilih rupa.. yg penting hati ikhlas nak berkawan.. kalau taknak berkawan ngan seseorg tu jgn lah sampai menghina wat org tu terasa..  lebih2 lagi kalau pasal paras rupa nie paling sensetif sebenarnya.. hati2 k kwn2.. ^_^

26 comments:

  1. x perlu nk howt2! tuhan x tgk pon sume tu
    just be ur self :P

    ReplyDelete
  2. betol tu adwa.. tu la susah kalau ada org nak bajet je.. bajet hot tak kaco org xpe, ni kaco org.. ish2..

    ReplyDelete
  3. saya HOT saya OKAY ! HAHAHAHAHAHAH ;p

    ReplyDelete
  4. sume org ade kecantikan n keunikan tersendiri. kalau bukan paras rupe, mayb ade kelebihan laen yg di miliki.. semua org same je..ekceli kte kne bersyukur je.. jgn riak n takbur dgn kelebihan masing3.. ^_^

    ReplyDelete
  5. neyda: yela2.. ko hot neyda.. hehe mengaku hot xpe.. jgn kutuk2 org suda..

    ReplyDelete
  6. kyra: stuju ngn ko.. btol wei.. tp ssah kalau jenis dah la hodoh pastu bajet hot n nak kata2 nak org.. =.="

    ReplyDelete
  7. ehh el sebalek nye taw..org cntik hnsem lah el pk negatif sket wahaha

    agy2 laki ensem mg la el xske,baje betol
    walopon kdg2 dorg x bslh sesuke el je weee~~

    xdela nk ktuk2 org ta baek oooo..

    ReplyDelete
  8. hehe setiap orang ade kecantikkan dorang tersendiri:)
    tapi tak baik oh kalau cakap camtuh kan?hehee:)

    ReplyDelete
  9. teringat lagu just the way u are nieyh...

    ReplyDelete
  10. el: farid hensem.. haa..mcm ner tu..?? hhehe

    ReplyDelete
  11. nurul: btol.. tp org bajet je slalu ktuk2 org tu.. kalau btol pun comel, jgn la ngate org..

    nisa: ada kaitan kew lagu tu ngn entry nie..?? tak menghayati pun lagu tu sbb lemah bi.. hahaha

    ReplyDelete
  12. patut lah itu ari aku tlg org , dia ckp aku nak ngorat dia . aku tak cun rupanya . HAHA .

    ReplyDelete
  13. yati: haha.. xpe wei.. tak cun xpe, tp jgn bajet cun.. tu lg org menyampah,...

    zaff: ngah sabar la.. kalau tak sabar lama dah tendang..

    ReplyDelete
  14. paras rupa xpenting. budi bahasa budaya kita :P

    ReplyDelete
  15. ok fine.aku tak hott.. *sentap.hahahha

    suke buat entri bg aku terasa weh.hahaha.update lagiiii!!

    ReplyDelete
  16. fatin: mmg itu yg penting.. tp biasa masyarakt skrg nie suka mengkritik.. tp yg tak bgus nyer kritk bnda yg tak membina..

    ReplyDelete
  17. farahin: eh, ko trase kew..?? haha sorry la.. takde niat wei.. ni entry umum.. tak tuju kat sape2 pun.. ok2.. tggu next entry.. heee

    ReplyDelete
  18. yeah . betol lahh tuhh ape yg tertera kat entry abg rizal nieh . agree dgn p/s abg rizal kat ats uhh :))

    ReplyDelete
  19. ish.. entry tu btol la..
    yg kat atas tu bukan la.. jauh beza kot liya oii.. ish2..

    ReplyDelete
  20. haha. biasa lahh broo. tu lah lumrah. terkadang, kita pon buat tanpa sedar. haha.

    ReplyDelete
  21. fiff: ha'a.. tp kenalah kita kena sedarkan org2 yg bajet nie..

    uzair: terkadang tu xpe la.. ys selalu tu mcm ner plak.. haish.. entry utk sedarkan diorg je..

    ReplyDelete
  22. TerBAEK lerr entry ni!! hehe. syuke, syuke, syuke... =))

    That's the reality of life...

    ReplyDelete
  23. husna: that right.. terima kasih kerana menyukainya.. hee

    ReplyDelete
  24. 200% setuju....entry y bgus....hehehe

    ReplyDelete

Recent Posts