Saturday, May 7, 2011

Merdekaku dr Sem Dua



HOOORRAAAYYY...!! Final Exam dah habis.. paper last iaitu paper Thermodynamic..
Paper yg paling susah dalam final kali ni dan satu-satunya paper yg aku jawab tak cukup masa dan tak siap.. Serius, mmg sem nie punya soalan sgt susah sbb banyk main teori dan konsep.. kalau sem lepas punya senang je.. banyak main kira-kira.. aku kalau bab suruh explain nie mmg kantoi lah.. tapi takpe lah, asalkan 50% td aku leh jawab..
Nak kata rasa stress sbb tak siap dan tak cukup masa tu tak de lah sgt sbb td yg kuar awal pun hanya sorg bdk je.. so konklusinya paper td mmg susah.. jawab paper td mmg fokus aku hilang sbb perut aku tiba-tiba rasa sakit.. perut masuk anginlah katakan..
Entah berapa kali aku kentut td entahlah..hahaha tp nasib baiklah aku pandai mcm ner nak cover volume n kepekatan bau kentut tu.. Siapa nak belajar mcm ner wat, nnt aku ajar.. kalau nak, nnt aku wat entry tutorial khas pasal kentut.. Hahaha

Sem nie, paper final aku 4 jer.. thermo tak cukup masa tp mcm ne ngan lain.. nak tau mcm ner..?? mcm nie la... ^^,
Eng Math...Sem nie sejarah berulang kembali. seperti sem lepas.. Eng.Math, maafkan sy.. sem depan kita jumpa lg yer.. 
Sejarah apa yg berulang..?? mesti tertanya-tanyakan.. Takpe lah biarlah rahsia.. nnt next entry aku cite.. 
Fluid.....kenapalah aku tak study subjek nie dr awal..??? seriusly rasa rugi sgt.. sbb Fluid sebenarnya sangat senang.. kalau aku belajar dari awal, takde lah carry mark aku cukup-cukup makan mcm tu.. masa final hari tu pun, soalan takde susah sgt.. cuma soalan first tu je agak susah sbb aku tak study bab tu.. Tp dah nama pun engineer.. Reka formula sendirilah..!! hahaha soalan tu soalan last sekali aku buat.. siap je soalan tu terus aku chow dr dewan.. 45minit awal aku kuar.. aku kuar awal pun sbb aku dah ngantok sgt masa tu..
Dyanamic...soalan boleh tahan.. tricky-tricky punya soalan.. tp Alhamdulillah, aku leh jwb.. rasa berbaloilah dengan apa yg aku study.. Paper dynamic nie mula-mula aku kena ugut dengan lecturer aku.. ckp aku tak boleh amik final.. Sbb...??? mcm biasalah.. kedatangan kelaslah.. lepas je kena mcm tu, satu kelas dia pun aku tak ponteng dah.. kena ugut baru nak dtg kelas.. haha kalau mcm tu, kepada lecturer-lecturer sy sem depan silalah ugut sy mcm tu utk memastikan kedatangan sy penuh.. hahaha


Bila dah habis exam nie mulalah pale otak ngah pikir.. apa aku nak wat sementara menunggu short sem aku bermula..?? tp sebelum short sem nnt aku ada kem pemantapan JKM.. kalau takde kem tu mmg dah lama aku balik rumah.. aku pun dah homesick nie.. dah lama tak balik.. (padahal masa study week ada balik.. hehehe)
Wings blok aku dah mula kosong dah.. seorang demi seorang dah balik.. yg tinggal cuma budak-budak kelas aku yg amik Material Sc je.. Aku jangka balik lepas habis kem tu mmg aku nak balik.. mak, abah tggu yer angah nak balik rumah nie.. ^^,
So sementara menunggu Kem ni ada beberapa mission perlu aku laksana..

1. Kemas bilik yg dah mcm kapal karam.. mmg perlu tenaga yg banyak nak kemas nie.. kertas yg berconteng jalan kerja mmg bersepah dlm bilik aku nie.. sampai tido pun atas kertas-kertas.. =.="

2. Basuh baju yg da full satu baldi tu.. tp nie kira sikit la.. masa study week lagi banyak.. sampai dua baldi tambah ngan yg melimpah-limpah lg..biasalah kalau study n exam week nie.. bilik aku mmg akan jadi kapal pecah.. dr matrik pun mcm nie..

 Sekadar gambar hiasan.. 
bilik aku tak la seteruk nie..

3. Blogwalking, Blogfollowing, Blogreading.. masa utk aku jenguk-jenguk blog kwn2 aku yg selalu dtg jenguk blog aku.. dan follow back mereka yg follow aku.. sorrylah yer kwn2 sbb lambat balas kunjungan korang n lambat follow balik..  

 Nnt aku datang blog korg semua 
kasi up trafic korg yer..

4. Bersama dengan Tersayang.. Nak spend time sebelum balik nie..lepas nie dah start short sem nnt da busy.. so gunakan masa yg ada.. <3<3<3

Awak habis exam sy nak tempah 
awk tau.. awk mesti kena ada 
free time utk sy tau..!


Ok.. now movie time..!! yeay... kpd kwn2 yg blum habis paper tu GoodLuck la yer.. Jgn jelez tau ngok aku bersenang lenang dan goyang kaki nie.. Hahaha
Sebelum ngok movie nie, aku nak stalker2 blog org yg dlm dunia blogger nie.. nak g penuhkan chatbox dan komen entry diorg.. Hehehe
Siapa nak baca entry dia kasi link cpt.. entry yg best-best tau.. yg lama-lama punya pun takpe..
^_^

7 comments:

  1. rlx la.. bru 1st year.. haha..

    ReplyDelete
  2. beshnye da hbes exam...huhuhu~~

    ReplyDelete
  3. miza: mekanikal la..

    first la kne skor der.. hehhee

    IQ : jelez kew..? haha

    ReplyDelete
  4. HAHAHA..melampau nau blik kau kalau mcm tu kann ?? HAHA..cepat r folow blog ak..kew kau dah folow ?? hehe..;p

    ReplyDelete
  5. i LOVE you SAYANGGGGGG <3

    ReplyDelete
  6. neyda: haha.. takde la smpai tahap mcm tu.. kira blik aku 50% drpd tu la.. hehee

    najwa: luv u too.. <3

    ReplyDelete

Recent Posts