Thursday, December 1, 2011

Pengalaman itu mengajar.. (JKM 2011/2012)



Masih ingat post aku yang pasal pic bwh nie..??? kalau ada sesiapa baca korang tau laa..



Sebenarnya apa yang bermain dlm fikiran aku masa tu pasal JKM..
Jawatankuasa Kolej Mahasiswa (JKM)..
berkuatkuasa 1 Disember 2011 maka aku dan kawan2 jkm yg lain secara rasmi ditamatkan perkhidmatan sebagai JKM dan menyerahkan kuasa kepada JKM yang baru..
Tak sangka.. cepat je masa berlalu.. masa dekat pertengahan dulu rasa macam lama je nak jadi JKM nie.. tp skrg rasa cepat plak.. Hehehe




Perasaan sekarang..???
errmm.. tak tahulah nak gambarkan mcm ner.. kdg2 tu ada rasa seronok.. sbb lepas nie tak ada meeting, kerja2 last minit, program itu program ini.. memang bila tiba waktu busy nak test lah apalah then datang plak program2 kolej yang kena handle.. masa itu mmg strees usah nak ceritalah.. tapi dah jadi tanggungjawab, so nak taknak kita kena buat juga kan.. ^^,
Sedih..?? pun ada.. tak tau laa tiba2 rasa sedih.. maybe sebab lepas nie rasa  maybe dah takkan serapat dulu ngan kawan2 JKM.. hope jgn mcm tu k.. kita tetap kawan kan.. ^^,
Jelezz pun ada.. jelez ngok JKM baru.. seronok dan excited je ngok diorang semua nak bekerja.. hope keseronokan korang tu kekal sampailah korang pencen k.. ^^,

Nie ada sedikit kata-kata aku nak sampaikan kat korang ex-JKM dan juga JKM baru.. 

to ex-JKM :
Tadi aku ngok semua balik post-post kita semua dekat group.. macam mood ada dalam setiap post tu.. ada yang kelakar, marah, touching, gurau senda, berkelahi.. Hehehe tetapi semua tu biasalah kan kalau bekerja sama-sama.. tp semuanya dapat kita selesai sama-sama.. kalau touching pun tak lama, esok atau lusa mesti baik balik.. Hehehe

btw, thank kat korang semua sbb bg support dekat aku saat aku mmg dah nak down gila dulu.. kalau tak, mmg dah lama aku pencen.. Hehehe mana silap-silap aku secara langsung kew tak langsung kew harap maafkan k.. terus terang aku ckp, aku mmg malas dtg meeting.. sorry tau.. ngee~~ ^^, yang mana aku touching-touching tu sorry laa.. aku touching jap je.. lepas tu aku lupa dah.. yang mana pernah kena marah, kena perli ngan aku tu sorry laa.. kadang-kadang tu emosi terganggu bila ngah stress nie.. sorry kawan2.. jgn simpan dlm hati kan..

kita pernah janji dulu masa pembentukan JKM kita nak jadi satu family dan masa pemantapan pun kita ulang benda sama.. so kita TETAP SATU FAMILY.. jgn lupa kwn2 k.. lepas nie rasanya kita leh je lepak sama-sama lagi kan.. terus terang skrg nie aku rindu plak meeting, busy-busy program, dapat msj dari kwn2 jkm ckp ada meeting.. lepas nie dah takda dah semua tu.. miss that moment..
lastly, hope korang semua happy dan lepas nie fokus pada study je k.. daa~~

to new-JKM:
dgr nie..! abg JKM nak ckp nie.. benda paling penting korang dah masuk JKM nie, niat dalam hati sentiasa IKHLAS dalam buat kerja.. ingat..!! dlm last minit punya kerja pun pastikan kerja tu siap.. jgn tinggalkan mcm tu je.. kalau ada nampak mcm something wrong antara korang cepat-cepat selesaikan.. jgn ada masam-masam muka antara korang.. sbb benda-benda mcm nie bukan effect dua org tp semua skali..

lagi satu, bersedia utk semua keadaan bila dah jadi JKM.. paling penting bersedia utk gagal dan bersedia juga utk bangkit semula.. kerjasama, terus terang dan tolak ansur tu sgt penting.. tu je pesanan aku.. lain-lain tu rasanya korang dah dgr masa pembentukan hari itu kan.. akhir kata, Selamat menjalankan tugas kepada korang semua.. ^^,



p/s : Seribu luka, Seribu keperitan, Seribu kesusahan, Seribu tawa, Seribu kepuasan, Seribu kesenangan tetapi Tidak terkira pengalaman yang aku perolehi.. JKM satu tersurat, tetapi beribu-ribu yang tersirat.. 
terima kasih kawan-kawan JKM semua.. =')

8 comments:

  1. Kalau kita dah saygkan jawatan kita mmg upsusah nak lepaskan....

    ReplyDelete
  2. Sedeykan..kadang2 bila kita dah terbiasa dengan sesuatu perkara and then terpaksa dilepaskan.Keep on moving bro!.=)

    ReplyDelete

Recent Posts