Saturday, June 25, 2011

Sepah, Congratz.. Jozan, good Job..! ^_^


eh3..! takyah buat muka terperanjat.. aku ahli keempat Sepah.. Hahaha kali nie nak masuk Putera Maharaja Lawak plak.. Maharaja Lawak dah menang kan.. Hehehe



Berakhirlah sudah Maharaja Lawak dan juara pun sudah kita ketahui.. SEPAH..!!
adakah ini tuah dari Dafi..?? apa2 pun juara tetap juara.. persembahan sgt menarik utk kedua-dua persembahan..

Tetapi satu kekecewaan buat peminat Jozan.. Persembahan pertama yg agak hambar dan tiada isi.. di mana lawak2 killer Johan dan Zizan..?? mungkin tekanan sebagai pilihan juara membuatkan mereka seperti goyah jika tidak mampu menambat hati peminat2 mereka.. tetapi itulah yg berlaku..
Persembahan kedua seperti ingin menarik semula kepercayaan peminat tetapi sudah terlambat kerana Sepah dah menutup ruang tersebut dengan persembahan mereka yg kedua td.. satu kejutan membawa Dafi.. tp ia dah seperti dijangka sbb sebelum itu Jambu telah membawa sekali Zila Bakarin dlm persembahan mereka..
dan utk persembahan Sepah, mmg dinanti2 kan kemunculan Dafi dan ternyata jangkaan tidak meleset..

Perebutan Juara mmg dijangka antara Jozan atau Sepah.. seperti yg aku ckp review sebelum nie.. mmg dijangka oleh ramai peminat2 Maharaja Lawak yg Jozan mampu menjadi Juara berdasarkan populaariti mereka berbanding Sepah.. walaubagaimanapun, dr segi bakat ternyata kedua-dua kump mempunyai bakat yg tersendiri dan hebat.. tetapi segi keyakinan utk FINAL mlm ini, ternyata SEPAH berjaya menguasainya.. TAHNIAH SEPAH..!!

Nabil...mmg dijangka akan mendapat tempat ketiga.. persembahan pertama satu kejutan apabila patung spiderman tu bergerak.. Hahaha mmg tak sangka ada org dlm patung tu.. tetapi persembahan kedua, Nabil perlu berterima kasih kpd AC Mizal kerana  memberi dia peluang menghabiskan persembahan dan lagu panjang.. btw, we enjoy Nabil.. Good Job..!

Jambu..seperti Jozan.. persembahan pertama yg agak hambar.. tetapi persembahan kedua betol2 mengubat hati peminat Jambu.. kehadiran Zila Bakarin satu kejutan.. tp boleh lihat td Zila Bakarin seperti malu2.. hehehe kelakarlah juga ngok dia td.. dah berumur pun bergetah lg.. Hehehe Well done la Jambu.. korang tetap Jambu lah..!!

Sepah..No Komen..!! terbaik.. dan kehadiran mmg dijangka selepas ngok Jambu membawa Zila Bakarin bersama.. kesinambungan "haaaa...semput~~~" masih dibawa dan tagline itu masih segar hingga membuat semua gelak sampai hilang suara.. Hahaha

Jozan..Jozan..Jozan.. ramai pasti kecewa dengan persembahan pertama mereka.. tetapi, persembahan kedua, mmg menarik.. mengabungkan nyanyian dan tarian.. mmg terhiburlah.. Johan dan Zizan sgt kelakar mmg menari.. Mael Lambung dan Ah Chai, watak dah mmg sudah mampu buatorg ketawa.. btw Jozan, korang dah buat terbaik.. mungkin nasib menyebelahi korang.. aku rasa kalau persembahan pertama korg ganti ngan persembahan masa minggu ke 11 yg pasal Channel Astro tu aku rasa korang mampu jd Juara..

p/s : hilang suara sudah.. menjerit2 aku bila Sepah buat persembahan.. tambah plak Sepah diumum Juara.. terus berdiri aku tepuk tgn.. dah lah duk dpn skali td.. Hahaha N24 td pun dah mcm kat Stadium Melawati dah pun.. pukul 9mlm org dah mula penuhkan tempat.. kalau mcm tu lepas ada Maharaja Lawak, N24 kena wat pas masuk la.. Hahaha

10 comments:

  1. yesssssssssssssss ! ak suke sepah ! IDOP JOHOR !!! =)

    ReplyDelete
  2. aku pun.. dah hilang sore aku jerit2 SEpAh td. hehe

    ReplyDelete
  3. suka sepah dgn jozan..tak kisa la mne2 mng..dorg bukn share ngn kb pun adiah tu kan

    ReplyDelete
  4. kb: haha.. betol2.. lain lah kalau dia ada claim balik duit topup undi kan.. Hehehe

    opah: apa opah nie.. dah suka dafi kew..? hehe

    ReplyDelete
  5. haha.. semput.. best laa sepah!!

    ReplyDelete
  6. tak la atok..nak kenal ngan ahli k-4 sepah jew..huhu

    ReplyDelete
  7. shera: haha.. tau xpe.. so mmg layak diorg mng..

    opah: ohh..boleh2... nak wat date kew..?? hehe

    ReplyDelete
  8. terbaek lah sepah n jozan ni...
    xbosan tgk byk2 kali....heee~

    ReplyDelete
  9. betol2.. yg sebelum2 nie punya pun bila ngok sepah pun tak bosan.. persembahan diorg sume terbaik la..

    ReplyDelete

Recent Posts