Tuesday, November 30, 2010

Cuti sem pnuh busy..!

Assalamuailaikum dan Selamat pagi, petang dan malam.. **ikut la slamat mne yer..b'gantung pd waktu korg bce ni.. hehe =p
sperti d jnji kat entry sebelum ni.. aku nk cite psal program aku cuti sem ni... sbnar ni utm ni je cuti sem lmbat.. uni len da stat cuti sem lme da.. maka skrg ni b'akhir la 1sem aku kat UTM ni.. sem pertama yg pnuh suka dan duka.. btw, aku still happy ade kat UTM ni.. =) universiti penyelidikan.. haha
sbnr nyer skrg ni agak bosan la.. xde pe nk wat kan.. ari2 online, makan, men kad, g men snuker, futsal n tido.. tu je aku wat ari2 smntara nk tggu program aku b'mula..
xpela, ari ni pun da 29hb, so xbper lme je lg ni..
ni dier jdual prog aku..
  • 2dis-8dis = Kursus Pembentukan Jawatankuasa Mahasiswa
  • 19dis-26dis = MACS- Melaka Academic and Community Service 
  • 27dis-2jan = Program Khidmat Masyarakat di Riau, Indonesia
so sng cite, cuti sem ni mmg aku xblek la.. sbb 3 JAN 2011 tu da stat klas sem2.. agak pnat la.. tp xpe la dpt pgalaman nnt.. ^^;
mak dan abah d umah, maaf kan anakanda sbb xdpt pulang ke rumah cuti sem ni.. hee
klau ngok blek jadual prog tu 9hb-18hb tu xde pe2 kan.. sbnar nyer x..! mse tu ade gerak kerja utk MACS plak.. ngan raptai lg, persiapan lg, nk prepare modul lg.. aku da la msuk kem pendidikan.. so kire aku ni nnt jd abg fasi la.. hehe first experience ni jd fasi.. aku nk handle bdk2..?? diri sndiri pun xdpt nk handle.. btw, atas niat suci ku ini akan ku laksanakan nya ngan sempurna.. ewwaaaahhhh.. haha dgr handle bdk2 UPSR je.. so mmg layan la nnt layan bdk2 ni.. comey2 tu mmg aku akan perhatian lebih la.. hahaha
pastu aku ngok tentatif prog pun best2.. antaranya ::
  • majlis khatan **xsabar nk ngok mke cuak bdk2 nk kne sunat tu.. mcm aku dlu la jgak.. haha
  • khimat bakti **baiki rumah, tanam syur n mcm2 la..
  • lawatan pun ade.. 
  • ade main layang2..
  • majlis rewang pun ade.. kire tlong org kg wat kenduri kahwin la.. tp klau pegantin laki xde, aku yg ganti kahwin ngn pegantin pmpuan tu.. hahaha
  • ade bnyk lg sbnar nyer,, mlas nk tulis.. hehe
lpas je blek dr melaka tu, sok nyer aku akan b'tolak ke Riau plak.. peehh..xsbar rse nyer.. tp srius aku rse mse tu mmg mood ngah pnat lg.. tp xpe sbb xpnah g indon kan, lpe kan k'penatan.. =) psal tentatif prog kat Riau ni aku xtau sgt.. sbb aku mse nk g ni pun aku pkir puluh2 kali.. sbb mse prog Riau ni ade clash ngn game bola baling, UTM open.. so aku kne plih antara Riau or bola baling.. setelah d pkir2, d tnung2, d pusing2 akhir nyer aku plih Riau.. lgpun bkan sng dpt pluang nk g Riau ni.. free plak tu.. bola bling ni, thun dpan pun leh men lg.. aku ade 4thun lg kat cni..
sebenar nyer yg pling excited aku nk g sbnar nyer kursus JKM tu.. bkan xcited nk msuk jkm tp xcited ngn program dier.. sbnar nyer aku t'jmpe kertas kerja prog2 mse kem tu nnt  kat blik meeting ari tu.. so kire aku da tau la stiap prog ape aktiviti dier.. sbnar ni outdoor n indoor.. yg outdoor nyer bnyk best2.. antara nyer ::
  • camping..
  • ade 1sesi ice breaking tu kne wat candu bntuk 3segi.. gne 2btg kayu n tali rapiah je.. n ktua kne dduk atas n kne bwk tandu tu.. **mcm ner la rupa tandu aku nnt kan.. ^^, ????
  • yg pling xmsuk akal, ade 1game kne cari 5kor nyamuk, 3ekor cicak, 1ekor ayam/arnab, 3ekor ikan, 3 ekor cicak dlm kdaan hidup.. **ni bru bto xtreme ni..
  • wat rakit
  • flying fox
  • nitez walk pun ade
tu la antra aktiviti akan ktorg wat nnt.. so mcm aku n kwn2 da tau psal aktiviti nyer, n ktorg skrg da siap sdia dr segi mental dan fizikal da ni.. hee mcm xcaya je kan ngok org mcm aku jd jkm ni.. abis la rosak kolej perdana thun dpan ngn ade nyer aku sbgai perosak.. hahaha

so skrg ni aku la siap kan brg nk g nnt.. bsuh bju.. n beli brg d perlukan.. hee nnt g sne aku nk pic bnyk2.. nnt aku share la kat korg dlm blog ni.. bia korg ngok kasi jelez ckit.. hehe so korg slalu follow2 n singgah blog aku nnt yer..
ckup la stakat ni yer... nnt2 cite lg.. kesempatan ni nk ucap kan juga la slamat b'cuti kat warga UTM n bdk uni len n bdk2 skulah jgak.. cuti, cuti jgak.. diri kne jga jgak..
Take care yer sume... ^^;

7 comments:

  1. gile, ape lagi pogram die weh..
    aku nak tao gak! haha

    ReplyDelete
  2. haha.. ko dtg blik aku, aku kasi ko ngok krtas krja dier.. yg prog indoor pun best jgak..

    ReplyDelete
  3. Owh...1st year di UTM? Selamat berkursus... Selamat menjadi pemimpin... Dan selamat semuanya..

    ReplyDelete
  4. adlie bsuk..!! : wing b.. o8..
    cik sara: tq.. ;)

    ReplyDelete

Recent Posts