Sunday, August 14, 2011

Kisah Bersama Mereka Sahabat

Satu Hari hujan hari nie.. tp hujan tak mampu menghalang aku utk solat terawih.. ALHAMDULILLAH... =)
dan juga tak tak halang aku nak lepak.. aku sehari tak kuar rumah mmg tak senang duduk punggung aku nie.. 
so malam nie aku g lepaklah bersama rakan2 tersayang.. hehehe ngah menyembang tiba2:

Topek : rizal, apa cite blog ang Hanya Aku.. (senyum2 gelak2)

aku pun jwb je lah mcm2.. pelbagai soalan diajukan oleh mereka.. Hehehe
tiba2 diorg ckp taknak kew cite pasal kwn2 kat blog aku.. Jujurlah, mmg aku nak tp takde story.. so berdasar latar2 ini, aku jadikan ini disebalik takbir entry utk korang nie..

Latar Tempat : Restoran Perahu Pecah
Latar Masa : 10pm - 2pm
Latar Masyarakat : Mereka yg kacak..

AL-Kisah... bermulalah perjalanan aku bersama mereka sebagai SAHABAT.. ^_^



IJAT.. aku mula kawan ngan dia dr form1.. so kalau sampai skrg dah kira 7tahun la kitorang kwn..
Kwn aku yg paling pandai.. skrg nie dia study kat USM amik kos elec engg.. kalau aku nak describe dia nie senang je.. dia nie tak complex sgt.. senang je nak paham.. lagi satu aku suka ajak dia g mana2.. sbb susah dia nak menolak pelawaan aku.. lebih2 ke SOMA (pusat snuker).. hahaha kpd kaum hawa yg nak cari bf tak playboy, hah nie la org nyer.. seriusly aku ckp, dia malu sgt ngan pompuan.. apa masalah ang aku tak tahulah ijat.. ang fobia pe ngan pompuan..?? kew kes ang mcm Nora Elena ngan Seth Tan.. ang Nora Elena la.. hahaha
**nota kaki utk ang : tiap2 malam beli roti.. apa cita cinta..?? Hahaha



SYAHIR.. kenal dari sekolah rendah lagi ngan dia nie.. salah sorg Geng Tak Kering Gusi (GTKG).. Actly, geng2 aku sume kacak2.. tp dia advenced. tp dia Sweet.. tu kelebihan Syahir nie.. hitam manis org nyer.. (ok..aku dah puji ang.. esok milo ais nijam.. hahaha) dia skrg ngah LI n study kat Politeknik Ungku Omar (PUO).. ang lepas LI banyak duit, jgn lupa member2 yg membesarkan ang nie.. belanja2 la yer.. Hehehe
nak desribe pasal dia nie, ngok nama Geng ar kan.. mesti ada je benda merepek2 dia sembang tp leh wat gelak juga la.. hehehe
**nota kaki utk ang : pasal soalan ang td pasal Najwa Ngasiman, aku takleh cite la.. aku blushing.. hahaha


Topek..kenal dr form4.. tp rapat masa form5.. sbb selalu gerak g sekolah sama2.. tak silap aku ang pnah lepak umah aku kan masa g skolah lambat ngan Syamel skali.. then mak aku buat sarapan.. Hehehe
Sejak belajar kat Penang, mmg susahlah nak jumpa ang nie.. smlm masa main futsal tiba2 je ang ada.. ^_^
Ni pun Geng sama ngan Syahir juga.. tp aku gtau ang sesuatu ar, muka ang kalau serius mmg ada rupa gangster ar tambah kalau ada jambang ang.. hahaha ok, lari tajuk suda.. Hahaha antara hot market tggi juga dia nie dlm geng2 aku nie.. Topek kalau bab nak drop org, makcik tepi jalan pun jadi drop.. btw, aku terhiburlah.. kdg2 ngah stress jadi tergelak terus.. kalau ngan ang nak sembang benda serius mmg tak jadi wei.. hahaha
**nota kaki utk ang : aku rasa mcm terlupa sumthing pe ang suruh ckp la.. Hehehe


APAT.. kenal dari sekolah lg.. mula rapat masa bola kat pdg skodeng tu.. ang ingat kew tak apat..??
antara member2 aku, dialah antara member2 yg dah berjaya dlm kerjaya.. ngok ngok pic tu pun dah nampak kehebatan dia kat dapur.. Berapi2 periuk tu di buat nyer.. Apat..org yg tak reti cover gelak.. gelak main lepas je.. kdg2 aku gelak bukan sbb lawak tp sbb cara ang gelak.. kuat betoii.. mcm ner bunyi gelak ang, aku pun tak tahu nak cite.. hehehe nak tambah lg, Apat nie kalau ngah tension mmg leh nampak.. muka mcm lepat liat dah pun kalau tension.. tp kalau ngan happy, tambah GTKG mampus pecah pale ngan deme nie.. hahaha
ada lg benda penting, he was taken.. hehehe sorrylah apat, aku jatuhkan market ang.. hehehe
**nota kaki utk ang : aku dah lama tak mkn sushi wei.. kalau leh bwk blek ckit nnt tau.. hehehe aku ngidam la.. serius niee..


SYAMEL.. gambar special utk ang.. ang tak bluetooth gambar ang td.. tp xpe, kena cite juga pasal ang sbb ang ada sekali td.. paling jambu ini orang.. kwn lama punya nie.. dr darjah5 aku kwn ngan dia nie.. lepas SPM kerja KFC sama2.. Kita je laa yg berjaya tahan pressure Madam kat kfc tu.. hehehe tp satu benda aku ingat sama mati, masa mak ang tanya aku masa darjah5 dulu.. "kamu nie anak Suhaimi kew..?? bibir sama je.." Hahahaha nak describe pasal ang nie, satu benda je aku nak kabor.. ang ni mmg suka berahsia.. lg satu aku respect ang, ang jenis rendah diri walau awek cun.. Hehehe nampak mcm xde kena mengenakan.. tp aku nak ckp juga.. Hahaha
nota kaki utk ang : keje apa ang wat td g cc..?? aku dah assume mcm2 dah nie.. Hehehe

p/s : nie la serba sedikit pasal kwn2 sy.. kpd kwn2 lain takde korang jgn jelez.. tp korang rasa rugi sbb tak lepak.. kalau tak dah market dah korang dlm blog nie.. Hehehe

14 comments:

  1. wah! nak cop satu bro~ haha =P

    joking ja ya~ hee~

    ReplyDelete
  2. husna: boleh2.. aku kalau nk dirikan masjid nie takde msalah.. haha

    ReplyDelete
  3. wahhh.. nk satu blh??? haha =]=]=]

    ReplyDelete
  4. mizah: ok. yg mana satu..? hehe

    ReplyDelete
  5. haha.. promote membe.. kenal2 kan larh.. haha.. okeyh.. memen ja.. hehe

    ReplyDelete
  6. Lalalala..
    Ingat jgk kn kt kwn2..

    ReplyDelete
  7. ak nak y xplayboy weyhhh..HAHAHA ;p

    ReplyDelete
  8. pika: alaa.. kalau betol2 apa salah.. hehehe

    ReplyDelete
  9. juja: msti la ingat.. kwn2 tetap d hati.. =)

    ReplyDelete
  10. neyda: yg tak playboy tu nama dia ijat.. single lg.. mau..? hehe

    ReplyDelete
  11. HAHAHA..dah, malu ak...ehh arytu ak nak cte ngn kau, tp kau off plak..hampeh !

    ReplyDelete
  12. bila nie..?? int aku kat umah nie prob2 ckit.. ko msti ada masalah kan.. aku tau.. k2.. nnt on9 story2 k..

    ReplyDelete

Recent Posts