Wednesday, August 24, 2011

Rayaku, Birthdayku, Merdekaku dlm satu




Assalamuailaikum.. blogger...ooo...blogger.. (tone suara upin dan ipin.. Hehehe)
sedar tak sedarlah kan lebih kurang seminggu or sng cite minggu depan kita dah nak raya.. wah, mesti tak sabar kan semua org.. persiapan semua ngah bersiap sedia tu..



Bg kanak2 hari raya la, hari plg best.. yelah dpt duit raya, main mercun, bunga api.. alaaa..mcm kita2 dulu kan.. dah besar2 ni mmg susahlah nak dpt duit raya.. wat penat je g raya umah org tp yg untung g raya umah org kalau dah besar2 nie dpt ngok anak dara or anak teruna dia.. nak plak hot kan, mau buat gaya sopan makan ketupat rumah org tu.. silap2 nak buka sarung ketupat tu pun tak lepas.. Hahahaha
Bg si kaum ibu inilah masa nak tunjuk brg2 kemas kat adik beradik n ipar2 semua.. kalau leh nak ckp, "ni laki aku beli utk raya nie.. maklumlah dpt bonus.." 
lihat si bapak nyer, hanya mampu mengeleng kepala.. dlm hati berkata2,"ish3, bini aku nie.. jap lg ada yg dpt madu kang.." Hahahaha
*cerita di atas rekaan semata2..tiada kena mengena antara yg masih hidup ataupun telah mati.. tp kalau terkena btg hidung sendiri, soryy.. maaf zahir batin.. heheh

Raya tahun nie akan jatuh pada tarikh yg hari itu ada 2 sambutan akan disambut..
seperti kita ngok dlm kalender, target raya jatuh pada 30hb.. tp kalaulah anak bulan tak nampak lg maknanya 31hb la.. kalau 31hb ngam2 la 30hari kita puasa..
dan juga pd 31 Ogos 2011 kita akan menyambut kemerdekaan.. wah.. kira meriahlah raya kita kan.. kalau leh nak gabung semangat raya n semangat kemerdekaan tu, baju melayu or bajung kurung design corak bendera malaysia yer... lemang tu kalau leh buat warna warni jd mcm bendera malaysia.. stylo tu woo.. Hehehee



tp mcm ner plak kalau jatuh 30hb..?? 2 sambutan juga kew kita sambut..?? yes..! dua sambutan.. tp bukan kita, hanya aku je.. sbb 30 Ogos 2011 adalah birthday ke-20.. yeay..!! 20 tahun, dah tua kew muda..?? mcm mak aku kdg2 ckp tua kdg2 muda.. 
bila aku merajuk mak aku ckp, "dah tua2 pun nak majok.."
bila aku ckp mak kahwin nak aku ckp plak, "muda lg nak kahwin..belajar dulu.."
plak daa.. ==" tak tetap pendirian betol.. hehehe 
andai la kata, anak bulan syawal kelihatan awal bermakna raya kita akan jatuh pada 30hb Ogos bersamaan birthday aku yg ke-20.. yeay..!! so siapa nak wish kat mesej or kat wallpost fb tu kena combine wish la.. selamat hari raya dan selamat hari jadi.. waahh..! so sweet.. hehehe 



p/s : nak wish selamat hari raya awal lg.. nnt la tggu aku wat entry best punya pasal raya baru aku nak wish.. tggu yer.. =)

39 comments:

  1. meriah raye ngko taun neh . Aq wish dlu la . Heppy birthday , heppy raya , heppy merdeka . Haha.

    ReplyDelete
  2. peeh.. org pertama wish.. hehe
    thankz bro..

    ReplyDelete
  3. ceh.poyos gilak. hahaha. kau nak promote orang bg duet rya lbih ke peee... =P hehe

    btw, Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin. and HAPPY BIRTHDAY bro~ tue jgk akhirnyee >.< hehe

    ReplyDelete
  4. 20 tahun ke dik oi..hehehe....okay la tu...maanfaat kan 3 sambutan tu dgn baik...

    ReplyDelete
  5. wah, meriah la raya tahun ni... nk ucap awal2 la... seminggu je lg kan..hehe hepi besday, slamat hari raya n selamat menyambut merdeka.... yey~

    ReplyDelete
  6. wahh
    meriahnye
    smbut 3 event sekali ye
    hehee ^^

    ReplyDelete
  7. wah bestnyee! birthday time raye,
    tak penah rase lagii. hepi becoming merdeka raya birthday.haha

    ReplyDelete
  8. Buat lemang ikut warna bendera? Rare gilaaa! Hahaha!
    Btw, happy upcoming birthday! ;) untung la kalau raya tu jatuh pada 30hb. Dapat celeb birthday and raya serentak. Dapat duit raya, dapat hadiah :D hadiah dia ketupat and lemang je kot :p

    ReplyDelete
  9. wahhhhhhhhh...birthday serentak dgn ari raya rupanya..bertuah la badan..kalo jatuh 31 ogos lg best..anak merdeka gitu.....btw, happy becoming birthday....jauhnya beza umo rizal ngn akak kn...terasa tua lak akak nih..hihi....somoga pjg umo dan sentiasa dimurahkan rezeki..-amin-

    ReplyDelete
  10. wah meriah la rya die thn ni kan..raya + bufday.20 2 mude lg la..kihkih..
    salam kunjungan.hana follow awk ye.jom la follow hana blik..
    btw..happy bufday ye.. :)

    ReplyDelete
  11. hihihi hb la ye .. n selmt hri raya

    ReplyDelete
  12. nanty kita sambut same2 k syg :)

    ReplyDelete
  13. wah3 untungla boleh celebrate 3 skali! hehe

    ReplyDelete
  14. teruja sungguh ye....entry br t br bole wish bufday n slmt hr raya...haha...btw,teruja2 gak..jgn lpe tlg mak balut ketupat,bkn tgk ank dara org je...=P

    ReplyDelete
  15. husna : belum tua lagi.. ko pun jgn lupa bg duit raya kat aku tau.. heheh

    ReplyDelete
  16. ecah: adik..? wah terasa muda.. hehee

    ReplyDelete
  17. sakura: hope2 la raya lepas nie jatuh bday awk plak. dpt awk merasa kan.. =)

    ReplyDelete
  18. diana: ala..kalau hdiah lemang n ketupat xbest la..nak hadiah ipad kew. bru best.. hahaha

    ReplyDelete
  19. akak shima: sy pun akan tua juga nnt.. tu la, rugi tak kuar 31 ogos. tak tahan la duk dlm prut mak lama2.. tu kuar awal ckit.. hehe

    ReplyDelete
  20. hana : thankz hana.. =) dah follow.. =)

    ReplyDelete
  21. ayuy : orait syg.. =) nak party kat 5star hotel tau..

    ReplyDelete
  22. ana : hehe.. untung la juga.. hehe

    ReplyDelete
  23. fahiza: nak tlong tp mak tak bg.. dia ckp g duk blik tido.. hehehe

    ReplyDelete
  24. wahhh..mesti meriah ni..3 in one kot..hehe..nak wish dulu lahh..
    #1 Selamat Hari Jadi ke 20
    #2 Selamat Hari Raya
    #3 Selamat Hari Kemerdekaan :)

    ReplyDelete
  25. hehhe...ckp awal2 dlu dek..nnt takut lupe.. Selamat Hari Jadi..

    ReplyDelete
  26. salam singgah dr blog diana senyum2 ,,,, heheh .. akk ada tiga sambutan , merdeka , raya dan birthday ...

    http://puanbee.com

    ReplyDelete
  27. birthday kita jatuh pada hari yg sama ler....

    ReplyDelete
  28. untungnye sambut tiga2 event yg best sekali gus :)

    ReplyDelete
  29. puan bee : leh sambut skali la mcm nie. hehe

    ReplyDelete
  30. intan : untung lg kalau dpt hdiah besar.. hehe

    ReplyDelete
  31. untungnya dia....! Raya, birthday, merdeka dalam satu.. anis wish rizal dulu. Selamat menyambut raya, befday & merdeka..=)

    ReplyDelete
  32. amboiiiii. HAHA ! untunglaa. dapat 3 hadiah la kan ni kann hehe.

    ReplyDelete
  33. hahahahahaha, saya dah sampai......wehuuuuuu

    ReplyDelete
  34. haha...ur birthday sama nga birthday member la. hepi belated birthday..haha

    ReplyDelete

Recent Posts